Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ο ΕΛΕΓΧΟΣ στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ για ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, η δυσάρεστη αλήθεια


Οι επεξεργασμένες τροφές –κονσέρβες και κροκέτες – που δίνουμε στα κατοικίδια μας –γάτες και σκύλους- μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στην υγεία τους, ακόμα και κίνδυνο για τη ζωή τους.
Την Πέμπτη (30-1-14) στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για τις ζωοτροφές του εμπορίου, στο Channel 5 –τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο ειδικός Jonathan Self (διατροφολόγος για ζώα συντροφιάς) κατηγορεί τις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες ζωοτροφών ότι, εν γνώσει τους, μειώνουν τη διάρκεια ζωής εκατομμύριων σκύλων, ετησίως. Οι μεγάλες αυτές επιχειρήσεις πωλούν επεξεργασμένα τρόφιμα ακατάλληλα για τη σίτιση των κατοικίδιων.
Γνωρίζουμε ότι η διατροφή συνδέεται με την υγεία μας. Το ίδιο ισχύει για τους σκύλους καθώς και για κάθε άλλο έμβιο είδος του πλανήτη.
Σύμφωνα με τις τηλεοπτικές διαφημίσεις -αν τις εμπιστευόμαστε- και τις ετικέτες, μόνο τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα για τη σίτιση των σκύλων.Οι κατασκευάστριες εταιρείες ζωοτροφών επεξεργάζονται τα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και τα πουλούν για τη σίτιση των κατοικίδιων, με τεράστιο οικονομικό όφελος. Κερδίζουν χρήματα από ανεπιθύμητα προϊόντα που θα έπρεπε να καταστρέφονται. Πρόκειται για καταναλωτικό (διατροφικό) σκάνδαλο που περιμένουμε να αποκαλυφθεί.

 Εννέα στις δέκα επισκέψεις σκύλων στον κτηνίατρο, οφείλονται στη λάθος διατροφή τους.
Η ποιότητα των συστατικών στις βιομηχανοποιημένες ζωοτροφές είναι πολύ χαμηλή.
 

Υπάρχει Βρετανική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον έλεγχο της παραγωγής ζωοτροφών, αλλά το σχετικό απόσπασμα της νομοθεσίας, που αφορά τις ζωοτροφές για τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς, είναι απογοητευτικό.
 Στο νομοθετικό κείμενο για το διατροφικό κίνδυνο από τις ζωοτροφές, νομιμοποιείται η χρήση του όρου «ανεπιθύμητες ουσίες»
Το κύριο μέρος της εκτίμησης κινδύνου –για τον καθορισμό των μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για τις ανεπιθύμητες ουσίες- είναι ο βαθμός που το ζώο δεν μπορεί να ανεχθεί.
Δηλαδή οι ανεπιθύμητες ουσίες επιτρέπονται εάν δεν προκαλούν άμεση βλάβη στα ζώα μας.

Αυτή η διάταξη, δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών για κατοικίδια, να χρησιμοποιούν για τα προϊόντα τους, υποπροϊόντα σφαγείων όπως οπλές, ουρές, όρχεις, τα αυτιά και ούτω καθεξής, αλλά και υποπροϊόντα και απόβλητα γεωργικών επιχειρήσεων –που εξάγονται από το σάρωμα των δαπέδων-
Η επεξεργασία των υποπροϊόντων κρεάτων και σιτηρών- μαγείρεμα και ψήσιμο- σκοτώνει σημαντικά ένζυμα που συνδέονται με ζωτικής σημασίας μεταβολικές διεργασίες (μεταβολισμό) έτσι, μεταβάλλεται η δομή των τροφίμων και δημιουργείται πρόβλημα στη διαδικασία της πέψης των κατοικίδιων.
τα Grain (σιτηρά) αλλάζουν το pH (οξύτητα) ισορροπίας στο στομάχι του σκυλιού, και προκαλούν επίσης προβλήματα υγείας.
Tα μεταποιημένα τρόφιμα για σκύλους έχουν την ίδια επίδραση, όπως το πρόχειρο φαγητό (fastfood) στον άνθρωπο.

Ο Jonathan Self αναφέρει πως τα προϊόντα της εταιρείας Honey’s για  τη βιολογική διατροφή των ζώων, παρέχουν υγιεινή τροφή σε 3.000 σκύλους κάθε μήνα.

Ο Jonathan Self είναι συγγραφέας του βιβλίου Honey's Natural Feeding Handbook for Dogs, Προτείνει ωμοφαγική δίαιτα για τους τετράποδους φίλους μας για καλύτερη υγεία και μακροζωία. Προτείνει parsnips (ρίζες λαχανικών σαν καρότα ) και yoghurt (γιαούρτι)

Η φυσική και ακατέργαστη διατροφή –σαρκωμένα οστά, άπαχο κρέας μυών και εσωτερικών οργάνων από κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι και χοίρου, τυρί, γιαούρτι, γάλα, βούτυρο, λιπαρά ψάρια (ρέγκα, σολομός, σαρδέλες) λαχανικά (σπανάκι, κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότα και παστινάκες)  φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα - αλλά όχι σταφύλια – μπορεί ενισχύσει την υγεία του

σκύλου.

Η σίτιση με φυσική διατροφή βοηθά επίσης σε θέματα συμπεριφοράς.

 Επεξεργασμένα τρόφιμα (αποξηραμένα, σε κονσέρβα ή σε σακούλα) μπορεί να κάνουν ένα σκύλος υπερκινητικό, ληθαργικό και οξύθυμο.
Τα σκυλιά με φυσική διατροφή είναι πιο ήρεμα, πιο προσεκτικά, είναι επικοινωνιακά και γενικά έχουν καλύτερη συμπεριφορά.   Υποφέρουν από λιγότερες ασθένειες, ζουν περισσότερο, μυρίζουν πιο όμορφα και παράγουν λιγότερα κόπρανα.
  Ο σκύλος έχει πεπτικό σύστημα όμοιο με αυτό, του γκρι λύκου. Δεν άλλαξε το πεπτικό του σύστημα με την πάροδο του χρόνου, όπως ισχυρίζονται οι επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών.

Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι ένα είδος χρειάζεται, κατά μέσο όρο, 100.000 χρόνια για να προσαρμοστεί σε μια νέα δίαιτα.

27-1-14 How pet food is killing your dog - and why you should be feeding it parsnips and yoghurt
...processed dog food came into existence 153 years ago and has been popular only since the end of World War II.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2546512/How-pet-food-killing-dog-feeding-parsnips-yoghurt.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: