Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Εγκληματικό «τσουνάμι» στους δρόμους της πόλης - Σταματά την ενημέρωση η ΓΑΔΑ

Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η εγκληματικότητα, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης έγιναν δύο ληστείες σε ισάριθμές τράπεζες, δύο ληστείες σε πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, μια ληστεία σε σουπερμάρκετ, μια διάρρηξη σε εκκλησία και μια κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πρωτεύουσας!.. Απολογισμός; Ένας νεκρός, πέντε τραυματίες ενώ δεκάδες αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές!..

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης έγινε διάρρηξη στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Λαύριο. Οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τάματα από τις εικόνες, ενώ πήραν από το παγκάρι ό,τι χρήματα υπήρχαν μέσα. Η αστυνομία εκτιμά ότι ίσως πρόκειται για τοξικομανείς. Επιπλέον, στις 8:15 το πρωί δύο ένοπλοι αφαίρεσαν τις εισπράξεις από κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ στο Ιλιον που βρίσκεται επί των οδών Κεφαλληνίας και Αίαντος. Μερικά λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 8:40 ένοπλος εισέβαλε σε κατάστημα της τράπεζας PROBANK στην οδό Θεομήτορος, στον Αγιο Δημήτριο. Ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός.

Παράλληλα, λίγο μετά τη μία και μισή μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, σε υποκατάστημα της Millennium Βank, στη Μεταμόρφωση. Οι δράστες που ήταν τρεις απείλησαν με όπλο υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτες. Τέλος, στις 3:45 το μεσημέρι ένα άτομο με απειλή όπλου εισέβαλε μέσα σε σουπερμάρκετ που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 164 στις Αχαρνές και αφού αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης έγινε αιματηρή απόπειρα ληστείας για 1.000 ευρώ σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ της Νέας Σμύρνης με θύμα έναν 35χρονο οικογενειάρχη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ληστή και μια κινηματογραφική καταδίωξη ενός Αφγανού από αστυνομικούς στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά πέντε ανυποψίαστοι πολίτες και να υποστούν υλικές ζημιές δεκάδες αυτοκίνητα…

Την ίδια στιγμή που η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, ωστόσο με μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αποφάσισε να… κλείσει τη «στρόφιγγα» της ενημέρωσης προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες! Όπως έγινε γνωστό ίσως και σήμερα οι επτά αστυνομικοί που υπηρετούν στο γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν οριστεί αντικαταστάτες αλλά και χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα αντικατάστασής τους. Όπως είναι φυσικό υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος η ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους (και κατ’ επέκταση προς τους πολίτες) να είναι ελλιπής ή ακόμα και λανθασμένη με προφανές αποτέλεσμα τη δημοσίευση ανεπιβεβαίωτων ή εσφαλμένων πληροφοριών.

Πηγή:Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: