Κυριακή, 25 Μαΐου 2008

Μικροτσίπ σε 31.000 αστυνομικούς στο Λονδίνο


ΛΟΝΔΙΝΟ

Ειδικά μικροτσίπ θα τοποθετηθούν στους αστυνομικούς της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, ώστε οι ανώτεροί τους να παρακολουθούν τις κινήσεις τους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», η οποία γράφει ακόμα ότι η πράξη αυτή έχει εκνευρίσει πάρα πολλούς στο αστυνομικό σώμα.

Το έγκυρο περιοδικό «Αστυνομική Επιθεώρηση» έγραψε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει 31.000 αστυνομικούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας, σερ Ιαν Μπλερ. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα ασυρμάτου, το οποίο θεωρείται αναξιόπιστο.

Το νέο Αυτοματοποιημένο Σύστημα Εντοπισμού Προσώπου θα λειτουργεί με συσκευή ανίχνευσης που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί θα είναι συνεχώς υπό τον έλεγχο των προϊσταμένων τους. Πολλοί φοβούνται ότι μετατρέπονται σε Ρόμποκοπ που θα ελέγχουν οι προϊστάμενοι, οι οποίοι όμως επί χρόνια είναι εκτός δρόμου.

Η ηγεσία της αστυνομίας θεωρεί ότι το νέο σύστημα παρέχει πολύ καλύτερη ασφάλεια, αφού η εταιρεία παροχής επιμένει ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα μπορεί να ξέρει τη θέση του αστυνομικού ανά πάσα στιγμή, είτε είναι σε φανερή είτε σε μυστική αποστολή.

Οι αστυφύλακες όμως θεωρούν ότι απλώς φορτώνονται έναν «Μεγάλο Αδερφό» που δεν θα τους αφήνει να ησυχάσουν ούτε στιγμή, αφού το Κέντρο Επιχειρήσεων θα ξέρει πότε ο αστυνομικός σταματά να πιει έναν καφέ, σε ώρα υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: