Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑ!


Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

Ευχάριστα μας εξέπληξε ο νέος Υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα για την υπόθεση της οικίας του Μελά!


Σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου ο Αντώνης Σαμαράς "βγήκε" στον 9,84 και δημοσιοποίησε τις εξελίξεις που θα δρομολογήσει άμεσα. Με στόχο το χαρακτηρισμό της ως μνημείου, εισάγεται (με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά) άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων το ζήτημα της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

Το σπίτι όπου έζησε ο Μακεδονομάχος, επί της οδού Τατοΐου, από όπου είχε φύγει το 1904 για το Μακεδονικό Αγώνα, είχε αφεθεί σε εγκατάλειψη για πολλά χρόνια.Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος ο Παύλος Μελάς, κτίστηκε το 1894-1897, αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας στο τέλος του 19ου αιώνα στα αθηναϊκά προάστια, και ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας μέχρι το 1903, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτή.

Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι, μετά τον χαρακτηρισμό, να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν3028/02.

Βλέπετε ότι οι αντιδράσεις μας φέρνουν αποτελέσματα; Όσο καθόμαστε και απλά παραπονιόμαστε, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτε! Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά για την άμεση κινητοποίηση, όσο και σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν στους ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!


ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

...ΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Μετά την πρωινή ραδιοφωνική παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά στον "984" για την διάσωση και αξιοποίηση της οικείας του πρωτομάστορα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, από το Υπουργείο Πολιτισμού εξεδώθη και επίσημο δελτίου τύπου, που κινείται στην σχετική κατεύθυνση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για πολλά χρόνια, δυστυχώς, το σπίτι όπου έζησε ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά (Τατοΐου 50), και απ΄ όπου το 1904 έφυγε για τον Μακεδονικό Αγώνα, είχε αφεθεί σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη.

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, το ζήτημα της οικίας Μελά, θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με στόχο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείου.

Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος ο Παύλος Μελάς, κτίστηκε το 1894-1897, αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας στο τέλος του 19ου αιώνα στα αθηναϊκά προάστια, και ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας μέχρι το 1903, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτή.

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι, μετά τον χαρακτηρισμό, να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν3028/02.

Οι «Ανένταχτοι Πατριώτες» αισθάνονται την υποχρέωση να συγχαρούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα αντανακλαστικά της, και καλούν, την Γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και την Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μνήμειων και Τεχνικών έργων στην οποία υπάγεται, να γρηγορήσουν, αλλιώς δεν το έχουμε σε τίποτα να κατασκηνώσουμε και έξω από τις υπηρεσίες τους...

Γραφείο τύπου "ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: