Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΛΙΑΜΕΠ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Η μαντάμ η Αρβελέρ...Ο ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ Ahrweiler ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ!

απάντηση στις δηλώσεις της Αρβελέρ στο Mega (που αλλού;) που μας λέει μπάσταρδους και απόγονους Αλβανών, Σλάβων και λοιπών φυλών του Ισραήλ. Μπορείτε να τις δείτε σε βίντεο καθώς και να διαβάσετε αξιόλογες απαντήσεις εδώ καθώς κι εδώ κι εδώ . Την πιο καλή όμως την δίνει ο φίλος Χριστοφόρος παρακάτω γιατί μαθαίνουμε από που κρατάει η σκούφια της και πώς έγινε αυτό που είναι για να λέει αυτά που λέει.

Η μαντάμ η Αρβελέρ...

Πού’ ναι και μεγάλη λέρ’! Λεβέντες μου, έλεγα σήμερα να σας κάνω ανακεφαλαίωση των όσων κουβεντιάσαμε καθώς και παρουσίαση των διδαγμάτων που μας προσφέρει η ιστορία του ΕΛΙΑΜΕΠ και των ανθρώπων του. Κάποιος όμως από σας, καλό παλληκάρι όπως φαίνεται, ρίχτηκε στην μαντάμ Αρβελέρ. Ωραία της τάπε, αλλά κάπως άτεχνα ο καημένος. Έτσι, αναβάλλεται η ανακεφαλαίωση και εξαγωγή συμπερασμάτων για την επόμενη φάση.

Το λοιπόν, σήμερα, παιδιά, θα ασχοληθούμε με τη μαντάμ Αρβελέρ. Δεν έχει άμεση σχέση με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά κάνει κι αυτή ό,τι μπορεί, για να διαβρωθεί το Εθνικό Κράτος των Ελλήνων. Έτσι βάζουμε τη δράση της σε «Παράρτημα».

Λοιπόν, η ενλόγω μαντάμ είναι από τη Μικρά Ασία και –όπως κάνουνε ορισμένοι Μικρασιάτες- θεωρεί τους Παλιοελλαδίτες υπεύθυνους για τον ξεριζωμό της κ.λ.π. Τώρα βέβαια, αν της έλεγε κανείς να φύγει από τα Παρίσια όπου κατοικοεδρεύει και να επιστρέψει στο Εσκί Σεχίρ ή το Αφιόν Καραχισάρ ή, έστω, το Τομλού Μπουνάρ από όπου κατάγεται η οικογένειά της, δεν ξέρω κατά πόσον θα έδειχνε προθυμία να επιστρέψει στη «γενέτειρά» της. (Όπως και πολλοί άλλοι, επαγγελματίες Μικρασιάτες, οι οποίοι κλαίγονται, στα υπερπολυτελή διαμερίσματά τους της Πολιτείας και της Κηφισιάς για τις χαμένες πατρίδες τού Μπουρντούρ, τού Καραχάν και τού Αντάπαζαρ, μα αν τους έλεγε κανείς «φύγε ρε, οι Τούρκοι σε αφήνουν να γυρίσεις πίσω και χωρίς βίζα μάλιστα» θα έκανε τον χαζό, πως τάχαμου δεν καταλαβαίνει τι του λένε και άλλα τέτοια – συνήθη και γνωστά).

Λοιπόν η μαντάμ Αρβελέρ, λεγόταν, προτού παντρευτεί, Γλύκατζη. Στη Γαλλία βρέθηκε λόγω των γεγονότων της δεκαετίας του 1940. Ήταν προοδευτικών αντιλήψεων άτομον, με μαρξιστική θεώρηση του κόσμου αλλά και κορίτσι της Εκκλησίας. Α, όλα κι όλα! Μαρξίστρια-μαρξίστρια αλλά και ευσεβής-ευσεβής! Στην Καισαριανή όπου έμενε προπολεμικώς είχανε να το λένε: δεν έχανε εσπερινό για εσπερινό και κυριακάτικη λειτουργία για κυριακάτικη λειτουργία! Και τα υπόλοιπα τα ξέρετε: νά σαρανταήμερες νηστείες μετά τις απόκρεω, νά τη Μεγάλη Εβδομάδα να τρώει μόνο κανα παξιμαδάκι το 24ωρο κ.τ.λ., κ.τ.λ. Πάνω σε αυτά, τα ευλαβή και τα νηστίσιμα όμως ήλθε ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος και τα μετέπειτα και... γενικώς τής έφεξε! Διότι οι κομμουνιστές, λεβέντες μου, δεν είχανε υποστήριξη, όπως ακόμα φαντάζονται οι αφελείς και ανόητοι, από τη Σοβιετική Ρωσία αλλά από τις Δυτικές χώρες και ιδίως τη Γαλλία και την... Αμερική. Ναι, ρε παιδιά! Τις ΗΠΑ! Οι οποίες ΗΠΑ από τη μια βαράγανε τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού και από την άλλη κρατάγανε νόμιμο το ΚΚΕ στην Αθήνα. Κι όταν πια δεν μπορούσανε να το κρατήσουνε άλλο νόμιμο, γιατί θα τους έκραζαν και οι πέτρες, διασφάλισαν την επιβίωσή του μέσω υποκατάστατων όπως η ΕΔΑ π.χ. και άλλα. Επιπλέον, παρενέβαιναν διακριτικώς και στα στρατοδικεία, ώστε να μην επιβάλλονται βαριές ποινές στους αντάρτες που αιχμαλωτίζονταν ή παραδίδονταν και γενικώς συλλαμβάνονταν. Τώρα πώς και γιατί εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης και υπό ποίες συνθήκες βρέθηκε νεκρός ο Πολκ στη Θεσσαλονίκη θα τα πούμε την άλλη φορά.

Τελοσπάντων! Ο ανεφοδιασμός του Δημοκρατικού Στρατού γινόταν από το Παρίσι. Εκεί μαζεύονταν τα λεφτά και τα εφόδια, περνάγανε στην Τσεχοσλοβακία και τελικώς, μέσω Γιουγκοσλαβίας, φτάνανε στους αντάρτες. (Εξ ου και μόλις ο Τίτο τα έσπασε με τον Στάλιν κι έκλεισε τα σύνορα, ο Δημοκρατικός Στρατός κατέρρευσε). Σε κάποια στιγμή όμως, οι Γάλλοι δημοκράτες σκεφτήκανε ότι έπρεπε να εξασφαλίσουν και ευπρεπές μέλλον σε «διανοούμενους» οι οποίοι, λόγω των προοδευτικών, μαρξιστικών, κομμουνιστικών κ.λ.π. φρονημάτων τους, δεν θα μπορούσαν να «σταδιοδρομήσουν» στην Ελλάδα και χορήγησαν μαζικώς εκατό (100) υποτροφίες σε εκλεκτά, νεαρά μέλη της ελληνικής Αριστεράς. Τους μαζέψανε λοιπόν, ήρθε ένα καράβι στον Πειραιά και τους φορτώσανε, τους ξεμπαρκάρανε στη Μασσαλία και από εκεί τους προώθησαν στο Παρίσι. Ο πιο γνωστός από αυτούς ήτανε ο Νικόλαος Σβορώνος. Μεταξύ τους ή δίπλα τους ή λίγο μετά από αυτούς και το κορίτσι μας, η Ελένη Γλύκατζη.

Παιδί της Εκκλησίας η Ελενίτσα μας, στο φτερό το έπιασε το θέμα στο Παρίσι: Βυζάντιο! Άρχισε να σπουδάζει λοιπόν βυζαντινά κ.λ.π., καλά τα πήγε, θα γινόταν μια καθηγητριούλα σε κάνα γαλλικό λύκειο ή, τελοσπάντων, ερευνήτρια σε κάποιο από τα πάμπολλα γαλλικά ερευνητικά κέντρα, αλλά εδώ είναι που της έφεξε για δεύτερη φορά: Παντρεύτηκε τον κ. Αρβελέρ και έτσι από τις εκκλησούλες τής Καισαριανής βρέθηκε στην πρυτανεία της Σορβόννης!

Τώρα αυτό το Αρβελέρ, παιδιά, προσέξτε το: είναι η γαλλική προφορά γερμανικού ονόματος. Και το γερμανικό όνομα είναι Ahrweiler (Αρβάϊλερ). Αρβάϊλερ είναι τοπωνύμιο μιας μικρής περιοχής κάπου στη Ρηνανία, την περιοχή δηλαδή του Ρήνου, όπου πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο υπήρχε εβραϊκή κοινότητα κ.λ.π. (Σημαίνει κατά την επικρατέστερη ετυμολογία: «χωριό με στάρια»). Τι σημασία έχει; θα μου πείτε. Αυτήν σας απαντάω εγώ: οι Εβραίοι αποφεύγουνε να παίρνουν επίθετα και όποτε παίρνουν (για να μην ξεχωρίζουνε από τους Χριστιανούς) συχνά παίρνουνε ως επίθετο τον τόπο της καταγωγής τους. Deutscher , να πούμε, Berliner, Warszawski αλλά και Athens, Αθηναίος, Σαλονίκογλου όσον αφορά τα καθ’ημάς. Έτσι κι ο κ. Αρβελέρ: ρίχνει τον τόνο στη λήγουσα, σου λέει «Γάλλος είμαι» κι άντε μετά εσύ να εξηγείς στους «ενημερωμένους» που διαβάζουνε ανελλιπώς την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και παρακολουθούν τα «ανατρεπτικά» κι «επαναστατικά» δελτία της ΕΤ και της ΝΕΤ ότι το όνομα είναι Αρβάϊλερ αλλά επειδή οι Γάλλοι τονίζουνε μόνο στη λήγουσα προφέρεται Αρβελέρ.

Τώρα αυτά δεν μας ενδιαφέρουν και πολύ. Μπράβο στη μαντάμ, κολοπετσωμένη ήτανε, τα κατάφερε, εκλεκτόν μέλος της ομογένειας έγινε, διαμάντι στον Ελλήνων τον γαλαξία που λέει κι ο Σαββόπουλος (άλλος αυτός!) τι μας νιάζει εμάς; Μας νιάζει, όμως, παλληκάρια μου γιατί η μαντάμ Αρβελέρ, αντί να κάτσει φρόνιμα στα ωραία της στο Παρίσι, έρχεται κι ανακατεύεται στα δικά μας. Κι έχει και άποψη! Η βυζαντινή αυτοκρατορία μας λέει η ερίφισσα, ήταν Κράτος «ιμπεριαλιστικό», «ρατσιστικό» που καταπίεζε τόσο πολύ τους Μικρασιάτες, ώστε, μόλις η Κωνσταντινούπολη απελευθερώθηκε από τους Φράγκους το 1261, κάποιος Μικρασιάτης ανέκραξε: «Τώρα που οι Ρωμιοί/Έλληνες ξαναπήραν την Κωνσταντινούπολη, μην περιμένετε τίποτα το καλό!»

Το να λες ιμπεριαλιστικό ένα Κράτος που συστηματικώς απέφευγε να κάνει πόλεμο σε σημείο που να παρεξηγείται σε Δύση και Ανατολή και το να λες «ρατσιστές» τους Βυζαντινούς, οι οποίοι δέχονταν οποιονδήποτε αρκεί να ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος, αποτελεί έλλειψη στοιχειώδους γνώσης – ή, αν προτιμάτε, χονδροειδή διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας. Σας υπενθυμίζω εδώ πράγματα που και τα μικρά παιδιά ξέρανε κατά την πριν από το 1981 εποχή, ότι δηλαδή η οικογένεια Ανεμά (ο πύργος του Ανεμά που λέμε, στην Κωνσταντινούπολη) ήταν η οικογένεια του τελευταίου... Άραβα εμίρη της Κρήτης, ότι ο πρωθυπουργός του αυτοκράτορα Μανουήλ Κομνηνού ήταν... Τούρκος, ότι ο αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής ήταν... Αρμένιος, ότι οι Ίσαυροι ήταν μια μικρασιατική φυλή που έχει εξαφανιστεί σήμερα, ότι ο Θεοδόσιος ο Μέγας ήταν... Ισπανός κ.λ.π. Τελοσπάντων, Αρβελέρ είναι αυτή, ό,τι θέλει μπορεί να λέει, προκειμένου να σιτίζεται από την καραβάνα που της έχει εξασφαλίσει ο σύζυγός της. Το να προβάλλει όμως την άποψη ότι, επειδή οι Έλληνες ξαναπήραν την Κωνσταντινούπολη από τους Φράγκους το 1261, τίποτα το καλό δεν επρόκειτο πια να γίνει στη Μικρά Ασία είναι απαράδεκτο. Και είναι απαράδεκτο, παλληκάρια μου, διότι συντηρεί το κλίμα ενός μικρασιατικού τοπικισμού που βλέπει τους Παλιοελλαδίτες σαν χειρότερους από τους Τούρκους. Κι εγώ το ξαναλέω: Τώρα ανοίγουνε τα σύνορα. Εάν η Αρβελέρ κι η κάθε Αρβελέρ δεν γουστάρει Παρίσι, Αθήνα κ.λ.π., ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα: Μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάει να εγκατασταθεί στην Καραμανιά που λένε και οι Κύπριοι... και από κεί πέρα να μας στέλνει τα μαντάτα της. Άντε μπράβο! Κι αυτή και όλοι οι άλλοι που σκέφτονται σαν κι αυτήν.

Τώρα θα μου πείτε: «Καλά, πού τα λέει όλ’αυτά;» Τα λέει στο βασικό της βιβλίο που ακόμα κυκλοφορεί στην Ελλάδα, Η πολιτική ιδεολογία της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μετάφραση Τούλας Δρακοπούλου, εκδόσεις Ψυχογιός (ποιος άλλος;), 1988 (τρίτη έκδοση). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σελίδες 60, 63, 67, 84 και 134. Και για να μην παραξενεύεστε για τη σημερινή κατάσταση στην Πατρίδα μας, σας πληροφορώ ότι το βιβλίο αυτό είχε ενταχθεί στη βιβλιοθήκη της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και το συνιστούσαν ορισμένοι καθηγητές στους εκεί σπουδαστές/αξιωματικούς. Φωνάζανε βέβαια κάθε τόσο μερικοί, καθηγητές και στελέχη του ΠΝ, μα δεν βαριέσαι... «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Αυτά... για να μην εκπλήττεσθε, παλληκάρια μου, με αυτά που συμβαίνουνε σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Μ’όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις» που λέγανε κι οι παπούδες μας.

Σας το ξαναλέω όμως: δεν φταίνε οι Αρβελέρες και οι ΕΛΙΑΜΕΠέδες. Εμείς φταίμε πριν απ΄ όλα. Αυτοί βρίσκουνε και τα κάνουνε. Και για να σας το κάνω λιανά, σας ρωτάω: θυμάστε πριν από λίγα χρόνια μια ταινία «Πολίτικη κουζίνα» που παιζότανε στους κινηματογράφους και τρέχανε πια όλοι να τη δούνε, μη χάσουνε το καλλιτεχνικό γεγονός και για να «καμαρώσουνε» την ομογένεια, «όλοι Έλληνες είμαστε» και άλλα τέτοια πολλά, ευτράπελα και γραφικά; Ε,σεις που τρέχατε να τη δείτε θα θυμάστε τη φάση που φτάνει ο «ομογενής» στον σταθμό Λαρίσης, ακούει το όνομα «Κολοκοτρώνης», παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται (όλοι οι Τούρκοι μια χαρά ξέρουνε τον Κολοκοτρώνη και τους Πελοποννήσιους, μπορεί να μην το ξέρουνε οι ομογενείς;) και αρχίζει να το κλίνει, λες κι ήτανε ρήμα: Κολοκοτρώνω-κολοκοτρώνεις-κολοκοτρώνει κ.λ.π. Ποιος διαμαρτυρήθηκε τότε; Κάνα-δυο που πήγανε να πούνε κάτι, φάγανε φάπες, διότι διασπούσανε, λέει, την εθνική ενότητα! Ε, άμα αρχίζει κάποιος σε ελληνική ταινία να λέει, «κολοκοτρώνω-κολοκοτρώνεις», νομίζετε ότι είναι μακριά η ώρα των εκπομπών του Βερέμη και των υπόλοιπων της παρέας; Αλλά έτσι είναι! Όλοι κάνουνε το κορόϊδο, μέχρι που το πράγμα φτάνει στο αμήν! «Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα», σου λένε. Κι εγώ απαντάω: «Ναι, βρε! Εσύ θα το βγάλεις – κι εγώ κι εσύ και όλοι μας!» Υπάρχουμε όσο έχουμε Πατρίδα. Άμα δεν έχουμε Πατρίδα, τι να την κάνουμε τη ζωή;

Ο φίλος σας

Χριστοφόρος

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκληκτικες πληροφοριες, φοβερη "πενα"...μπραβο κυριε Χριστοφορε

Ανώνυμος είπε...

Εχει κι εδω μερικα κατατοπιστικα σχολια για την Αrhweiler.

http://www.eglimatikotita.gr/2011/03/blog-post_9715.html?showComment=1301514042291#c1830392986150619724

Aπλως επαναλαμβανω πως το Weil ειναι αναγραμματισμος του Levi (η ακριβεστερα του Levvi, τα δυο v γινονται w). Το "Les Juifs" του Roger Peyrefitte (κυκλοφορει στα Ελληνικα απο τον "Κακτο" υπο τον τιτλο "Οι Εβραιοι") ειναι ογκωδες και πολυ φιλοεβραικο για τα γουστα μου, αλλα ειναι μοναδικη πηγη για οσους ενδιαφερονται για την προελευση και το καμουφλαρισμα των εβραικων ονοματων. Ο Peyrefitte ηταν Γαλλος διπλωματης στην Ελλαδα και μιλα και για αρκετους δικους(;) μας.

Ανώνυμος είπε...

φίλε, ξεχειλώνεις τα πάντα, δεν έχεις μέτρο και γίνεσαι γελοίος, δεν ξέρω ποιός είσαι και ούτε με ενδιαφέρει, γράψε ότι σου κατεβαίνει... εσύ γελοιοποιήσαι.

Ανώνυμος είπε...

κύριε Χριστοφόρε μην σταματάς. Συνέχισε να τους ξεσκεπάζεις. Θέλουμε κι άλλα κείμενά σου.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, ρε φίλε, εσύ δηλαδή που λες ότι ο Χριστοφόρος "ξεχειλώνει" τα πάντα, είσαι από αυτούς που "σέβονται τους θεσμούς"; Μη μιλάτε για τον Παπούλια, γιατί είναι Πρόεδρος, μη για τόν Τζέφρυ γιατί είναι "πρωθυπουργός", μη για την εγγονή του Μωυσέως, γιατί είναι "εκλεκτή του λαού"; Έτσι, με δαύτους που τους σέβεσαι γίναμε οι ζητιάνοι της Ευρώπης. Το Ἐθνος πρέπει να μάθη να θεωρή εθνικόν ό,τι είναι αληθές, όπως έλεγε και ένας από τους Πατέρες του 1821.

Ανώνυμος είπε...

Και την είχα και σε υπόληψη τη μαντάμ. Μεγάλη λέρα τελικά πράγματι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΕΟ ΤΣΙΦΟΡΟ ,ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ???
ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΧΕΙΛΩΝΕΙ Ο ΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ.....ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΣΚΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΤΗΝ
ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΤΑΙ.
ΟΣΟ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ,ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

ΕΥΓΕ
ΥΓ
αυτό το ιστολόγιο καθε μέρα γίνεται και καλύτερο

Ανώνυμος είπε...

Απίθανο κείμενο
δεν νομίζω να κυκλοφορούν στα ελληνικά πανεπιστήμια τετοιες πένες.
Πιστεύω οτι πρόκειται περί μοναδικού ιστορικού μελετητή,με λογοτεχνικό γονίδιο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά. Εκπληκτικό κείμενο. Αφού παιδεία πια δεν έχουμε και μας την κατέστρεψαν, ας μορφωθούμε απο αλλού!
@4 Απριλίου 2011 5:43 μ.μ. Αρκετά μας καταστρέψατε τη χώρα άτομα σαν του λόγου σου.

Ανώνυμος είπε...

Hellenic Revenge σε συγχαίρω. Τέτοιου είδους ουσιαστική πληροφόρηση θέλουμε.
Όχι γραφικούς σαλτιμπαγκους που μας κάνουν τους πατριώτες και σερβίρουν το βούτυρο στο ψωμί των Εθνομηδενιστών. Αρκετά ο πατριωτικός χώρος ήταν (επίτηδες) γραφικός.Αρκετά μιλούσαν για την Ελλάδα γελοία άτομα και ταυτιζόταν ο πατριωτισμός με αυτούς. Την ουσία να μάθουμε και όχι μπαρούφες.Εκπληκτικές και οι λεπτομέρειες για τη Γαλλία που έτσουξαν κάποιους.

Ανώνυμος είπε...

χα χα πολυ καλο !!!!
μπραβο

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΛΥΚΑΤΖΗ(ΑΡΒΕΛΕΡ) ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ (“ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΔ.ΒΛΑΣΣΗ 1998 ΣΕΛ.62-63) ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ( “ 62 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ” ΣΕΛ.25) ΤΟΝ ΚΑΤΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕ ΩΣ ΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΒΥΡΩΝΟΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΚΑΤΖΗ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΝ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ )ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΚΟΥΚΟΥΝΑ “ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ , ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΕΛ.123 . ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε την ενημέρωση Χριστοφόρε κι άστους να κοπανιούνται. Υπάρχουμε κι εμείς που θέλουμε να μάθουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ Τα μπλογκς επαναλαμβανονται,εκτος απο το παρον
παντα κατι μοναδικο,αφταστο καινουργιο υπαρχει.
Ευγε στην διαχειρηση του ιστολογιου για την επιλογη των συνεργατων σας,και ευχομαι να συνεχισετε ετσι

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε φίλτατε Χριστόφορε που δεν ακολουθείς το "να μην εκθέσουμε πρόσωπα και καταστάσεις". Αυτό μας έφαγε τόσα χρόνια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γράφε να μαθαίνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Χριστόφορο για τις γνώσεις του για το Βυζάντιο. Τώρα κάτι λιγα για την κα βυζαντινολόγο που οι εγκαθετοι στα κανάλια, όταν μιλάει, την ακούν σαν να πρόκειται για την επι του Όρους Ομιλία. Ας ειναι καλά ο Giscard d Estaing , και ελέω Καραμανλή, που την έκανε πρύτανη της Σορβόννης...Μετά από λιγο,όταν έχασε τις εκλογές του 1981, έγινε κολλητή του Μitterand και καταφερόταν δημοσίως εναντίον του G.D Estaing...Aυτά για την ιστορία και την ιστορία της...

Ανώνυμος είπε...

Τετοιες πενες θελουμε οχι πενιες θαυμαστο...

tavernaki είπε...

Γιασου ωρε Χριστόφορε να αγιάσει το στόμα σου ! Πες μας κιάλα να μορφωνόμαστε !! Τώρα κανενας προβοκατορας θα πέσει σου ρίξει κανένα σχόλιο μη το παρ εξηγείς.
Κι εμένα κάτι δε μου άρεσε. Καθηγήτρια ! Πως έγινε βρε παιδί μου. Μαγκιά της όμως να σου πω την αλήθεια .
Και που ξέρεις ίσως ήταν να πει περισσότερα ανθελληνικά αλλά η πίστη... την φρενάρισε !!

Η νηστεία μου άρεσε μέρες που έρχονται! .

grafarrara είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Χριστοφορε τα εχεις κανει λιγο σουπα, στρογγυλεψες τα παντα κατα το δοκουν (ανευ σοβαρων επιχειρηματων) και ενω βασικα εχεις δικιο βρισκεσαι να το χανεις απο ενα λογο παραπλανητικο και ολιγον παραληρηματικο..

Ναι η κυρατζα αυτη δουλευει ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Ελλαδος μας, ΝΑΙ την προωθησε το εβραιικο κατεστημενο στο ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ πανεπιστημιο της Σορβοννης (ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ..) ναι ηταν 'οτι φαμε οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο γλυκαντζοπωπος μας..' ΑΛΛΑ απο εκει και μεχρι να τα βαζεις με τους ΙΩΝΕΣ (τους πιο ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΙΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ) παει μακρυα... χωρις να το καταλαβαινεις μπαινεις στην πολιτικη ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ της πατριδας μας που μας θελουν κατακερματιζμενους.... ειναι αυτοι που λενε οτι μας ΄μισουν' οι Ελληνες της Κυπριου, ειναι αυτοι που λενε οτι οι πελοπονησιοι ειναι ολοι αλβανοι και οτι αντισταθησαν στην συνεχιση της επαναστασεως του 1821 για απελευθερωση της Ελλαδος μετα το αυλακι του κορινθιακου κολπου... ειναι αυτοι που λενε οτι οι κρητικοι κατα βαθος δεν αισθανονται ελληνες και θελουν την ανεξαρτητοποιηση τους... ειναι αυτοι που σημερα μιλανε για 'αθηναικο κρατος' και οχι απλα για πουλημενη βουλη...

Αγαπητε Χριστοφορε σκεψου ΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ... και προσπαθησε να τις αποφυγεις γιατι μονο οι εχθροι μας χαιρονται απο κατι τετοια...

ΚΤΥΠΑΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΒΕΡΕΜΕΗΔΩΝ , ΓΛΥΚΑΝΖΤΟΕΡΒΕΛΕΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΩΝ ΚΛΠ αλλα προσεξτε μην διχαζεται το ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον συνέλληνα που αγωνιά μήπως και μας προκύψει εθνικός διχασμός:
Δεν το κατάλαβα! Δηλαδή τι; Και ο Τουρκοτζόγλου/Τούρκογλου είναι παλαιοτάτης καταγωγής καθαρόαιμος Έλλην; Και τελοσπάντων, ανώνυμε, αν δεν σ'αρέσει ο Χριστοφόρος διάβαζε "Βήμα", "Καθημερινή", "Ελευθεροτυπία", "Νέα" και "Εθνος". Όλες αυτές οι φυλλάδες κόπτονται για την εθνική ενότητητα.

Διονυσία είπε...

"χωρις να το καταλαβαινεις μπαινεις στην πολιτικη ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ της πατριδας μας που μας θελουν κατακερματιζμενους.... ειναι αυτοι που λενε οτι μας ΄μισουν' οι Ελληνες της Κυπριου, ειναι αυτοι που λενε οτι οι πελοπονησιοι ειναι ολοι αλβανοι και οτι αντισταθησαν στην συνεχιση της επαναστασεως του 1821 για απελευθερωση της Ελλαδος μετα το αυλακι του κορινθιακου κολπου... ειναι αυτοι που λενε οτι οι κρητικοι κατα βαθος δεν αισθανονται ελληνες και θελουν την ανεξαρτητοποιηση τους... ειναι αυτοι που σημερα μιλανε για 'αθηναικο κρατος' και οχι απλα για πουλημενη βουλη..."

Θα συμφωνήσω με αυτό που έγραψε ο φίλος. Θέλει μεγάλη προσοχή και σίγουρα ο Χριστόφορος δεν πρέπει να το έκανε επίτηδες. Αγαπάμε Μικρασιάτες, Κύπριους, Κρήτες, αγαπάμε όλους τους Έλληνες, είμαστε περήφανοι για όλους.

Θέλει μεγάλη προσοχή. Εϊναι εις βάρος μας ο διχασμός, ακόμα και μόνο λεκτικά. Ας μην παρασυρόμαστε... Η καλή πένα θέλει αυτοσυγκράτηση, από όλους...

Πολύ ενημερωτικό άρθρο. Είναι παρήγορο που έχουν αρχίσει και μπαίνουν όλα στη σωστή τους θέση.

Ανώνυμος είπε...

Προς την Διονυσία και τον Ανώνυμο που κόπτονται για την "εθνική ενότητα".
Αφού αγαπάτε "όλους τους Έλληνες" τι φωνάζετε για τον Κοεντζόγλου (Χρυσοχοΐδη), Τούρκογλου (Βενιζέλο),
Κουλουμπή (αγνώστου πατρός και καταγωγής), Μπαμπινιώτη (επίσης αγνώστου καταγωγής) Μινέϊκο (Παπανδρέου), Σημίτη (Αβρούρη), Αρσένη (όταν ήρθε στην Ελλάδα ούτε τη γλώσσα μας δεν μιλούσε καλά-καλά), Βερέμη, Καραμανλή (τουρκόφωνοι της Μικράς Ασίας),τους εγγονούς του Μωυσή (Μητσοτάκηδες) και τόσους άλλους; Κι αυτοί αδέρφια μας είναι. Άλλωστε σε λίγο θα γίνουνε ομογενείς μας και οι Πακιστανοί, Αλγερινοί, Μπαγκλαντές,Ινδοί και λοιποί (για τους Αλβανούς δεν μιλάω, ήδη ομογενείς μας είναι) και θα μας κάνουνε νοικοκυραίους για τα καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ ....ΕΒΑΛΕΣ
ΓΙΑΛΙΑ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ , ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ < ΠΑΝΕΠΙ-
ΣΤΗΜΙΑΚΟΙ > ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕΣ -ΕΝΔΙΑΤΡΙΒΟΝ-
ΤΕΣ - ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ και ΣΥΝΑΥΛΙΖΟΜΕΝΟΙ << ΕΠΙ ΤΑ ΙΔΙΑ >> , ΛΕΣΧΕΣ , ΣΤΟΕΣ ,ΙΔΕΕΣ = ΝΕΑ ΤΑΞΗ
ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ = ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ .Ο ΕΛΛΗ -
ΝΙΣΜΟΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ . Η ΓΡΑ -
ΦΙΔΑ ΣΟΥ .... ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ -
ΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΒΑ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΟΥΟΥΝ ......

Ανώνυμος είπε...

το να λες «ρατσιστές» τους Βυζαντινούς, οι οποίοι δέχονταν οποιονδήποτε αρκεί να ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος, αποτελεί έλλειψη στοιχειώδους γνώσης – ή, αν προτιμάτε, χονδροειδή διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας.

afto kai mono ftanei!!! ellinares ante geia ligo mialo na eixate tha eixate kanei ligo pragmatiko kalo se afton ton topo ksipniste epiteleous!!!

makis είπε...

Η λέξη Weiler στα γερμανικά σημαίνει αγρόκτημα, χωριουδάκι, αγροτικός οικισμός... Καμιά σχέση με αναγραμματισμό του Levi που ψυχοπλακώνεται ο άλλος.
Ahrweiler είναι παλαιόθεν ένας νομός (Landkreis) στην ομόσπονδη γερμανική χώρα (κρατίδιο που λένε μερικοί) της Ρηνανίας-Παλατινάτου (Rheinland-Pfalz). Το όνομα του νομού Ahrweiler αναφέρεται σε έγγραφα ήδη τον 9ο αιώνα μ.Χ. και δεν κατοικήθηκε έκτοτε ποτέ μαζικά από Εβραίους, όπως υποψιάζεται ο εβραιόφοβος...
Το ότι κάποιοι Εβραίοι έζησαν αργότερα σ' αυτή την περιοχή, δεν αποκλείεται, αλλά δεν σημαίνει και τίποτα για το θρήσκευμα των προγόνων κάποιων σύγχρονων. Να ξέρουμε ότι όλων των ανθρώπων τα επώνυμα είναι, είτε επαγγελματικοί, είτε φυλετικοί ή γεωγραφικοί προσδιορισμοί, είτε παρατσούκλια... Κάποιοι εξ αυτών είναι Εβραίοι ή Σόρβοι ή Σουαβοί ή Κέλτες ή Γερμανοί (Germanen) ή Σάξονες ή Αλαμανοί κ.ο.κ., αλλά τίποτα δεν σημαίνει απ' αυτά που προσπαθεί να κατασκευάσει ο συγγραφέας.
Η Γλύκατζη-Αρβελέρ είναι μια επιτυχημένη Ελληνίδα θεούσα που αξιοποιεί την επιτυχία της κοινωνικά (ίσως και οικονομικά) και πέραν αυτού ουδέν!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συναναγνώστες,
ενδιαφέροντα όλα τα σχόλια. Δεν είναι χρήσιμο να προσπαθούμε διαρκώς να αποκαλύψουμε Εβραϊκές ρίζες ή επιρροές σε ό,τι λέγεται.
Η κα Αρβελέρ έχει μιλήσει παμπολλες φορές στην τηλεόραση αλλά και σε ομίλους όπως Λάιονς, Ρόταρυ κ.τλ. Σε κάθε ομιλία της, λέει και μερικά ωφέλιμα για την κοινωνία πράγματα.Συχνά επισημαίνει ότι από τους Έλληνες λείπει μια γερή Παιδεία, που είναι αλήθεια. Επίσης επισημαίνει τον αναντικατάστατο ρόλο της μητέρας μέσα στην οικογένεια. Έχει πει και πολλά άλλα κοινωνικά ωφέλιμα.
Όμως, είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορεί τους άρχοντες του Βυζαντίου, όπως πολλοί ήδη επισημάνατε. Έχει πει ότι η Ευρώπη εκχριστιανίστηκε με το στανιό και μέσα από δολοπλοπκίες κι εγκλήματα (το είπε με κάλύτερα λόγια, όχι ακριβώς έτσι) και μιλούσε με μίσος για το Χριστιανισμό. Επίσης κατηγόρησε το Μεγάλο Κωνσταντίνο και τον Άγιο Ιωάννη, το μαθητή της αγάπης. Γιατί τόσο μένος εναντίον της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας; Τι κακό έκανε, πια; Πόσο χειρότεροι είναι από τους Φράγκους και από τους Μωαμεθανούς, όλοι αυτοί του Βυζαντίου, αν έκαναν ό,τι λέει; Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Τι εξυπηρετεί να δυναμιτίζουμε τα θεμέλια του έθνους μας, τώρα που ψυχορραγεί; Τόσο μάγκες είμαστε; Ακόμα κι αν κάποια από αυτά που λέγονται είναι αλήθεια, ποιόν συμφέρει συνεχώς να απαξιώνουμε τους ήρωές μας και τις προσωπικότητες της Ιστορίας μας; Ορίστε, αν δεν προσέξουμε, θα την αντικαταστήσουμε με την Ιστορία του Ισλάμ...
Οφείλουμε να διαδίδουμε με όποιον τρόπο μπορούμε αντικειμενικά συγγράμματα της Ιστορίας του έθνους μας, αφού αυτά πλέον δεν κυκλοφορούν στα σχολεία. Η παραπληροφόρηση κυριαρχεί. Ας θυμόμαστε ότι την εποχή του Κρυφού Σχολειού, χωρίς κανένα μέσον διδασκαλίας, κατορθώθηκε η διάσοση της Γλώσσας μας, της Ιστορίας μας και της Θρησκείας μας για 4 αιώνες, υπό τις χειρότερες συνθηκες. Γιατί να μην μπορούμε να τα διασώσουμε αυτά στην εποχή μας, που είμαστε ελεύθεροι; Καταλύονται με γοργούς ρυθμούς και με ανυπολόγιστες συνέπειες για το έθνος μας. Στο επίπεδο της οικογένειας, κάποιων σχολείων και κάποιων ενοριών/μονών (που ως τώρα διασώζουν την πολιτιστική μας κληρονομιά) ας αντισταθούμε ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.