Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το μέγα λάθος του Τσίπρα

-Sanja Ristovska: Υπήρχε veto της Ελλάδος στο Βουκουρέστι;

-Αλεξης Τσιπρας: Υπήρχε άρνηση από πλευρά της Ελλάδος!!!


Σχόλια αναγνώστη:


1) Σε μια συνέντευξη το λιγότερο που επιβάλλεται να ζητούν οι Έλληνες συνεντευξιαζόμενοι είναι να σέβονται οι δημοσιογράφοι της πΓΔΜ ή αλλοι, την ευαισθησία της Ελλάδος, και να απαιτούν τουλάχιστον να αναφέρονται τα Σκόπια ως πΓΔΜ (επίσημη ονομασία της χώρας στον ΟΗΕ) και οχι ως Μακεδονία. Μακεδονία υπάρχει και είναι στην Ελλάδα. Δηλαδη αν ο Τσίπρας και ο κάθε Τσιπρας και Ελληνας πολίτης ερωτηθει για Τουρκοκυπριακό κρατος, θα πρέπει απαντήσει; Αν υπάρχει αμφισβήτηση επ' αυτού να μας το πουν.

2) Αν εννοεί o κυριος Τσίπρας τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό, μαζί του. Να λένε τον εαυτό τους και Εσκιμωο αν θέλουν. Άλλωστε ο ατομικός αυτοπροσδιορισμός είναι κατοχυρωμένος απο την Χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Όμως στην Εθνικότητα, την υπηκοότητα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό,το διαδίκτυο(mk), τις εμπορικές ονομασίες, τα προϊόντα, τις μεταφορές, στους στίχους του εθνικού τους ύμνου, θα πρέπει να αναφέρονται με το σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό (erga omnes), εφόσον αυτός βεβαίως συμφωνηθεί και εξυπηρετεί τις ελληνικές θέσεις.


3) Η απάντηση ενόψει και της αποφάσεως του Δικαστηρίου της Χάγης, έπρεπε να είναι μια κύριε Τσίπρα. "Οχι δεν υπήρξε veto, υπήρξε ομόφωνη απόφαση". Με το "υπήρξε άρνηση" ως απάντηση δίνεται τροφή στην επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς, διότι τυπικά θα ισχυριστούν οτι δεν υπήρξε VETO αλλα ουσιαστικά οτι υπηρξε μεθόδευση που οδήγησε σε άτυπο veto. Άλλο η άρνηση κυριε Τσιπρα, άλλο η πειθώ της Ελληνικής πλευράς η οποία κατάφερε την γνωστή σε όλους απόφαση του ΝΑΤΟ. "Μη λύση, μη πρόσκληση".


Να υπενθυμίσουμε σε οσους εχουν ασθενή μνήμη ότι ο Μαροκινός δικαστής. Μ. Μπενούνα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία στη Χάγη, έθεσε ένα πρόσθετο ερώτημα στην ελληνική αντιπροσωπεία, ζητώντας να καταθέσει στο δικαστήριο στοιχεία σχετικά με την πολιτική της πριν από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ.


Ο κύριος Τσιπρας εχει ορκιστεί στο Σύνταγμα, να προασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδος και η φράση του αυτη ειναι επιζήμια και υπονομευτική. Αναμένουμε τιμωρία απο τα αρμόδια όργανα και άρση της βουλευτικής του ιδιότητας. Ποιος θα κινήσει τις διαδικασίες; Για να μην παρεξηγηθούμε και του κου Τσιπρα και όλων των υπολοίπων όσο ψηλά και αν βρίσκονται και ζημιώνουν με τις ενέργειες τους το Εθνος και το Κράτος.


Σημειωση: Η δημοσιογράφος Sanya Ristovska διαμένει στην Ελλαδα, γνωρίζει άριστα την Ελληνική και ειναι διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο ΥΠΕΞ με συχνή παρουσία στην ενημέρωση διπλωματικών συντακτών.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


-H σελίδα της συνέντευξης στην γλώσσα της πΓΔΜ,
εδώ
-Μεταφρασμένη απο το google translator, εδώ

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: