Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Cristian Voss, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου ,ΚΕΜΟ και ΙΟΣ

Πρωτοφανείς για την γραφειοκρατία ταχύρρυθμες διαδικασίες, σατανικές συμπτώσεις και υποψηφιότητες αξιοσέβαστες στα Σκόπια χαρακτηρίζουν τις πρώτες εκλογές καθηγητών που αναμένονται τις αμέσως επόμενες μέρες -ίσως και αύριον- στο τμήμα Σλαβικών Σπουδών, το οποίο λειτουργεί πρώτη φορά εφέτος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την εκλογή τους φαίνεται να έχουν «προεξοφλήσει» μια ερευνήτρια-κλειδί του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων στην Ελλάδα και ένας Γερμανός θερμός συνήγορος των Σκοπίων στα διεθνή φόρα. «Τυχαίνει» μάλιστα να έχει δρομολογηθεί έτσι η διαδικασία ώστε πρώτα να εκλεγεί αναπληρώτρια καθηγήτρια η κυρία και έπειτα να εκλεγεί -και- με τη δική της ψήφο ο Cristian Voss, ήδη υφηγητής στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου.

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, σύζυγος του ΄Ελληνα πρέσβυ στη Λευκωσία, υπηρέτησε μεταξύ 1996-1998 ως επιστημονική σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών σε ζητήματα μειονοτήτων στην Ν.Α. Ευρώπη (Βαλκάνια).

Την διόρισε ο τότε υπουργός και τώρα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (όπως και τη άλλη πάνσοφη τρισμέγιστη Ρεπούση).

Συνέχισε την δράση της ως μέλος του ΚΕΜΟ που κατέστη περιβόητο όταν οργάνωσε αλλεπάλληλα συνέδρια για «τη διάσωση των μειονοτικών γλωσσών» αναφερόμενο ρητά σε «μακεδονική, βλάχικη, αλβανική, πομάκικη, τουρκική και τσιγγάνικη μειονότητα».

Τελείως «συμπτωματικά» τις ίδιες ακριβώς «εθνικές μειονότητες» στην Ελλάδα μνημονεύει κάθε χρόνο η ετησία έκθεση του Σταίητ Ντηπάρμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πάταγο προκάλεσε πέρισυ το ΚΕΜΟ όταν οργάνωσε στο Πάντειο συνέδριο για τους Τσάμηδες στην Θεσπρωτία.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί είναι οι τίτλοι των επιστημονικών μελετών της που αναφέρονται στο βιογραφικό της. Για λόγους επιστημονικούς προφανώς φέρεται ότι συνεργάζεται συχνά με το γνωστό «Ουράνιο Τόξο» στη Φλώρινα και με την «Τουρκική Μειονότητα Θράκης» στην Κομοτηνή.

Αποτελεί «τυχαία σύμπτωση» ασφαλώς ότι, μετά την θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών, αρκετά επιλεγμένα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου δημοσιεύονται συχνά στον Ιό της «Ελευθεροτυπίας» γνωστό συνήγορο της αόρατης «μακεδονικής μειονότητας».

Με τέτοιες περγαμηνές η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου εξελέγη επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (στη Θεσσαλονίκη, όχι στα Σκόπια) τον Σεπτέμβριο 2007 όπου δεν εντοπίσθηκε το χρονικό διάστημα και το μάθημα που δίδαξε πριν διεκδικήσει αμέσως ανώτερη θέση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας της, στην Αθήνα.

Ο Γερμανός υφηγητής Cristian Voss, μέλος του ιδίου επιστημονικού κύκλου, παρουσιάζει πλούσιο βιογραφικό κι ακόμη πλουσιότερες «γκάφες» στην επίσημη μετάφραση των εργασιών του από τα γερμανικά στα ελληνικά. Για παράδειγμα ο γερμανικός τίτλος του βιβλίου του, που κυκλοφόρησε το 2004 στο Φράϊμπουργκ, είναι «Η συνέχεια της μακεδονικής γλώσσας ανάμεσα στο πρότυπο και στη διάλεκτο τον 20ο αιώνα. Γλωσσικός σχεδιασμός και γλωσσική συνέχεια στη Δημοκρατία της Μακεδονίας (Μακεδονία του Βαρδάρη) και στον βορειοελλαδικό αιγαιομακεδονικό χώρο (Μακεδονία του Αιγαίου)»

Στα ελληνικά, όμως, αυτός ο τίτλος μεταφράζεται …απαλότερα: «Το σλαβομακεδονικό συνεχές μεταξύ προτύπου-διαλέκτου τον 20ο αιώνα. Γλωσσικός σχεδιασμός στα Σκόπια και στις γλωσσικές μειονότητες της βορειοελλαδικής Μακεδονίας».

Ανάλογα….φιλελληνικά μεταφραστικά λάθη εντοπίζονται άλλες 5-6 φορές.

Τέλος αναφέρεται ότι ο υποψήφιος καθηγητής ερεύνησε επιστημονικά «τη σλαβική μειονότητα» στην ελληνική Δυτική Μακεδονία για λογαριασμό της γερμανικής «Εταιρείας προστασίας των απειλουμένων Λαών»!

Μένει να αποδειχθεί πολύ σύντομα αν το Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών (αυτός είναι ο πλήρης τίτλος του) θα συγκαταλέξει στους καθηγητές του αυτές τις δύο αξιοσημείωτες προσωπικότητες.

Απλά υπενθυμίζεται ότι το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, άρθρο 16, παρ. 2, επιτάσσει «η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και σκοπό έχει την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων»

Λεζάντες σελίδων βιβλίου του Christian Voss
Σελίδα 63
Οι πραγματικοί τίτλοι εργασιών του Christian Voss, όπως τις δημοσιεύει ο ίδιος σε βιβλίο του
Σελίδες 60-61
Στις σελίδες 60-61 βιβλίου του στην αγγλική ο υποψήφιος καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Christian Voss αναφέρεται σε «μακεδονική μειονότητα», σε «Φιλέλληνες» Μακεδόνες κ.ά. στις περιοχές Θεσσαλονίκης – Εδέσσης και Φλώρινας – Καστοριάς, σε «Μακεδονία του Αιγαίου» κ.ά.


Πηγή:macedonia-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: