Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

«Μεγάλος ο συμβολισμός του θέματος της Χάλκης»


«Μπορεί η υπόθεση της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη να ενδιαφέρει μία μικρή μερίδα, αλλά είναι πολύ μεγάλος ο συμβολισμός της», δηλώνει ο αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Άγκυρα Μαρκ Πιερίνι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην...τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ".
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «η προσκόλληση σε θέματα που αφορούν πολύ λίγους ανθρώπους στην Τουρκία, όπως είναι η Θεολογική Σχολή και τα μειονοτικά ιδρύματα, επισκιάζουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα, όπως οι τηλεοπτικές εκπομπές στην κουρδική γλώσσα και το άνοιγμα προς τους αλεβίδες», ο Πιερίνι έκανε λόγο για «μεγάλο συμβολισμό» και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι μία πραγματικότητα της πολιτικής ζωής. Εν τω μεταξύ βεβαίως, υπάρχουν στην Ευρώπη, Ορθόδοξοι και Συροχαλδαίοι βουλευτές, οι οποίοι και ασκούν επιρροή. Για το λόγο αυτό, ένα θέμα που στην Τουρκία προβάλει ως σχετικά ασήμαντο, αποκτά μεγάλη σημασία στο δικό μας δημοκρατικό κλίμα. Και ο ρόλος της Επιτροπής είναι να τοποθετεί τα ζητήματα αυτά, σε σωστή προοπτική».

NAFTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια: