Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

τα ΣΚΥΛΑΚΙΑ στα ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ υποφέρουν από τις ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ των ανθρώπων
Αγγλία, περιοχή Godmanchester, Cambridgeshire.    Το καταφύγιο ζώων Coco Markus kennels που διατηρεί το ίδρυμα Wood Green εκδίδει νέο κανονισμό λειτουργίας του. Ο νέος κανονισμός θα απαγορεύει στους επισκέπτες του καταφυγίου να βλέπουν συνεχώς τα σκυλάκια που δίδονται προς υιοθεσία. 

Αποδείχθηκε πως ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών που πηγαίνει στα καταφύγια για να δει τα ζώα, προκαλεί αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Τα ζώα αγχώνονται, γαυγίζουν περισσότερο, κρύβονται και παρουσιάζουν προβλήματα στην υγεία τους.

 Τα σκυλάκια δεν είναι εκθέματα ζωολογικού κήπου, άλλωστε μόνο το 15% των επισκεπτών ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν πραγματικά κάποιο από αυτά τα ζώα (σύμφωνα με έρευνα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι) 
 
έτσι, οι επισκέπτες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα σκύλο, πρέπει να συμπληρώνουν ένα έντυπο που θα δείχνει ποιο σκυλάκι ταιριάζει με αυτό που ζητούν.

 
Η Linda Cantle, επικεφαλής του καταφυγίου, δήλωσε πως η αλλαγή στον κανονισμό, κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη διαβίωση και ευημερία των ζώων. 

 
14-1-14  Animal shelter bans public from looking at its dogs because seeing people all the time makes them SAD
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2539276/Animal-shelter-bans-public-looking-dogs-seeing-people-time-makes-SAD.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: