Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Χρεοκοπία και τυραννία

Βέβαιο θεωρείται πλέον το γεγονός της Χρεοκοπίας της Ελλάδας. Προκατασκευασμένο, μεθοδευμένο και αυστηρά προγραμματισμένο έγκλημα. Κανείς Έλληνας ή Ελληνίδα δεν αμφιβάλει γι αυτό. Το λένε τα ξένα ΜΜΕ, το λένε οι Πανεπιστημιακοί το λεν και τα λαγκάδια. Το μόνο που μας λείπει είναι οι λεπτομέρειες πλέον.

Εξοργισμένοι, απογοητευμένοι είναι όλοι οι Έλληνες από το πολιτικό σύστημα που παρέδωσε σιδηροδέσμια την χώρα στους τοκογλύφους. Οι ξένοι ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάθει την μικρότερη ζημιά και το πότε θα αφαιρέσουν τον αναπνευστήρα.

Κι εμείς καμαρώνουμε την οικογενειοκρατία και τους διάφορους βουτηρο-μπέμπηδες με τα πληρωμένα πτυχία τους, στους οποίους εμπιστευθήκαμε την εξουσία.

Τόσο αντεργατικά μέτρα δεν έχει πάρει ποτέ καμιά ελληνική κυβέρνηση, δημοκρατικά εκλεγμένη ή και δικτατορική. Μέσα σε ελάχιστους μήνες οι μισθοί και οι συντάξεις πήγαν πολλά δέκα χρόνια πίσω. Το στοιχειώδες κοινωνικό κράτος καταρρέει. Οι κομματικοί σκύλοι μπουκωμένοι δεν κατάλαβαν τι τους συνέβη. Μαζί τους και οι υπόλοιποι Έλληνες μένουν έκπληκτοι με την απορία τι συνέβη!.

Στην τελευταία συζήτηση στη βουλή η εικόνα των πολιτικών μας ήταν άλλη μια φορά απογοητευτική. Σουλατσάριζαν στην βουλή κουβεντιάζοντας σαν να βρισκόταν σε βεγγέρα. Ούτε η απολογία του υπό έλεγχο τ. υπουργού δεν είχαν υπομονή να ακούσουν. Άδεια τα έδρανα. Το καφενείο της βουλής, μόνιμο στέκι τους. Κι αυτοί μόνιμα διαπλεκόμενοι. Και τι τους ενδιέφερε; Ξέρουν εκ των προτέρων αυτοί. Θα στραπατσάρουν λίγο την μούρη του ‘Άκη’ και στο τέλος θα την γλυτώσει κι αυτός. Όπως πάντα. Οι εξεταστικές συστήνονται και για τις πληρωμές και για τα μάτια του κόσμου.

Αυτοί δεν άκουσαν ποτέ για ‘Off shore’ εταιρείες. Δεν κατάλαβαν. Δεν άκουσαν. Δεν είδαν. Δεν τους το είπε κανένας τίποτα. Δεν τους κατήγγειλε κανείς τίποτα. Αλλά πως γίνετε ο λαός να πένεται κι αυτοί να αποτελούν την βουλή με τους πιο πλούσια μέλη, όπως έχει δηλώσει και ο γνωστός δημοσιογράφος Χ. Πασαλάρης.

Αλλά μη βλέποντας πέρα από την μίζα τους, μύτη τους θέλω να πω, δεν κατάλαβαν πως ξεπούλησαν ολόκληρη την χώρα. Τα όρη και τις κοιλάδες. Τις θάλασσες και τους κάμπους. Και όπου νάνε έρχεται ο λογαριασμός.

Η χώρα εξαθλιώθηκε κι αυτοί επιμένουν στην εξουσία. Αλήθεια επιμένουν σε τι; Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, δημιουργώντας συνεχώς την αντάρα φόβου και της παραπληροφόρησης. Που και πού κάνουν και μηνύσεις (βλέπε Μπεγλίτης). Ο άνδρας ο ζόρικος. Κι άγιος φοβέρα θέλει. Προσπαθούν να διασωθούν ενεργοποιώντας "κοινωνικούς αυτοματισμούς" και στρέφοντας τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Αλλά ο βασιλιάς είναι γυμνός. Αν αυτό είναι λέγεται δημοκρατία τότε η τυραννία τι είναι;

Ε. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: