Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ:ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΜΑΣ!Σιγή ιχθύος εξακολουθεί να κρατά η Χαριλάου Τρικούπη για τους δύο εν ενεργεία μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παραμονές Χριστουγέννων μετέβησαν στην Τουρκία και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό της χώρας Ρετζίπ Ερντογάν και με άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες της Τουρκικής κυβέρνησης. Η μετάβασή τους συνδέεται με «γραμμές» στην Θράκη. (δείτε εδώ)


Έως τώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την διερεύνηση αυτής της «ιδιότυπης» κινητικότητας των δύο βουλευτών. Πληροφορίες για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στις συναντήσεις αυτές δεν υπάρχουν. Ωστόσο, έγκυροι διπλωματικοί και πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι τόσο ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, όσο και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, επιχείρησαν να διαβάλλουν τη μειονοτική πολιτική της Ελλάδας και να κεντρίσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον της Άγκυρας για την κατάσταση στη Δυτική Θράκη.


Το συμπέρασμα αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αυθαίρετο, καθώς οι δύο βουλευτές δεν έχουν κρύψει τις προκλητικές τους απόψεις για την μειονότητα. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τόσο ο Αχμέτ Χατζηοσμάν όσο και ο Τσετίν Μαντατζή δεν πήγαν τον περασμένο Ιούλιο στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα προκειμένου να βρίσκονται στην Κομοτηνή, όπου υποδέχθηκαν πολυάριθμη τουρκική αντιπροσωπεία που έφθασε στην περιοχή για το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ.(δείτε εδώ)

Σε αυτή την εκδήλωση είχαν περισσέψει οι προκλήσεις, αφού ο Αχμέτ Σαδίκ είχε χαρακτηριστεί ως ο ηγέτης του παγκόσμιου τουρκισμού (!!!), ενώ στην επίσημη αντιπροσωπεία από την Τουρκία, συμμετείχαν δεκάδες Τούρκοι βουλευτές με επικεφαλής τον υπουργό προεδρίας της Τουρκίας, Σαΐτ Γιατζίτζιογλου, 4 νομάρχες και 4 δημάρχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα, μετά τις επισκέψεις του Αμπντουλάχ Γκιουλ, του Ταγίπ Ερντογάν και πολλών ακόμη επισήμων στην περιοχή, προσπαθεί να εντάξει μέσα από την περιβόητη πολιτική της «αμοιβαιότητας» τα θέματα της μειονότητας στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέβησαν στην Τουρκία συμμετείχαν πολιτευτές από όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την μεθοδικότητα της τουρκικής πλευράς να υπάρξει ένας γενικότερος συντονισμός και να περνούν τα μηνύματά της στην περιοχή μέσα από ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό φάσμα.

Αλ. Γκόγκας.

Πηγή Ελεύθερος
Αρ. Φυλ. 6286
σελ.5

Ας θυμηθούμε πάλι τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να δηλώνουν Τούρκοι και να μας αποκαλούν γκιαούρηδες.

Αν νομίζετε ότι θα τα κρύβετε από τον Ελληνικό λαό πλανάστε πλάνη οικτρά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: