Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ "ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"


Ακολουθεί κείμενο των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»(sic).

Οι ίδιοι είχαν προκαλέσει, με δικές τους προβοκατόρικες ενέργειες επεισόδια. Στην ανακοίνωσή τους, παρουσιάζονται εντελώς διαστρεβλωμένα τα γεγονότα…

«Τιμήθηκε στη Δυτική Θράκη η αντίσταση και τα επεισόδια της 29ης Ιανουαρίου».

«Η Τουρκική μειονότητα τίμησε τις αντιστασιακές ενέργειες της 29ης Ιανουαρίου 1988 που είχαν γίνει ως διαμαρτυρία στις καταπιέσεις της Αθήνας και τις επιθέσεις που δέχτηκαν στην δεύτερη επέτειο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Τουρκικοί σύλλογοι αναφέρθηκε το εξής: "Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 21 χρόνια από την αντίσταση της 29ης Ιανουαρίου τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης παρά το γεγονός ότι είναι Έλληνες υπήκοοι και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα που πηγάζουν από τις παραβιάσεις των μειονοτικών δικαιωμάτων και της άρνησης της εθνικής τους ταυτότητας είναι κάτι το θλιβερό και ανησυχητικό."

Στο ανακοινωθέν ζητείται σεβασμός προς τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως η εθνική ταυτότητα, το δικαίωμα εκπαίδευσης και η ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης και η αποκατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας που βασίζονται σε διεθνείς συμφωνίες.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Κομοτηνή στις 29 Ιανουαρίου 1988 διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση των Ελληνικών Δικαστηρίων για υπολειτουργία των συλλόγων που έφεραν στην ονομασία την λέξη "Τουρκικός" με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα.

Στην δεύτερη επέτειο του συλλαλητηρίου, στις 29 Ιανουαρίου 1990, ομάδες φανατικών Ελλήνων είχαν πραγματοποιήσει μαζικές επιθέσεις με θύματα τους Τούρκους της Ξάνθης και της Κομοτηνής.»

Πηγή:strategy-geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: