Οι χιλιάδες τόνοι μολυσμένου ηλιελάιου, το θέμα που απασχόλησε έντονα την κοινη γνώμη τις τελευταίες ημέρες, ενδεχομένως αποτελούσαν μια περιστασιακή απειλή για την υγεία των καταναλωτών, η οποία πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί με τη μαζική απόσυρση του από την αγορά.
Ωστόσο, σχεδόν άγνωστο στο πλατύ κοινό παραμένει το γεγονός ότι οι περισσότερες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά, κρύβουν μόνιμες διατροφικές απειλές για την υγεία μας, οι οποίες φτάνουν στο σημείο να θυσιάζουν όχι μόνο την υγεία αλλά και την ίδια την εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους στο βωμό της βιομηχανοποιημένης μαζικής παραγωγής και του εύκολου κέρδους.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ύποπτες ουσίες που περιλαμβάνονται στα τρόφιμα, πιθανώς να μην αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, οι ειδικοί ωστόσο διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τις μακροχρόνιες συνέπειες της χρήσης τους.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα παρουσιάζονται αναλυτικά οι πιο επικίνδυνες ουσίες που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο μας μέσω των τροφών.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα παρουσιάζονται αναλυτικά οι πιο επικίνδυνες ουσίες που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο μας μέσω των τροφών.
Πρόκειται επιγραμματικά για τις χρωστικές ουσίες, τα φυτοφάρμακα, τις πλαστικές συσκευασίες, τις μυκοτοξίνες, την ισταμίνη και τους φυσικούς κινδύνους.
(Δείτε εδώ αναλυτικά πού περιέχονται αυτές οι επικίνδυνες για την υγεία μας ουσίες.)
Πηγή:e-liberta.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου