Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Θράκη:Κάλπες στη μουσουλμανική "νεολαία" με μεσήλικες, συνταξιούχους και πρόεδρο των εκλεκτό του Τουρκικού Προξενείου


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Στήνουν κάλπες στη μουσουλμανική νεολαία την Κυριακή για νέο διοικητικό συμβούλιο

Αλήθεια πως λειτουργεί το κυλικείο, με ποιά αγορανομική άδεια, πως ελέγχεται φορολογικά, είναι τα πρώτα ερωτήματα που προκύπτουν όταν εκεί συρρέουν ως θαμώνες άτομα της τρίτης ηλικίας και μαθητές των μειονοτικών σχολείων απολαμβάνοντας τον καφέ, το ίντερνετ και την σκιερή αυλή.

«Σύλλογος φάντασμα» που αφορά υποτίθεται τη νεολαία της μειονότητας και τους τουρκογενείς, αλλά μόνο νεολαίοι δεν συμμετέχουν αφού ηγούνται μεσήλικες και συνταξιούχοι

Αφού τελικά δεν υπήρξε απαρτία, όπως γράφει και η σχετική ανακοίνωση, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής στον καταργημένο σύλλογο «τουρκικής» νεολαίας Κομοτηνής στην οδό Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 29 Μαρτίου. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον σύλλογο αυτό είναι πολλά. Θα στηθούν οι κάλπες αλλά οι υποψήφιοι είναι οι ίδιοι, άτομα που ξεπερνούν το 40 έτος, ενώ στους εκλέκτορες ψηφίζουν και …συνταξιούχοι.

Η διαχείριση των οικονομικών του συλλόγου, η λειτουργία καφετέριας και εντευκτηρίου, επίσης προκαλεί ερωτηματικά, αφού όπως πληροφορούμαστε δεν υπάρχει ταμειακή μηχανή, ούτε άδεια για την λειτουργία αναψυκτηρίων και καφενείων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ είναι γνωστό ότι εκεί συχνάζουν εκατοντάδες μουσουλμάνοι μαθητές απολαμβάνοντας τον καφέ ή το αναψυκτικό τους, ενώ η σκιερή αυλή τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει όλη την τρίτη ηλικία κι όχι μόνο. Η ανοχή των αρχών είναι παρομοιώδης για την λειτουργία του καταργημένου συλλόγου που πράττει κατά το δοκούν χωρίς να λογαριάζει κανένα.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Αντνάν Σελήμ φέρεται ότι θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία, αφού είναι ο εκλεκτός του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ασχέτως αν υπερβαίνει το 40 έτος και δικαιωματικά αν εφαρμοζόταν το καταστατικό θα αποκλειόταν από τους υποψηφίους.

Δεν είναι τυχαίο ότι παραμένει και ο γραμματέας ενός επίσης άτυπου αυτοαποκαλούμενου οργάνου της ανωτάτης συμβουλευτικής επιτροπής στην Θράκη όπου δέχεται και τα πυρά μερίδας του τουρκόφωνου Τύπου. Αλήθεια δεν θα έπρεπε τουλάχιστον στον σύλλογο της νεολαίας να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά του, να ανακοινώνονται τα έσοδα και το που κατευθύνονται να λογοδοτούν οι εμπλεκόμενοι στα μέλη από το να λειτουργούν μόνοι τους με το αποφασίζουμε και διατάσουμε…

Οι εκλογές της Κυριακής που θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι θα καταδείξουν ποιοι τελικά είναι πίσω από τον σύλλογο αυτό και γιατί συστοιχίζονται, πως εισπράττουν τα πολιτικά και άλλα οφέλη, την δημοσιότητα και τον παραγοντισμό που προσφέρει.

Μελαχροινή Μαρτίδου


Πηγή:Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: