Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Έσωσαν άλογο που είχε πέσει σε αρδευτικό κανάλι! Το γεράκι όμως δεν στάθηκε τυχερό…

Έσωσαν άλογο που είχε πέσει σε αρδευτικό κανάλι!

Μέσα σε αρδευτικό κανάλι εντοπίστηκε τραυματισμένο ένα άλογο, στην περιοχή του Λαμπετίου στον Πύργο. Το ζώο σώθηκε χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της φιλοζωϊκής ΜΚΟ Rommel.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου ενημερώθηκε για την πτώση του ζώου στο αρδευτικό κανάλι μετά από κλήση που δέχθηκε. Ευτυχώς για το άλογο το κανάλι δεν είχε νερό, όμως ήταν αδύνατο να καταφέρει να βγει μόνο του από εκεί.

Οι πυροσβέστες ανέλαβαν το έργο της διάσωσης, ενώ ο πρόεδρος της φιλοζωικής ΜΚΟ Rommel και εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) στην Ηλεία Ηρακλής Ματρόζος έσπευσε για να συνδράμει και να φροντίσει τα τραύματα που έφερε το άλογο.

Μετά τη διάσωση ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του ζώου, ο οποίος διαβεβαίωσε τους αρμόδιους πως θα το προσέχει πολύ περισσότερο από δω και στο εξής.

Το γεράκι όμως δεν στάθηκε τυχερό…

Εθελοντής της ΜΚΟ Rommel εντόπισε στο Καταράχι ένα πληγωμένο γεράκι, το οποίο και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, αλλά απεβίωσε πριν του παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια. Από την εξέταση που του έγινε, διαπιστώθηκε πως το πτηνό ήταν πυροβολημένο…

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΠΑΖ, σε όλη την Ελλάδα το 2010 βρέθηκαν 375 πυροβολημένα και 215 δηλητηριασμένα πτηνά, κυρίως γερακίνες, μπούφοι και κουκουβάγιες. Από αυτά, στην Ηλεία βρέθηκαν πυροβολημένα 46 και δηλητηριασμένα 19…

http://www.iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: