Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα, 28.01.2009

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!

Χθες 27 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό με θέμα την στάση της κυβέρνησης Καραμανλή απέναντι στην Τουρκία, μετά την ομολογία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο τούρκος ηθοποιός ATTILA OLGAC ομολόγησε στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό "STAR" ότι κατόπιν εντολών του τότε διοικητή του σκότωσε ο ίδιος δέκα αιχμαλώτους Έλληνες της Κύπρου κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το 1974. Η ομολογία του τούρκου ηθοποιού, παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε αργότερα, πιθανότατα λόγω των πιέσεων που δέχθηκε για αυτή, αποδεικνύει ότι η Τουρκία βαρύνεται με εγκλήματα πολέμου, τα οποία κατά συρροή έκανε ο τουρκικός στρατός κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο.

Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε

1. Προτίθεται η κυβέρνησή σας να παραπέμψει την υπόθεση του τούρκου ηθοποιού και της Τουρκίας για τη διερεύνηση της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;

2. Προτίθεται η κυβέρνησή σας να λάβει, ενδεχομένως σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, κάποιες πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεδομένου ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Μετά τα παραπάνω, ο πολιτευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ. Σταύρος Καρκαλέτσης, δήλωσε:

«Η πρωτοβουλία του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι μια δικαίωση για μένα και την οικογένειά μου. Το σπίτι της συζύγου μου είναι στην κατεχόμενη Κύπρο και όπως γνωρίζετε, έχω προσφύγει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας. Στην οικογένεια της συζύγου μου έχουμε 4 άτομα, εν ψυχρώ εκτελεσθέντες το 1974, από τους κτηνανθρώπους της Τουρκίας. Εμείς ως ΛΑ.Ο.Σ. κάνουμε το χρέος μας. Τα άλλα κόμματα όμως, που είναι; Οι λαλίστατες κατά τα άλλα τοπικές τους οργανώσεις στην Εύβοια γιατί δεν μιλούν; Που είναι οι ευαισθησίες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα;»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ


ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: