Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ

Ούτε ο άστατος καιρός , ούτε οι προκλήσεις του κράτους και του παρακράτους μπόρεσαν να σταματήσουν την αγωνιστική πορεία του Πατριωτικού Κινήματος της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ .

Τα μέλη της παράταξης τίμησαν την μνήμη του Στρατηγού και Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γρίβα Διγενή με μία μεγαλειώδη πορεία από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου μέχρι τον χώρο του κρησφυγέτου .

Η οδός που φέρει το θρυλικό όνομά του σείστηκε από τα συνθήματα της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ όπως τα << ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΓΡΙΒΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ , ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ >> , << Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ >> , << ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ >> , << ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ >> .

Συγκινημένος ο κόσμος που παρακολουθούσε την πορεία χειροκροτούσε αφού πλέον τα συνθήματα αυτά ξυπνούν συνειδήσεις ειδικά στην εποχή μας όπου στην Κύπρο κυβερνούν οι ανθέλληνες του ΑΚΕΛ .

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο πυρήνας νεολαίας της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ . Οι νέες και οι νέοι οι οποίοι ήταν παρατεταγμένοι σε τριάδες και φορούσαν τις εντυπωσιακές μπλούζες του Κινήματος με τον Λεωνίδα και το έμβλημα της Π.Γ. , αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της συνέχειας της Ελληνικής Φυλής από τον Λεωνίδα στον Γρίβα Διγενή και από εκεί στην σημερινή νεολαία .

Δίκαια ο αγωνιστής κ. Σπανός στην υπέροχη ομιλία του , τους αποκάλεσε
σύγχρονους σκυταλοδρόμους των αγώνων του Έθνους μας .

Τυχεροί αισθάνονταν οι εναπομείναντες συναγωνιστές του Γρίβα Διγενή που εκεί στον χώρο του κρησφυγέτου έβλεπαν ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες και ότι την ώρα που οι κρατούντες τα ηνία της κυπριακής κυβέρνησης τους λοιδωρούν και τους πολεμούν με κάθε μέσο , μία σημαντική μερίδα της Ελληνικής νεολαίας της Κύπρου , τους αποθεώνει και τους τιμά.

Από εκεί μέσα θα ξεπηδήσουν οι νέοι αγωνιστές που θα φέρουν την μοναδική λύση που αρμόζει στο πρόβλημα της Κύπρου που δεν είναι άλλη παρά η Απελευθέρωση των σκλαβωμένων Ελληνικών εδαφών μας .

Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ εντυπωσίασε . Δεν ήταν τυχαίο που όλες οι κάμερες των Μ.Μ.Ε. αποθανάτιζαν την πορεία αλλά και την είσοδο του Πυρήνα Νεολαίας στο χώρο της εκδήλωσης .

Ο αγώνας τώρα άρχισε.Δεν υπάρχουν σχόλια: