Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008

Ελληνική συναυλία αλληλεγγύης υπέρ των πυρόπληκτων στην Ελλάδα, στο Δημαρχείο Βιέννης

Συναυλία αλληλεγγύης υπέρ των πυρόπληκτων του περασμένου καλοκαιριού στην Ελλάδα, οργανώνεται το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής 1η Ιουνίου, στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου της Βιέννης, στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς πολλοί Ελληνες καλλιτέχνες που ζουν στην Αυστρία.

Η συναυλία στην οποία αναμένονται εκατοντάδες κόσμου, τελεί υπό την αιγίδα του δημάρχου Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ - ο οποίος και παραχώρησε την ξακουστή ως «η μεγαλύτερη και ωραιότερη αίθουσα δημαρχείου στην Ευρώπη», αίθουσα τελετών - του Ελληνα πρέσβη στην Αυστρία Παναγιώτη Ζωγράφου και του μητροπολίτη Αυστρίας-έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Μιχαήλ, ενώ τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε συγκεκριμένες οικογένειες πυρόπληκτων της Ηλείας.

Τη συναυλία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας, ενώ την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης αυτής υπέρ των πυρόπληκτων στην Ελλάδα, είχε αλλά έκανε και την προεργασία, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Βουλής του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης και δημοτικός σύμβουλος στην αυστριακή πρωτεύουσα, Φόλκμαρ Χάρβανεκ. Ο βουλευτής μόλις πρόπερσι και μετά από 62 χρόνια βρήκε τον μέχρι τότε άγνωστο Ελληνα πατέρα του.

Το πολύωρο πρόγραμμα της συναυλίας προβλέπει στο πρώτο μέρος ελληνική κλασική μουσική με ερμηνεία της διάσημης Ελληνίδας υψιφώνου Αλθέας-Μαρίας Παπούλια και συνοδεία στο πιάνο του Τάσσου Στρίκου.

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει παρουσίαση ελληνικής λαϊκής και έντεχνης μουσικής από τα γνωστά μουσικά σχήματα της Βιέννης «Συμφωνία», «Σεργιάνι» και «Οι Ελληνες», με τους ερμηνευτές τους, αντίστοιχα, Ολγα Καίσαρη, Κώστα Παπαγεωργίου και Τάκη Χρήστου.

Παρόμοια συναυλία είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο στην πόλη Βίνερ Νόιντορφ, νότια της Βιέννης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, αφού τα έσοδά της είχαν ξεπεράσει τα 11.000 ευρώ, ποσό το οποίο διατίθεται για την ανέγερση σχολείου στο χωριό Αμυγδαλιές κοντά στην αρχαία Ολυμπία.

Πηγή:ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια: