Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΟΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ.

Οι εξελίξεις στον Αραβικό κόσμο δεν δρομολόγησαν μονάχα αμφιλεγόμενες ως προς την έκταση και το περιεχόμενό τους ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή.


Οι εξελίξεις αυτές τροφοδότησαν και ελπίδες
στα μυαλά των εξεγερμένων, έστω και αν αυτές αργά ή γρήγορα επιχειρηθεί να συνθλιβούν στις συμπληγάδες των γεωπολιτικών σχεδιασμών των κουμανταδόρων του πετρελαίου.

Τροφοδότησαν ωστόσο και με δηλητήριο
τους στρατευμένους κοντυλοφόρους της υποταγής, στην αδίστακτη και κατευθυνόμενη προσπάθειά τους να εκφυλίσουν και να καθυποτάξουν τα πάντα στη "δύναμη των χορηγών" και των κάθε λογής υπερατλαντικών ιδρυμάτων.
Τα ΜΜΕ των εργολάβων πλημμυρίζουν καθημερινά από αναλύσεις επί αναλύσεων που επιχειρούν να πείσουν πως το αίμα που χύνεται δεν εδράζεται πάνω σε πραγματικά προβλήματα που τροφοδοτούν τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή, αλλά αποτελεί απλώς μέρος ενός καλοδιατυπωμένου σεναρίου.

Να αρνηθούμε ότι οι χορηγοί
και υπήρξαν και χρηματοδότησαν την απόπειρα ελέγχου από τα μεγάλα αφεντικά των δρομολογούμενων εξελίξεων??? Φυσικά και δε θα το αρνηθούμε.
Πρόκειται άλλωστε για μια αλήθεια που δε δίστασαν οι ίδιοι να την ομολογήσουν απερίφραστα, και ως εκ τούτου δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Αυτό όμως δε θα μας κάνει να παραβλέψουμε πως η αμείλικτη πραγματικότητα που βάφτηκε με αίμα και με θάνατο, δε ήταν μια virtual πραγματικότητα, αλλά το αληθινό αιματοκύλισμα της ελπίδας των λαών και της προσδοκίας τους για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα...
Να αρνηθούμε ότι η χρηματοδότηση
των χορηγών αποσκοπούσε πρωτίστως στην «κατασκευή ηγετών» που κλήθηκαν να λειτουργήσουν στη βάση ενός καλά επεξεργασμένου σχεδίου??? Φυσικά και δε θα το αρνηθούμε.
Αλλά ποιος δικαιούται να προδιαγράψει την πορεία των εξελίξεων, αν εκτός από τους «ηγέτες» του δοκιμαστικού σωλήνα μπορούσε να συνυπάρξει και μια εμπνευσμένη ομάδα αποφασισμένων και ασυμβίβαστων ηγετών που θα ήθελε να δρομολογήσει τις εξελίξεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση???

Ας πούμε τα πράγματα με τα όνομά τους…

Η λαϊκή αγανάκτηση, η απόγνωση και η οργή, δεν αποτελεί μέγεθος που εντάσσεται στο μισθολόγιο κανενός χορηγού για να αποτελέσει με τη σειρά της κίνητρο στο νου και την καρδιά των εξεγερμένων.

Στο μπακαλοτέφτερο των χορηγών εντάσσονται οι εντολοδόχοι «ηγέτες» που αποσκοπούν στον εκφυλισμό της οργής, των αιτημάτων και των προσδοκιών από τα οποία εμπνέονται οι λαοί, με στόχο να τους καθυποτάξουν σε ανίερους σχεδιασμούς και επιδιώξεις.

Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα για παράδειγμα, δεν ήταν τα αιτήματα της «Αλλαγής» αυτά που αυτοχρεοκόπησαν. Ο καταλύτης για την πολιτική χρεοκοπία και των εκφυλισμό της κυρίαρχης κοινωνικής διάθεσης εκείνης της εποχής, ήταν η τραβεστί πολιτική του όλου ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στην κορυφαία πολιτική τερατογένεση της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Συμπερασματικά…

1.Είναι άλλο πράγμα τα ορκισμένα υποχείρια στα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ισχυρών, και διαφορετικό πράγμα τα ώριμα κοινωνικά αιτήματα που τροφοδοτούν την οργή μέσα στην ίδια την κοινωνία.

2.Αν δεν υπήρχαν ώριμα αιτήματα που θα έπρεπε να εκφυλιστούν ή να χαλιναγωγηθούν, δε θα υπήρχε και λόγος να σπαταλήσουν οι χορηγοί ούτε δεκάρα τσακιστή για τους προσκυνημένους σ αυτούς ηγέτες που θα αναλάβουν να τα χαλιναγωγήσουν.


3.Η αντικειμενική βάση για την εξεγερτική διάθεση ενός λαού, δεν είναι το καλοπληρωμένο σχέδιο του χορηγού αλλά τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινωνίες και η διάθεση των κοινωνιών να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον τους και τη ζωή τους.


Αυτό επιχειρούν να ευνουχίσουν… Αυτό επιχειρούν να εκφυλίσουν… Αυτό επιχειρούν να χαλιναγωγήσουν και να εκτρέψουν προκειμένου να μην απειληθούν δομές εξουσιών και κυρίαρχα πολιτικά συμφέροντα.

Και αυτό ακριβώς είναι που χρηματοδοτεί ο χορηγός
και όχι τα πραγματικά προβλήματα που τροφοδοτούν με οργή τις ίδιες τις κοινωνίες.

Αυτήν ακριβώς την οργή επιχειρεί να χαλιναγωγήσει
χρηματοδοτώντας τους ηγέτες του πολιτικού εκφυλισμού, προκειμένου να μην καταστεί απειλητική για την πολιτική και την οικονομική του εξουσία.

Κι αυτήν ακριβώς την αλήθεια είναι που επιχειρούν να κρύψουν οι κοντυλοφόροι
που στρατεύτηκαν στο μισθολόγιο του συμβιβασμού.

Γι αυτό και επιχειρούν
να επενδύσουν στην «παντοδυναμία» του χορηγού στις κοινωνικές εξελίξεις.
Γι αυτό και αρκέστηκαν
να «περιγράφουν» τις εξελίξεις εκλαϊκεύοντας το σχέδιο του χορηγού, και δεν επεχείρησαν να προβάλουν τη διαφορετικότητα της προοπτικής των αγώνων υπό το πρίσμα μιας διαφορετικής δυναμικής και με την παρουσία πραγματικών ηγετών που θα είναι «γέννημα θρέμμα» των ίδιων των λαϊκών εξεγέρσεων.

Ο λόγος??? Είναι απλός...

Στο μισθολόγιο του χορηγού δε βρίσκονται μονάχα οι καλοπληρωμένοι πρωταγωνιστές που είναι εντεταλμένοι στον εκφυλισμό των προσδοκιών.
Μαζί μ αυτούς συνυπάρχουν και οι παράπλευροι κομπάρσοι.

Πρόκειται για τους «λαντζέρηδες»
στην υπηρεσία της πολιτικής απαξίωσης που υπονομεύουν με τον δικό τους τρόπο την προοπτική της ελπίδας και της πολιτικής προσδοκίας.
Πρόκειται για επικίνδυνα πολιτικά ερπετά
που επιχειρούν να απογυμνώσουν την οργή από την ζωοφόρο δυναμική της.

Πρόκειται για φαρισαίους υποκριτές που επιχειρούν μέσα από την καταγγελία του ρόλου του χορηγού να εμπεδώσουν στην κοινωνία την «παντοδυναμία» του, και όχι να καταδείξουν την προοπτική της βιώσιμης ανατροπής των επικίνδυνων σχεδιασμών του.

Πρόκειται για όλους εκείνους που και στο γίγνεσθαι της πατρίδας μας,
εναποθέτουν την ελπίδα και την προσδοκία αυτού του λαού, στην καλή διάθεση του μελλοντικού διαχειριστή των υποθέσεών του, και όχι στην καταλυτική παρουσία της ίδιας της κοινωνίας ως ατμομηχανή και εγγυήτρια δύναμη των πολιτικών εξελίξεων σε μια κατεύθυνση που θα αλλάξει δραστικά τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: