Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008

Άκουσαν τη συμβουλή του Λαζόπουλου-Πεδίο μάχης τα Πανεπιστήμια

Ο πρύτανης του ΑΠΘ έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Σοβαρά επεισόδια με οδομαχίες και πετροπόλεμο μεταξύ φοιτητικών ομάδων,σημειώθηκαν γύρω από την περιοχή του Πανεπιστημίου Πειραιά ενώ ένα αυτοκίνητο κάηκε από μολότοφ.

Από το πρωί χτές υπήρχε ένταση μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου με πρωταγωνιστές ομάδες από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς οι οποίοι εμπόδιζαν την εκλογική διαδικασία.

Ομάδα φοιτητών κατέλαβε το γραφείο του πρυτάνη ενώ οι εκλογές διακόπηκαν.Στο μεταξύ, την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε σε έκτακτη σύσκεψη η Κοσμητεία της Σχολής, μετά τα επεισόδια με τον τραυματισμό του πρύτανη κατά τη διάρκεια της Συγκλήτου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα 15 ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επιχείρησε να διακόψει τη συνεδρίαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.Ο πρύτανης Αναστάστιος Μάνθος παρενέβη για να σταματήσει τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να δεχθεί χτυπήματα και να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ο πρύτανης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική με εγκεφαλική διάσειση.

"Οι βιαιοπραγίες είναι απαράδεκτες, εμείς θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευ. Στυλιανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: