Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Στο σφυρί περιουσίες Ελληνοκυπρίων

Την ώρα που οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εισέρχονται στην πιο κρίσιμη φάση τους, δηλαδή το πάρε- δώσε του Περιουσιακού και κατ΄ επέκταση του Εδαφικού, ο τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της κυπριακής κυβέρνησης:

έβγαλε στο σφυρί ελληνοκυπριακές περιουσίες με στόχο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που χτύπησε και τα Κατεχόμενα.

Επιδίωξή του είναι να εισπράξει, σε πρώτη φάση, περί τις 18 εκατ. στερλίνες για να αυξήσει τα έσοδα του θησαυροφυλακίου του.


«Με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνα», σχολίασαν διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία την πρωτοφανή ενέργεια του τουρκοκύπριου ηγέτη να πουλήσει ελληνοκυπριακές περιουσίες που βρίσκονται σε χωριά της κατεχόμενης Κερύνειας, της Αμμοχώστου και της Γιαλούσας. Για ένα μόνο κτήμα στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Καζάφανι, ιδιοκτησίας ελληνοκυπριακής οικογένειας, ζήτησε 2,8 εκατ. ευρώ. Για να προσδώσει κάποια νομιμοφάνεια στις παράνομες ενέργειές του, έβαλε το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιό» του και πήρε σχετική απόφαση με τη σημείωση ότι οι προσφορές για τα εν λόγω ακίνητα θα πρέπει να υποβληθούν ως το τέλος του μήνα.
Πηγή:
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: