Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


Ενώ Τουρκικά Μαχητικά Αεροσκάφη, προέβησαν χθές σε σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων του ΕΑΧ στο Αιγαίο, για να λάβουν την σκληρή απάντηση από τα Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη, σήμερα Τουρκικό Πολεμικό Πλοίο υποχρεώθηκε να αναρτήσει την Ελληνική Σημαία στο Ιόνιο Πέλαγος!

Συγκεκριμένα, Τουρκικό Ναρκαλιευτικό Πλοίο, προερχόμενο από την Αδριατική, έπαθε βλάβη ανοιχτά της νήσου Ζακύνθου, την οποία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πλήρωμά του. Το Τουρκικό Πλοίο ζήτησε την βοήθεια των Ελληνικών Αρχών, καθώς κινδύνευε να μείνει ακυβέρνητο.

Οι Ελληνικές Αρχές ανταποκρίθηκαν αμέσως στο Τουρκικό αίτημα και οδήγησαν το Τουρκικό Πολεμικό Πλοίο στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Το Τουρκικό Πολεμικό Πλοίο, υποχρεώθηκε να αναρτήσει την Ελληνική Σημαία, καθώς αυτό επιβάλουν οι διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας, κάτι που τους υπενθύμισαν οι Ελληνικές Αρχές.

Συμπτωματικά, την παραμονή και την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου του 1821, στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος οι Τούρκοι πιλότοι, πέρασαν πάρα πολύ δύσκολες στιγμές από τους ΄Ελληνες, οι οποίοι στην κυριολεξία τους διέλυσαν, ενώ στην άλλη πλευρά της Ελλάδος, στο Ιόνιο Πέλαγος, Τουρκικό Πολεμικό Πλοίο, εκ των περιστάσεων, αναγκάστηκε να αναρτήσει την Ελληνική Σημαία για να αποφύγει περαιτέρω απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: