Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Γράψας-Μπουγιούκανιτ-Με αναφορές στη δικαίωση της ιστορίας


ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΗ τύχη» Ελλάδας και Τουρκίας να έχουν δύο μεγάλους ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κεμάλ Ατατούρκ, αναφέρθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, στρατηγός Δημήτριος Γράψας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα.

«Μετά τον πόλεμο με κοινές προσπάθειες που κατέβαλαν εργάστηκαν για την ειρήνη των δύο λαών. Για το λόγο αυτό καθήκον μας είναι να βαδίσουμε και σήμερα στο δρόμο που περπάτησαν και αυτοί. Εάν θέλουμε να δικαιώσουμε την ιστορία και εάν αγαπούμε πράγματι τους λαούς μας όσο λέμε, αυτό θα πρέπει να το πραγματοποιήσουμε», τόνισε.

Ο Τούρκος επιτελάρχης στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, ανέφερε ότι συμμερίζεται τις σκέψεις του Ελληνα Αρχηγού και προσέθεσε:

«Ο Βενιζέλος με τον Ατατούρκ σε σύντομο χρονικό διάστημα εξασφάλισαν την ειρήνη».

Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ επιμένει στις ενστάσεις του, για την επίσκεψη του στρατηγού Γράψα στην Τουρκία.

«Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε πώς η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ορισμένα πράγματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.Στην αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε από της Βρυξέλλες, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Οπως επισήμανε ο υπουργός, οι επισκέψεις αυτές έχουν αρχίσει τα τελευταία δυο χρόνια και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι μόνο θετικά. «Λυπούμαι πάρα πολύ διότι, δυστυχώς, ένα πνεύμα εθνικής ομοψυχίας μεταβάλλεται σταδιακά σε κομματική μικροψυχία», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: