Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Ξεπουλάει όλη την περιουσία του Πατριαρχείου στο Ισραήλ ο Θεόφιλος

Οι υπόγειες, ανίερες και επώδυνες για το μέλλον του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεσμεύσεις και συμφωνίες τώρα βγαίνουν σιγά σιγά στο φως.

Η αξιόπιστη πληροφορία που έφτασε στην εφημερίδα μας, ότι ο Πατριάρχης Θεόφιλος, χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, αφού η σχετική σύμβαση λήγει το 2051 (!), επείγεται να προχωρήσει σε ανανέωση της μίσθωσης των 520 στρεμμάτων κυριότητας του Πατριαρχείου στη Ρεχάβια –όπου σημειωτέον βρίσκονται όλα σχεδόν τα ισραηλινά κυβερνητικά κτίρια– με προκλητικά χαμηλό τίμημα, είναι εξόχως αποκαλυπτική κάποιου προηγηθέντος ανομολόγητου παρασκηνίου.

Σε αντίθεση δηλαδή με τις νόμιμες συμβατικές προϋποθέσεις ανανέωσης της συμφωνίας, ο Θεόφιλος σπεύδει σε ανανέωση μίσθωσης με αντάλλαγμα 9 εκατομμύρια δολάρια, όταν η εκμισθωτέα αξία υπολογίζεται γύρω στα 600 εκατομμύρια δολάρια!

Και όταν, επίσης, για την ίδια περιοχή το 1996 είχαν δοθεί 20 εκατομμύρια δολάρια από το κράτος του Ισραήλ, χωρίς παρʼ όλα αυτά να επιτευχθεί η ανανέωση της σύμβασης. Εύλογα τα ερωτηματικά κάθε καλόπιστου παρατηρητή:

Προς τι τόση βιασύνη από τον Θεόφιλο, αφού η σύμβαση λήγει το 2051!

Γιατί μόνο 9 εκατομμύρια δολάρια;

Γιατί επιμένει παρά τις αντιδράσεις πολλών Συνοδικών;

Γιατί το ΥΠΕΞ δεν αντιδρά σʼ αυτό το μεθοδευμένο ξεπούλημα της πατριαρχικής περιουσίας;

Υπάρχουν μυστικές συμφωνίες με το Ισραήλ, έναντι της αναγνώρισης;

Κύριε Κασσίμη, κ. Μπακογιάννη, κ. Καραμανλή, αν όλα αυτά αληθεύουν, πρέπει να αντιδράσετε αμέσως, προτού τα πράγματα γίνουν μη αναστρέψιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: