Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΟΠΛΑ που ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ μόνα τους και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ με ΑΚΡΙΒΕΙΑστην έκθεση Consumer Electronics Show στο Las Vegas, παρουσιάστηκαν -την περασμένη εβδομάδα- τα έξυπνα ημιαυτόματα όπλα που βρίσκουν μόνα τους το στόχο και αυτόματα πυροβολούν, ξεπερνούν μάλιστα πέντε φορές την ακρίβεια των πιο έμπειρων σκοπευτών.
Οι εκπαιδευμένοι σκοπευτές θα ανήκουν πλέον, στο παρελθόν.

Κατασκευάστρια εταιρεία των έξυπνων όπλων είναι η TrackingPoint, που εδρεύει στην πρωτεύουσα  Austin, του Τέξας.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το NBC News , τα έξυπνα όπλα 500 Series AR Smart Rifle κοστίζουν περίπου $10,000.

Προς το παρόν, πωλούνται μόνο σε  αγοραστές που πληρούν τις προϋποθέσεις για περιορισμένες
beta δοκιμές.
Ο John Lupher, CEO της εταιρείας 'TrackingPoint δήλωσε στο Digital Trends , ότι το έξυπνο όπλο βρίσκει μόνο του  το στόχο-ακόμα και αν είναι κινούμενος- και πυροβολεί στο ίδιο επίπεδο με έναν άριστο σκοπευτή.
Βρίσκει το ακριβές σημείο και πυροβολεί (μέσα σε ένα εύρος 500-yard) ακόμα και αν ο στόχος κινείται με 10 μίλια ανά ώρα.

Όπως μας ενημερώνει η DigitalTrends αυτά τα όπλα εμφανίστηκαν πέρυσι. Η TrackingPoint κατασκευάζει ένα ακόμη όπλο που πυροβολεί μόνο του, με μεγαλύτερες δυνατότητες (makes a self-aiming rifle with a range of up to 1,200 yards and a self-aiming handgun)
όλα τα όπλα της κατασκευάστριας εταιρείας χρησιμοποιούν το σύστημα TTX system
which tracks Range, drop, magnus effect, spindrift, coriolis effect, direction, cant, inclination, pressure, temperature, humidity, muzzle velocity, barrel length and twist, lock time, ballistic coefficient, and drag coefficient-

Καταγράφεται η κατεύθυνση και η ταχύτητα του ανέμου και τα στοιχεία εισάγονται με το χέρι, ενώ το όπλο επιτρέπει στους χρήστες του να συνδεθούν με ένα smartphone -running the TrackingPoint app- και να καταγράψουν έως και μία ώρα βίντεο που μπορεί να αποθηκευτεί στη μνήμη του όπλου.

Οι άνθρωποι μπορούν να παραγγείλουν τα όπλα μέσω του δικτυακού τόπου της εταιρείας (website) αλλά γίνεται ακριβής έλεγχος του ιστορικού τους και πρέπει να είναι πρόθυμοι να γίνουν beta testers αυτού του είδους των όπλων. Η εταιρεία θέλει συνεχή ροή δεδομένων σχετικά με τα 500 Series AR Smart Rifle όπλα.
Η εταιρεία συγκεντρώνει στοιχεία που θα επιτρέψουν τελειοποίηση (μεγαλύτερη ακρίβεια) αυτού του μοντέλου όπλων.
Η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει ένα ακόμη μοντέλο έξυπνων όπλων για το στρατό, με άδειες για Remington τεχνολογία.

Περίπου 40 άτομα έχουν μέχρι στιγμής τα προσόντα, για τη χρήση αυτών των όπλων σύμφωνα με το NBC News.  Η πώλησή τους θα αρχίσει κανονικά τον Οκτώβριο.

11-1-14 Developers build semi-automatic rifle that aims ITSELF
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2537820/A-semi-automatic-rifle-aims-soon-make-sharpshooters-distant-memory.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: