Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Οργή για την κοροϊδία Λοβέρδου στην Νάουσα


Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει για άλλη μία φορά η κοροϊδία των πολιτικών προς τον λαό. Αυτή την φορα (πολλοστή) ο υπουργός Υγείας, Άθλησης και Διατροφής ο νέος αγαπημένος των ΜΜ”Ε” για διάδοχος του ολίγιστου πρωθυπουργού υπηρέτη του Μνημονίου, Α. Λοβέρδος. Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας το οποίο ο υπουργός επισκέφτηκε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Στην επίσκεψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά και η είσοδος έγινε από την πίσω πόρτα στην κυριολεξία, όπου τον περίμεναν κάμερες της κρατικής τηλεόρασης και του ΜEGA (περίεργο!), ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ή να υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο της Νάουσας, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής το χρειάζονται και αγωνιούν για την τύχη του.

Παρόλες όμως τις on camera διαβεβαιώσεις και αναίσχυντες υποσχέσεις η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μπορεί οι δηλώσεις να έλεγαν και να υπόσχονταν πολλά, πίσω όμως από τα φώτα ουσιαστικά αποφασίστηκε η ουσιαστική υποβάθμιση του Νοσοκομείου με την σταδιακή κατάργηση κλινικών. Όλα βέβαια στα πλαίσια του κοινωνικού κράτους που προβλέπει το Μνημόνιο ή μάλλον στην υπηρεσία της ανυπαρξίας του κοινωνικού κράτους που προβλέπει το Μνημόνιο του ΓΑΠ και των πρωτοπαλίκαρων του και δελφίνων (τρομάρα μας) τύπου Λοβέρδου.

Σε μια πόλη που εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια θεωρείται η πρωτεύουσα της ανεργίας στην Ελλάδα με ποσοστά δυσθεώρατα της τάξης του 50% προ της σκληρής εφαρμογής του Μνημονίου (δες εδώ), η υποβάθμιση του πάλαι ποτέ πρότυπου Νοσοκομείου είναι η χαριστική βολή σε μια κοινωνία που βράζει. Υπάρχουν μάλιστα φόβοι και για έντονες κινητοποιήσεις πολιτών μεθαύριο Κυριακή 1-5-2011, που θα πραγματοποιηθεί μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης και την κυβέρνηση θα εκπροσωπεί η υφυπουργός κα. Τζάκρη.

Σε μια περιοχή με τόσες ανισότητες και ανεργία πόσα χτυπήματα ακόμη θα δεχτούν οι πολίτες από την κυβέρνηση της υποτέλειας; Αν μάλιστα η δημοτική αρχή της περιοχής δεν ανήκε στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει σε πολύ άσχημες καταστάσεις και είναι κάτι που πρέπει η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν ειδικά μετά το φιάσκο της Κερατέας που απέδειξε ότι οι αδικημένοι πολίτες αγωνίζονται μέχρι τέλους.

filologos10

Δεν υπάρχουν σχόλια: