Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εξέδωσε το ευαγγέλιο και την θεία λειτουργία στα τουρκικά

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Η εταιρία Χούτος «υιοθέτησε» τσιγγανάκια προσφέροντας καθημερινά το φαγητό με σαλάτα κι επιδόρπιο.

Η Μαρία Χούτου η νέα γενιά στο τμήμα της επιχείρησης
Πριν δύο χρόνια η εταιρία Χούτος έδινε φαγητό στα ολοήμερα μειονοτικά σχολεία της ορεινής Ροδόπης, Ξάνθης και του Έβρου. Θυμηθήκαμε την προσπάθεια εκείνη που γινόταν με ένα συμβολικό τίμημα συμβάλλοντας στην όλη προσπάθεια στήριξης των παιδιών που φοιτούσαν. «Είχαμε 125 σημεία διανομής και πηγαίναμε το φαγητό σχεδόν ζεστό σε καθημερινή βάση.

Τους πηγαίναμε μια πολύ ωραία συσκευασία πακέτο, που περιείχε φαγητό – σαλάτα – επιδόρπιο – ψωμί, συσκευασμένα, με μαχαιροπίρουνο και το πετούσαν μετά. Και για την εταιρία μας ήταν ένα στοίχημα να ανταποκριθεί», θα πει ο Αντώνης Χούτος που με την κόρη του Μαρία σχεδιάζουν το μέλλον μιας υγιούς και δυναμικής επιχείρησης που έχει συνδεθεί με τη Θράκη.


Το πρόγραμμα εκείνο σταμάτησε, αλλά τώρα η εταιρία Αντώνη Χούτου συνεχίζει να προσφέρει πλήρες φαγητό και κρουασάν σε αθιγγανόπουλα της περιοχής συστηματικά. Έχουμε υιοθετήσει τα μικρά παιδιά προσφέροντας ποιοτικό φαγητό που το περιμένουν με λαχτάρα, αλλά απαλλάσσει τις οικογένειές τους και από το καθημερινή διατροφή». Για το πρόγραμμα αυτό στήριξης των μαθητών χαμηλών εισοδημάτων οικογενειών προσφέρονται να βοηθήσουν και οι ΑΧΕΠΑΝΣ από την Αμερική, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο.

Η δραστηριότητα του κ. Χούτου όμως επεκτείνεται εκτός από την εστίαση που είναι το κύριο αντικείμενο της εταιρίας του και σε εκδόσεις που διανέμονται δωρεάν. Στηρίζει την ορθοδοξία και το Άγιο Όρος. Πρόσφατα τύπωσε 50.000 βιβλία γύρω από την ζωή του γέροντα Παΐσιου που αναφέρονται στην ζωή, το έργο και το πώς συμπεριφερόταν στους νέους, έχει εκδώσει την θεία λειτουργία και το ευαγγέλιο στα τουρκικά, αλλά και το βιβλίο για το Μακρυγιάννη των Ποντίων τον Βασίλαγα.


Μελαχροινή Μαρτίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: