Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Μεθοδευμένα χαλαρός ο Ιερώνυμος;


Τα «ροδοπέταλα» τη εκλογής του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ανήκουν στο παρελθόν και η εκκωφαντική αφωνία του σε πολλά θέματα της κοινωνίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στις τάξεις της Ιεραρχίας, αλλά και ανάμεσα στους πιστούς, οι οποίοι δεν ξέχασαν την πληθωρική προσωπικότητα του μακαριστού Χριστόδουλου

Ότι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε έναν ρόλο παρεμβατικό φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν εξέδωσε εφέτος πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, πράγμα πρωτοφανές για Αρχιεπίσκοπο.

Ο κόσμος έχει κλονιστεί από την ανυπαρξία του Αρχιεπισκόπου σε μείζονος σημασίας θέματα. Μετά το Βατοπέδι, στα μείον της Εκκλησίας χρεώνεται και η κρίση που διέρχονται οι θεσμοί του γάμου και της οικογένειας. Παρ’ όλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος δεν πιέζεται να πάρει θέση στο ζήτημα.

Η αδράνεια που επιδεικνύει για σημαντικά θέματα οδηγεί στην περιθωριοποίηση της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορείται και για τη χαλαρή στάση του απέναντι στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου – ορισμένοι μάλιστα του καταλογίζουν «υποδούλωση» στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, την κατάργηση της εισαγωγικής αναφοράς του Συντάγματος «Εις το όνομα της Αγίας Τριάδος», καθώς και του άρθρου 3 που αναφέρει ότι η Ορθοδοξία είναι «η κρατούσα».

Και μέχρι ο κ. Ιερώνυμος να βγει και να μιλήσει ανοιχτά στο ποίμνιο – αν ποτέ αυτό συμβεί (και χωρίς να υιοθετεί πολιτικάντικα μισόλογα) – ελεύθερα λέγοντας την γνώμη μας πιστεύουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος οδηγεί την Εκκλησία στην πλήρη απαξίωσή της και προχωρά με σταθερά και μεθοδευμένα βήματα στην αποξένωση πιστών και κλήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: