Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΦΟΒΙΚΟΙ με τα ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ στο ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


Ηνωμένο Βασίλειο, Έρευνα της αλυσίδας εστιατορίων Loch Fyne, δείχνει ότι ένας στους πέντε ανθρώπους είναι φοβικός με τα θαλασσινά και τρώει μόνο sticks (κροκέτες) ψαριού.

Μεταξύ των δέκα τροφίμων που αποφεύγουν να καταναλώσουν τα ευαίσθητα (φοβικά σε τρόφιμα) άτομα, είναι τα στρείδια, τα ψάρια με το κεφάλι και τα μάτια, τα εντόσθια, το συκώτι και το κρέας εξωτικών ζώων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την  Loch Fyne αναδεικνύει το φόβο που αισθάνονται οι άνθρωποι για κάποια τρόφιμα –κυρίως τα θαλασσινά- το ένα τρίτο των ανθρώπων αρνούνται να φάνε τα στρείδια και ένας στους δέκα δεν τρώει ψάρι.

Οι ειδικοί ψυχολόγοι λένε ότι τα φοβικά σε θαλασσινά τρόφιμα άτομα, αποκλείουν από τη διατροφή τους ψάρια και θαλασσινά γιατί αηδιάζουν από τη μυρωδιά, την εμφάνιση και την υφή τους.

Η ψυχολόγος Δρ Christy Fergusson, σύμβουλος για θέματα διατροφής, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι ήταν αντίθετοι με την κατανάλωση ψαριών λόγω της υποσυνείδητης συσχέτισής τους με αυτά.

«Ίσως η εμφάνιση ολόκληρου το ψαριού με τα μάτια στο πιάτο τους τους φρίκαρε όταν ήταν παιδιά.  Ίσως η υφή των θαλασσινών τους θυμίζει κάτι δυσάρεστο» είπε στη Mirror.

Και πρόσθεσε: «Ένας λόγος για να το εξηγήσουμε αυτό, θα μπορούσε να είναι ότι ως παιδιά βίωσαν κάποια μορφή στρες ή άγχος, ενώ έτρωγαν το φαγητό, ή ότι η υφή ή η αίσθηση του φαγητού, τους θύμισε κάτι δυσάρεστο.

10-1-14 A nation of fish-phobics: One in five people will only eat fish fingers, while a third refuse to touch oysters
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2536993/A-nation-fish-phobics-One-five-people-eat-fish-fingers-refuse-touch-oysters.html

  
Carl Jung: Fish as nourishing influence of unconscious

                                     “The fish symbol…  the “nourishing” influence of unconscious contents, which maintain the vitality of consciousness by a continual influx of energy.” (Carl Jung, CW 9I, para 248)

Δεν υπάρχουν σχόλια: