Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Μετά την Αθήνα και στην Θεσ/κη - Εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης στην Αστυνομία για έλεγχο σε κτίρια υπό κατάληψη


Συνέχεια από εδώ

Μετά την παραγγελία Σανιδά

Εντολή στην Αστυνομία να εντοπίσει τα κτίρια -εγκαταλελειμμένα και δημόσια κατά κύριο λόγο- που τελούν υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών, έδωσε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά.

Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον επτά κτίρια τελούν υπό κατάληψη, αρκετά από τα οποία για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τα Νέα, η παραγγελία του κ. Σανιδά να ελεγχθούν τα κατειλημμένα κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η οποία ζήτησε από την Αστυνομία να εντοπιστούν οι καταλήψεις και επιπλέον να ερευνηθεί αν σε αυτές τελούνται αξιόποινες πράξεις, όπως είναι η κατασκευή εκρηκτικών.

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος της εισαγγελικής εντολής, τα κατειλημμένα από αντιεξουσιαστές κτίρια είναι από τους πλέον «χαρτογραφημένους» χώρους από τις διωκτικές αρχές. Τις Αρχές, όμως, προβληματίζουν οι αναμενόμενες αντιδράσεις αντιεξουσιαστών, σε περίπτωση που η Αστυνομία αποφασίσει να επέμβει.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιρρίπτει ευθύνες και στους ιδιοκτήτες-διαχειριστές των κατειλημμένων κτιρίων (πανεπιστήμια, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιώτες), οι οποίοι, όπως αναφέρει στην παραγγελία του, δεν μερίμνησαν επί σειρά ετών ώστε να απομακρυνθούν οι καταληψίες.

Πηγή:in.gr - Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: