Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:«Ο Παπακωνσταντίνου ήταν μαζί μας στις καταλήψεις του 2008»

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:«Ο Παπακωνσταντίνου ήταν μαζί μας στις καταλήψεις του 2008»

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, παρουσιάζοντας φωτογραφίες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να συμμετέχει σε καταλήψεις χώρων της εταιρείας επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

»Στις καταλήψεις μας και τις μπούκες μας ήταν μαζί μας ο Παπακωνσταντίνου και ο Σαχινίδης και μας εμψύχωναν για να μη ξεπουληθεί η ΔΕΗ από τον Αθανασόπουλο στην ΑΡΔΕΕ.

Όταν όμως το κόμμα μας γίνεται κυβέρνηση, τότε εμείς γι΄αυτούς γινόμαστε άγνωστοι«, ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο νυν υπουργός Οικονομικών στο πλευρό των συνδικαλιστών.

Αντιδρώντας στο σχέδιο για διάθεση ποσοστού 17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές περνούν στην αντεπίθεση και ζητούν το ιλιγγιώδες ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση.

Αυτό το ποσό, όπως επισημαίνουν, αποτελεί περιουσία των εργαζομένων, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν ενσωματώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η απαίτησή τους, τότε θα προσφύγουν με ομαδικές αγωγές στη δικαιοσύνη κατά του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: