Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για τους αγνοούμενους της Κύπρου


Άποψη του πλήθους στο συλλαλητήριο για τους αγνοούμενους.

Με μεγάλη επιτυχία, με τεράστια συμβολική σημασία και σε πείσμα της βροχής, του ψύχους αλλά και πολλών προσκυνημένων και δουλοπρεπών της Νέας Τάξης πραγμάτων, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 22 Μαρτίου το συλλαλητήριο εθνικής μνήμης της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. για τους αγνοούμενους του Αττίλα με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κυριάκο Βελόπουλο. Κυριάρχησε το σύνθημα «Κύπρος 1974: εμείς δεν ξεχάσαμε, ούτε θα ξεχάσουμε ποτέ».

Η Ελένη Βλάχου μιλάει στην εκδήλωση εκ μέρους των συγγενών των αγνοουμένων.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν μεταξύ πολλών άλλων ο αντιδήμαρχος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης, οι τέως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος Αριστόδημος Χατζηπαναγιώτου. Συγκινητικές ήταν οι παρεμβάσεις των αδερφών μας συγγενών των αγνοουμένων, Χαρίτας Μάντολες, Ελένης Βλάχου και Χαράλαμπου Ζαννέτου, καθώς και της ηρωικής δασκάλας του Έθνους Ελένης Φωκά, οι οποίες είχαν τιμηθεί την προηγούμενη ημέρα σε ειδική εκδήλωση της Ν.Ε Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.

Η ηρωική δασκάλα των κατεχομένων Ελένη Φωκά τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε συμβολική πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, δηλαδή την έδρα του πραγματικού στρατού κατοχής όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και όλου του πλανήτη. Οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμώς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς και τη διοίκηση της Δ.Ε.Θ.-HELEXPO για την βοήθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: