Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

το πρώτο ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ για ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟΓερμανία, Βερολίνο, την περίοδο των Χριστουγέννων, άνοιξε το πρώτο εστιατόριο για γάτες και σκύλους.  Στην αριστοκρατική περιοχή Gruenewald του Βερολίνου, άνοιξε το Pets Deli Gourmet εστιατόριο.
Ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι ο 31χρονος David Spanier, που είχε την ιδέα για το Pets Deli, όταν διαπίστωσε ότι το δικό του σκυλί δεν μπορούσε να χωνέψει τις ζωοτροφές που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

έτσι, συνεργάστηκε με τη διευθύντρια του εστιατορίου, Katharina Warkalla, που είναι ειδική διατροφολόγος για ζώα και επιβλέπει τις μερίδες που προσφέρονται για τα κατοικίδια.
Οι μερίδες αυτές περιλαμβάνουν κρέας βοείου, γαλοπούλας ή κρέας καγκουρό με μπρόκολο ή μούρα, και υδατάνθρακες όπως ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.

Το κρέας μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια και από άνθρωπο.
Ο David Spanier υποστηρίζει ότι το πρόχειρο φαγητό είναι επιβλαβές για τα κατοικίδια
και προσθέτει «Είναι σαν να τρώω fast food κάθε μέρα.  Μπορεί να μου αρέσει, αλλά είναι πολύ κακό για την υγεία μου ».
αυτά αναφέρονται και στην The Local ειδησεογραφική ιστοσελίδα, που ενημερώνει για την ποιότητα της ζωοτροφής και τις τιμές των γευμάτων - από € 3 έως € 6, ενώ οι λιχουδιές όπως τα cupcakes κοστίζουν € 4-

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να απολαύσουν ένα καφέ στο πολυτελές περιβάλλον, ενώ τα κατοικίδια ζώα τους γεύονται τα ειδικά παρασκευασμένα γεύματα, προσαρμοσμένα για την πέψη των ζώων, ή μπορούν να πάρουν τα τρόφιμα με δίσκο, σε μια πλαστική σακούλα για το σπίτι.

Φυσικά δεν λείπουν και οι κακοπροαίρετες αντιδράσεις…
Η εφημερίδα Bild γράφει «χρειάζεται πραγματικά το Βερολίνο ένα gourmet εστιατόριο για σκύλους?»

ενώ ο Wolfgang Büscher,  επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Κιβωτός (Ark charity) για τη βοήθεια μειονεκτούντων νέων, δήλωσε ενοχλημένος πως, «ένα τέτοιο εστιατόριο δίνει την εντύπωση ότι κάνουμε περισσότερα για τα ζώα από ό, τι για τα παιδιά."


Τα κατοικίδια ζώα, είναι πλέον μέλη της ανθρώπινης οικογένειας και αφού επενδύουμε επάνω τους συναισθήματα και χρόνο, είναι φυσικό να δίνουμε και τα ανάλογα χρήματα που διαθέτουμε.

 
Βέβαια στην Ελλάδα, το κρέας καγκουρό –που εμφανίστηκε να πωλείται και από τα καταστήματα Iidl, τα Χριστούγεννα- ξενίζει και δυσαρεστεί τους Έλληνες ζωόφιλους.
είναι δυσάρεστο για όσους αγαπούν τα ζώα, να τα ταΐζουν με τη σάρκα άλλων ζώων –που υποφέρουν στα σφαγεία-και μάλιστα εξωτικών αγρίων ζώων.

 

Προτείνουμε σταδιακά, μεγαλύτερους ελέγχους στα σφαγεία, λιγότερο πόνο για τα παραγωγικά ζώα -φυσικά να μην επεκταθούμε στα εξωτικά ζώα- ώστε να χαιρόμαστε να προσφέρουμε πολυτελή διαβίωση και υγιεινή τροφή στα κατοικίδια μας.

Η κοινωνική ανισότητα υπάρχει, υπάρχουν οι πλούσιοι και οι φτωχοί άνθρωποι, υπάρχουν τα γεμάτα υποκρισία φιλανθρωπικά γκαλά με τις ακριβές τουαλέτες, είναι λοιπόν βλακεία να προβάλουμε την αντίθεσή μας για την κοινωνική ανισότητα, στον τρόπο μεταχείρισης των αγαπημένων μας τετράποδων.

Κάθε χώρος που διαμορφώνεται για να φιλοξενεί άτομα με ευαισθησία για το ζωικό βασίλειο είναι ευπρόσδεκτος σε κάθε χώρα, αφού γίνεται τόπος συνάντησης ανθρώπων με ψυχική συγγένεια.

3-1-2014 When a doggy bag isn't enough: Gourmet restaurant for dogs and cats opens in Berlin
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2533108/When-doggy-bag-isnt-Gourmet-restaurant-dogs-cats-opens-Berlin.html#comments

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: