Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Η αναβίωση της ΜΠΑΛΑΚΛΑΒΑΣ στο χώρο της ΜΟΔΑΣ

Η αναβίωση της μπαλακλάβας στο χώρο της μόδας. Σχεδιαστές για διάσημους οίκους μόδας όπως Louis Vuitton και Chanel, προτείνουν πλεκτές κουκούλες (μπαλακλάβες) για αίσθηση πολυτέλειας.
Η μπαλακλάβα -κουκούλα που καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι και εκθέτει μόνο μέρος του προσώπου- πήρε το όνομά της από την πόλη Μπαλακλάβα, κοντά στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, Ουκρανία.

Πλεκτές κουκούλες (μπαλακλάβες) είχαν σταλεί στα Βρετανικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου (δεκαετία του 1850) για να βοηθήσουν στην προστασία τους από το τσουχτερό κρύο.
Σήμερα όλο και περισσότεροι διάσημοι celebrities φορούν μπαλακλάβες –που συχνά φέρουν το λογότυπο οίκου μόδας- στις δημόσιες εμφανίσεις τους, όπως η Lily Cole και η Beyonce.

Το  μοντέλο Lily Cole εμφανίστηκε με γκρι μπαλακλάβα,  ενώ η ποπ σταρ μοντέλα Justin Bieber φόρεσε μπαλακλάβα της Chanel με το γνωστό λογότυπο
(the company's iconic double C logo)  του οίκου μόδας.

Η τραγουδίστρια Beyonce εθεάθη με μπαλακλάβα Louis Vuitton –που άφηνε ακάλυπτα μόνο τα βαμμένα μάτια της- όταν άφηνε το στούντιο ηχογράφησης στο Λος Άντζελες.
Δύο διάσημα μοντέλα η Cara Delevingne και ο Harry Styles του συγκροτήματος One Direction εθεάθησαν με μπαλακλάβες που έχουν τη streetwear ετικέτα Black Score.

Η μπαλακλάβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί , κατά τη διάρκεια παράνομων δραστηριοτήτων από εγκληματίες, αλλά και από μέλη SWAT και Special Forces στη διάρκεια των αποστολών τους για να κρύβουν την ταυτότητά τους.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από παραστρατιωτικές οργανώσεις και από παράτυπες στρατιωτικές δυνάμεις.

 3-1-14 It's the must-have mask: How the balaclava is experiencing an unlikely revival
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2533020/Its-mask-How-balaclava-experiencing-unlikely-revival.html4-12-13        20.000 τετραγωνικά μέτρα μυστικών στα έγκατα της Γης
Η Σεβαστούπολη ήταν κλειστή πόλη. Μέσα της βρισκόταν και μια άλλη κλειστή πόλη - η Μπαλακλάβα. Μέσα στη Μπαλακλάβα βρισκόταν η μυστική εγκατάσταση 825.
Πριν από δέκα χρόνια στην Μπαλακλάβα, πόλη κοντά στη Σεβαστούπολη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό ένα άκρως απόρρητο στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης εργοστάσιο επισκευών υποβρυχίων
Η απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου πάρθηκε από τη σοβιετική κυβέρνηση, μετά το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945 από τις ΗΠΑ. Το σχέδιο κατασκευής οχυρωμένου υπόγειου συγκροτήματος είχε εγκριθεί προσωπικά από τον Στάλιν.
Το 2003 το εργοστάσιο έγινε μουσειακό συγκρότημα.
πηγή
http://greek.ruvr.ru/2013_12_04/254492829/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: