Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

"Επιπολαιότητα" να δικαστεί ο τούρκος εγκληματίας κατά τη Μπακογιάννη


Από το in.gr διαβάζουμε:

"Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η υπόθεση δεν φαίνεται να πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα αξιοποιήσει το συγκεκριμένο στοιχείο με συγκεκριμένο σχέδιο. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις επιπολαιότητες που μπορούν να κάνουν κακό και όχι καλό», πρόσθεσε."

Η κυρία Ντόρα δεν θεωρεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις ο τούρκος εγκληματίας πολέμου Ολγκάτς για να τον παραπέμψει στο Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μας λέει τι θα έπρεπε να έχει συμβεί για να θεωρεί ότι της πληροί;

Δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία και για μία φορά ακόμα γευόμαστε μία ακόμα εθνική ταπείνωση και ξεφτίλα από την υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Αντίθετη άποψη έχει βέβαια ο ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν, ο οποίος χαρακτήρισε "Τραγική ιστορία ντροπής που καταπατεί ξεκάθαρα τη Συνθήκη της Γενεύης", την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς για τις εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων το 1974.

Όταν η κυβέρνηση που μας εκπροσωπεί αδυνατεί να υπερασπιστεί τα δίκαια της χώρας της για να μην κακοκαρδίσει τα αφεντικά της, τότε αναρωτιόμαστε ποιών συμφέροντα υπερασπίζονται. Μήπως της Χίλαρι που έσπευσε να πάρει τηλέφωνο και να πάρει γραμή για το πώς θα πράξει;

Από το hellenicnews

υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, τηλεφωνική επικοινωνία με τη νέα υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφερόμενη στα όσα είπε ο Τούρκος ηθοποιός"

Αν σε μια τέτοια ομολογία ενός εκτελεστή αιχμαλώτων στρίβει το κεφάλι και συνεχίζει την τακτική υποχώρησης απέναντι σε μία Τουρκία που με απύθμενο θράσος καταπατά, παραβιάζει και προκαλεί τα δίκαια μιας χώρας κατ επανάληψη, τότε δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε πόσο ανίκανη θα είναι σε μία ώρα κρίσης να χειριστεί τα πράγματα και πόση μεγαλύτερη εθνική ντροπή μας περιμένει στην γωνία.

Κι επίσης ας μας πει η κυρία Μπακογιάννη σε τι διαφέρει η δήλωσή της από αυτή του Ερντογάν ο οποίος δήλωσε:

"Δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάποια εκτίμηση, αφού ο ηθοποιός δήλωσε στη συνέχεια ότι τα έβγαλε από το μυαλό του και ότι είναι σενάριο"

Μόνο στο περιτύλιγμα βρίσκεται η διαφορά. Η ουσία και το αποτέλεσμα των λόγων τους είναι ακριβώς τα ίδια.
Καμία επίπτωση στους εγκληματίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τελικα η καλυτερος υπουργος εξωτερικων της..... τουρκιας τις τελευταιες δεκαετιες ειναι η μπακογιαννη..προδοτισσα κρεμασμα στο συνταγμα θελει