Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Με τρόπο πάνε να περάσουν το νομοσχέδιο για την "κάρτα του πολίτη"...

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Μετά τις αντιδράσεις τού κόσμου, προσπαθούν να φέρουν την Κάρτα τού Πολίτη, Φοροκάρτα καί τίς άλλες Ηλεκτρονικές κάρτες με ύπουλο τρόπο.
εξώφυλλο του χθεσινού φύλλου της Ελεύθερης Ώρας

28.04.2011
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ενώ τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα της κυβέρνησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τον περιορισμό της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, αλλά και για μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

Επίσης, όπως προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου, θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, από 37,5 σε 40, δηλαδή ότι ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είχε προαναγγείλει ο κ. Ραγκούσης πριν λίγες εβδομάδες.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Ραγκούσης, η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες με τις υπηρεσίες του δημοσίου θα «χτυπήσει» τη διαφθορά και θα επιφέρει σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους, αφού εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 25%.

Στο μεταξύ, μια μεγάλη αλλαγή στο δημόσιο τομέα σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο τροποποιώντας το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς, όμως, να θίγεται η εργασιακή τους σχέση, καθώς η μονιμότητα τους καλύπτεται από το Σύνταγμα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξετάζει την μετατροπή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από υπαλλήλους κάθε υπουργείου, όπως συμβαίνει σήμερα, σε υπαλλήλους του Κράτους, υπαγόμενους σε ένα κεντρικό φορέα, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
http://news.gr.msn.com/political/article.aspx?cp-documentid=157203549


Δείτε ‘εδώ παλαιότερο άρθρο μας :


ΣΧΟΛΙΟ από aboutmylamia: Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προμηθευτεί 9.000.000 τσιπάκια RFID, σύμφωνα με την δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σε σχετική συνέντευξη που είχε δώσει. Δείτε το εδώ.


==> Όλο το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση μπορείτε να το δείτε σε μορφή pdf εδώ.
aboutmylamia

2 σχόλια:

Nektariosthe είπε...

σηκωθητε απο καρεγκλες ντιβανια
πολυθρονες πατωματα ,κοτρωνια,παγκακια ,παρτε μαζι σας
και πετρες ,αντι για γιαουρτια και ντοματες και <>
ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥς ΑΝΕΧΤΙΚΑΜΕ ΝΤΡΟΠΗ.
ΑΙΣΧΟΣ , ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ .ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑς ΕΡΧΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΙΣΧΟΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΕ.ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.
ΥΓ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΠΗ;
ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.