Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Ναι, τα πήρα, αλλά πήγαν σε άλλους"

«Αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί. Καταχράστηκα τα χρήματα, όμως τα πιο πολλά κατέληξαν σε τρίτους» θα υποστηρίξει μεταξύ άλλων στην απολογία του στην ανακρίτρια, η οποία έχει οριστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας, ο εφοριακός που φέρεται να υπεξαίρεσε το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ από την υπηρεσία του.

Ο προϊστάμενος τμήματος της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων νωρίς το πρωί. Συνοδευόμενος από άνδρες της Ασφάλειας και φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε στη 10η ειδική ανακρίτρια. Στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού παρέμεινε για περίπου μία ώρα. Αφού ζήτησε προθεσμία από την ανακρίτρια, την οποία και πήρε, στη συνέχεια οδηγήθηκε και πάλι στη ΓΑΔΑ. Ο 50χρονος εφοριακός, που φέρεται να έστησε το μεγάλο κόλπο των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, θα απολογηθεί πλέον για τις πράξεις του το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 50χρονος εφοριακός αποδέχεται ότι έχει καταχραστεί το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων όμως, όπως ισχυρίζεται, κατέληγε σε τρίτους. Ακόμη, δείχνοντας κάθε διάθεση να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, υποστηρίζει ότι ο ίδιος άνοιγε τραπεζικούς λογαριασμούς ως συνδικαιούχος, με στοιχεία πολιτών που έβρισκε από την υπηρεσία του εν αγνοία τους, ενώ τονίζει ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται άλλος υπάλληλος της εφορίας.

Ο εφοριακός, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες των ψευδών βεβαιώσεων σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης σε διαμέρισμα στον Βύρωνα. Σύμφωνα με το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών, ο 50χρονος φέρεται να έχει καταχραστεί τεράστια χρηματικά ποσά, που μόνο για το 2010 αγγίζουν τις 5000.000 ευρώ. Επίσης, στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ποσό 770.000 ευρώ που αφορά το τρέχον έτος, ενώ εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό ενδέχεται να υπερβεί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες έφθασε στα ίχνη του 50χρονου εφοριακού από την ακίνητη περιουσία του, αλλά και από τις κινήσεις τεράστιων ποσών στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, που δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα του δημοσίου υπαλλήλου.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, ο προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της ΚΓ’ ΔΥΟ Αθηνών χρέωνε με πλαστά δικαιολογητικά το Δημόσιο, καταθέτοντας σε λογαριασμό ιδιωτών μεγάλα χρηματικά ποσά ως δήθεν αμοιβές για ανύπαρκτες καταναλωτικές αγορές και παροχής υπηρεσιών προς το ελληνικό Δημόσιο. Στη συνέχεια τα χρήματα με δική του εντολή έμπαιναν σε λογαριασμό ιδιώτη που βρίσκεται σε νησί και κατόπιν ένα μέρος των χρημάτων περνούσε στον δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο εφοριακός εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική καθώς η ψυχολογία του είχε κλονιστεί σοβαρά. Σύμφωνα πάντως με τον συνήγορό του, ο 50χρονος δεν προτίθεται να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα στην ανακρίτρια.


ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Φωτ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: