Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Yποστήριξη δημοτικού συμβουλίου Αριανών στη Θράκη σε τουρκόφωνες εφημερίδες που καταδικάστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Είναι περίεργο πως μια ιδιωτική υπόθεση συκοφάντησης από τοπικά ΜΜΕ καταλήγει σε δημόσιο διάλογο από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.


Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε ότι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αρριανών όπου υπάρχει μια σειρά θεμάτων με το πέρας της συνεδρίασης που ξεκινά στις 3 μ.μ. θα συζητηθούν προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα, προτάσεις που υποβλήθηκαν από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, αλλά και από το δήμαρχο Αρριανών, Σερήφ Ιμπραήμ, για την υποστήριξη καμπάνιας όπως αναφέρεται, των μειονοτικών εφημερίδων «Μιλλέτ» και «Γκιουντέμ» μετά την πρόσφατη καταδίκη τους στην υπόθεση της Χαράς Νικοπουλου, από τις αγωγές που υπέβαλλε η τελευταία μετά την κατασυκοφάντηση και την στοχοποίησή της.

Το σχετικό ψήφισμα βεβαίως θα βγει για την υποστήριξη της ελεύθερης κι αδέσμευτης δημοσιογραφίας του μειονοτικού Τύπου, κάτι που όμως ευθέως κινείται κατά της απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης που εξέτασε την περίπτωση και αποφάνθηκε σε δύο βαθμούς τελεσιδίκως.


Δεν γνωρίζουμε τι επιδιώκουν τέτοια ψηφίσματα δημοτικών αρχών για δικαστικές υποθέσεις προσωπικού χαρακτήρα πολιτών με στρατευμένα μέσα που μόνο την αλήθεια όπως αποδεικνύεται από την υπόθεση υπηρετούν. Το πιο απλό είναι να υποθέσει κανείς ότι αποτελούν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Ο κάθε πολίτης οφείλει να προστατευθεί έναντι απειλών, συκοφαντιών και ψευδολογιών που καμία ηθική αρχή και κανένας κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν καλύπτει από τους ανθρώπους του χώρου που προσβάλλουν το επάγγελμα, ή υπέπεσαν στο λάθος.


Η εμπλοκή του δήμου και η στήριξή του με ψηφίσματα μόνο ερωτηματικά προκαλεί και παραπέμπει σε παρέμβαση, αν μη τι άλλο.


Μ.Μ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: