Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Πόσο στοιχίζει η «Δημοκρατία»;Τα κοινοβουλευτικά κόμματα χρηματοδοτήθηκαν για το 2007 με τα εξήςποσά: Ν.Δ. : 23.039.991€, ΠΑ.ΣΟ.Κ. : 20.810.347€, Κ.Κ.Ε. : 4.751.712€, Συνασπισμός: 3.531.262€ και ΛΑ.Ο.Σ. : 2.019.248€. Η επιδότησή τους αυξήθηκε για το 2008 και φέτος πέραν της τακτικής επιδότησής τους θα λάβουν εκτάκτως 13,4 εκατομμύρια ευρά λόγω ευρωεκλογών. Θα τα μοιραστούν αναλογικά μόνο τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ίσως κάτι θα τσιμπήσουν κι όσοι λάβουν –αν λάβουν- περισσότερο από 1,5%. Σε αυτά τα ποσά θα προστεθεί ένα ακόμη ποσό, το οποίο θα υπερβαίνει τα 90.000.000 και θα καταβληθεί και πάλι από το πλούσιο ελληνικό δημόσιο, ως ευρωεκλογική δαπάνη.

Τα ποσά που αναφέραμε δείχνουν ότι τα καθεστωτικά κόμματα είναι –εν ονόματι της Δημοκρατίας- κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, θεσμοθετημένης μάλιστα ιδιοτέλειας. Απ’ όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που να δίνει από τον προϋπολογισμό της τέτοια ποσά ως κομματική επιδότηση. Εάν σε αυτά προστεθούν οι μισθοί των βουλευτών και οι απολαβές των, κρατικοδίαιτων επίσης, παρατρεχάμενών τους, τότε χάνεται ο λογαριασμός –και χωρίς να προσθέσουμε τις φιλικές «χρηματοδοτήσεις » των κρατικοδίαιτων επίσης επιχειρηματιών.

Τα κόμματα από ενώσεις ίσων πολιτών, που υποτίθεται ότι είναι, στην πραγματικότητα πολιτεύονται ως γραφειοκρατικοί μηχανισμοί, που σπαταλούν δημόσιο χρήμα για ιδιοτελέστατους σκοπούς, το οποίο καταβάλουν όλοι αλλά απολαμβάνουν οι συγγενείς, οι κουμπάροι και οι κολλητοί συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που κατά παράδοση (χικ) διαχειρίζονται το κοινό ταμείο.

Το ζήτημα της επιδότησης των κομματικών στρατών και στρατηγών από τον έλληνα φορόλογούμενο είναι εκτός από μείζον ζήτημα ηθικής και οικονομικής τάξεως ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αφού στο όνομά της δημιουργεί καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού για τους πολιτικούς σχηματισμούς που δεν έχουν πρόσβαση στις επιδοτήσεις, χωρίς από την άλλη να εμποδίζει την συναλλαγή τους με εξωθεσμικά συμφέροντα.

Αυτά συμβαίνουν στην χώρα μας όπου το δημόσιο χρέος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Όσο για τα κόμματα αυτά ξιφουλκούν για το δημόσιο χρέος όταν τα χρέη τα δικά τους δείχνουν την χρόνια ανικανότητά τους να χειριστούν πολύ μικτότερα μεγέθη. Το 300% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης πλησιάζει το χρέος της Ν.Δ., ενώ το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ είναι πάνω από 200%. Και τα δυο κόμματα έχουν εκχωρήσει στην Αγροτική Τράπεζα τις κρατικές επιχορηγήσεις τεσσάρων ετών, προκειμένου να λάβουν δάνειο 88 εκατ. ευρώ (έκαστο). Η ΝΔ. Χρωστάει 70 εκ. ευρά και το ΠΑΣΟΚ 58. Το ΚΚΕ, κατά πάγια τακτική του, αρνείται να δώσει στοιχεία τόσο για τη διαχείριση των οικονομικών του, όσο και για τις κομματικές του επιχειρήσεις. Ο Συνασπισμός την περασμένη χρονιά είχε πάρει δάνειο 2.200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο ξεχρέωσε με τη φετινή επιχορήγηση (5 εκατομμύρια ευρώ), άν και το πιθανότερο είναι να ξανακαταφύγει στον τραπεζικό δανεισμό. Στον ΛΑΟΣ δηλώνουν ότι όχι μόνο δεν έχουν οικονομικά προβλήματα αλλά τους περισσεύουν στο κομματικό ταμείο και 2.600.000 ευρά!

Το Ζήτημα όμως είναι ότι η Δημοκρτατία δεν είναι μια εν κρυπτώ δραστηριότητα επιδοτούμενων αργόσχολων.

Μένει να το καταλάβει και ο Δήμος.

grmanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια: