Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Πρόγραμμα Διακυβέρνησης - Εθνικής Αναγέννησης και Ευημερίας

ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Νέα Οικονομία, Νέα Τεχνολογία, Νέα Πρωτεύουσα, Νέα Ελλάδα

με σεβασμό στην Ορθοδοξία, την Ιστορία, το Περιβάλλον και την Παράδοση

Μετά το Σχέδιο Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, με συγκεκριμένα πρόσωπα και ονόματα, το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ προχωρά ακόμη πιο πέρα, προσφέροντας ένα λυτρωτικό Πρόγραμμα Διακυβέρνησης - Εθνικής Αναγέννησης και Ευημερίας, ένα ολοκληρωμένο ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και οριστικής εξόδου της Ελλάδας αλλά και των Ελλήνων από την πολιτικο-οικονομική κρίση! Μια κρίση που προκλήθηκε χάρη σε ένα σάπιο και σπάταλο παλαιοκομματικό σύστημα, στην κρίσιμη απουσία ενός άμεσα εκλεγμένου και θεσμικά ισχυρού ανώτατου άρχοντα, στην παντελή έλλειψη εθνικού οράματος και στην εξάρτηση από ξένα κέντρα και συμφέροντα, που οδήγησαν στην πρακτική της «μίζας» και της εξόντωσης των ελληνικών προϋπολογισμών! Σε μια εθνική, οικονομική και κοινωνική υποτέλεια!

Σύντομα θα ακολουθήσει, το τρίτο βήμα, που είναι η ολοκληρωμένη Πρόταση του Νέου Ελληνικού Συντάγματος, που προωθείται μέσα από την Εθνοσυνέλευση και θα φέρει αληθινή επανάσταση στον τρόπο που σκεπτόμαστε και δρούμε.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σχέδιο Διακυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, Αναγέννησης και Ευημερίας

Α. Οικονομία

1. Άρνηση της νομιμότητας του αντισυνταγματικού Μνημονίου και της παράνομης Δανειακής Σύμβασης!

2. Παραπομπή όσων τα υπέγραψαν και τα υπέθαλψαν, συνθηκολογώντας όπως ο Τσολάκογλου το 1941, συνιστώντας «Κατοχική Κυβέρνηση», αποδεχόμενοι εξωσυνταγματικές εξουσίες και ξένα κέντρα αποφάσεων, προδίδοντας την ανώτατη λαϊκή κυριαρχία και το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκαν, παραδίδοντας την Εθνική Ασυλία, δηλαδή το έδαφος και υπέδαφος της Πατρίδας, τον εθνικό πλούτο και την εθνική περιουσία και μάλιστα σε καθεστώς αγγλικού δικαίου.

3. Πάγωμα πληρωμών του ελληνικού χρέους, μέχρι εξετάσεως της νομιμότητάς του και από εκεί και πέρα πληρωμές, με αντιστοίχιση στα οφειλόμενα ποσά των Γερμανικών Επανορθώσεων!

4. Άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων προς το Κράτος (οι αποζημιώσεις προς τους πολίτες-συγγενείς των χιλιάδων θυμάτων είναι ξεχωριστό κεφάλαιο) ύψους άνω των 70 δις ευρώ (όσων δηλαδή μας δανείζει μόνο η Ευρώπη!!!) και εγγραφή τους ως απαιτήσεων στον Προϋπολογισμό!

5. Δημιουργία δύο Προϋπολογισμών: α. Ενός καθαρού χρεών, κλασσικού Κρατικού Προϋπολογισμού, όπου τα έσοδά της χώρας είναι σταθερά μεγαλύτερα από τα έξοδα και άρα υπάρχει καθαρό πλεόνασμα (πραγματικό και αληθινό) και β. ενός Προϋπολογισμού Δημοσίου Χρέους, όπου θα μπουν όχι μόνο τα χρέη της Ελλάδος, αλλά και τα χρέη τρίτων - όπως η Γερμανία - προς την Ελλάδα, αποζημιώσεις από Ζήμενς, Υποβρύχια και όσες ακόμη εταιρείες, χώρες ή ιδιώτες μας οφείλουν ή φανεί από την Εξεταστική Διαδικασία ότι μας οφείλουν και ευθύνονται για μίζες ή παραπλάνηση ή ελαττωματικά προϊόντα ή υπηρεσίες προς της Ελλάδα ή τελικά παράνομο και απεχθές χρέος! Η εξυπηρέτηση του τελικού νομίμου χρέους, θα βοηθηθεί και από μέρος της ορθής και προσοδοφόρου, εθνικά συμφέρουσας εκμετάλλευσης του ορυκτού και υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας, χωρίς όμως λεόντειες συμβάσεις και παραιτήσεις Εθνικής Ασυλίας ή Κυριαρχίας!

6. Προώθηση των ΑΟΖ (Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών) και υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τις όμορες χώρες και την Κύπρο!

7. Πλήρης κρατικοποίηση μιας Τράπεζας ή ομάδας Τραπεζών ή αναβάθμιση του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων σε Κρατική Τράπεζα, που εκτός από τις παρεμβάσεις στη Στεγαστική Πολιτική, επιτρέπει τον απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ με επιτόκιο σήμερα 1,25%, αντί για 4 ή 5%! Άρα διευκόλυνση του Κράτους και φθηνά δάνεια για τους πολίτες!

8. Υιοθέτηση της Δραχμής, αρχικά ως εσωτερικού Νομίσματος (με μια υποτιμημένη αξία για τις εξαγωγές, τουρισμό, επενδύσεις και ανάπτυξη) Π.χ. τα 1.000 ευρώ θα γίνουν 400.000 δραχμές! (1 Ευρώ = 400 δραχμές σε αυτή την περίπτωση) Η Δραχμή αυτή θα μπορούσε να αποκαλείται συμβολικά «Τουριστική Δραχμή»

9. Επαναφορά όλων των μισθών και συντάξεων σε δραχμές (ο Προϋπολογισμός μπορεί βάση των παραπάνω να ανταποκριθεί πλήρως, ενώ θα απογειωθεί το ΑΕΠ και θα αναζωογονηθεί η αγορά)!

10. Επαναφορά όλων των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδομάτων Αδείας (αναζωογόνηση της Αγοράς, εκτίναξη του ΑΕΠ, αύξηση των Κρατικών Εσόδων και της ποιότητας ζωής)

11. Επαναφορά όλων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα

12. Κατώτατος μισθός σε κάθε περίπτωση 300.000 δραχμές (750 ευρώ)

13. Επαναφορά και περιφρούρηση των Συλλογικών Συμβάσεων με κρατική ευθύνη

14. Κοινωνική και εργασιακή ειρήνη παντού

15. Ειλικρινής διαπραγμάτευση με τα λεγόμενο «κλειστά» επαγγέλματα και συζήτηση επιβολής λογικού ετήσιου τέλους «κλειστών» επαγγελμάτων, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου

16. Μείωση ΦΠΑ σε 5% για εγχώρια και 10% για εισαγόμενα προϊόντα. Ένα ΦΠΑ λογικό για να εισπράττεται και να αποδίδει, υποβοηθώντας την εντιμότητα του πολίτη, στηρίζοντας το κράτος – Αυτό σημαίνει αυτόματη πτώση σε όλες σχεδόν τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών - Φθηνότερο καλάθι νοικοκυράς – Μεγάλη ανάσα για όλους τους πολίτες

17. Δύο τουλάχιστον μονάδες (2%) εκ του συνολικού ΦΠΑ, πηγαίνει στο Εθνικό Ταμείο Συντάξεων για τη στήριξη των συνταξιούχων. Εάν έτσι στο συνολικό ΦΠΑ είναι π.χ. 1.000.000.000 τα 20.000.000 ευρώ πηγαίνουν για συντάξεις! Η πληρωμή ΦΠΑ θα σημαίνει πλέον «σύνταξη»!

18. Άλλες δύο τουλάχιστον μονάδες (2%) εκ του συνολικού ΦΠΑ, πηγαίνει στον Ενιαίο Φορέα Υγείας. Δηλαδή σε ΦΠΑ π.χ.1 δις, τα 20 εκ. ευρώ πηγαίνουν για νοσοκομεία-φάρμακα-εξετάσεις! Η πληρωμή ΦΠΑ θα σημαίνει πλέον και «Υγεία»!

19. Επιπρόσθετα άλλες δύο τουλάχιστον μονάδες (2%) εκ του συνολικού ΦΠΑ, πηγαίνει στον ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της Ανεργίας και την Επαγγελματική Επανεκπαίδευση των Ανέργων. Δηλαδή σε ΦΠΑ π.χ.1 δις, τα 20 εκ. ευρώ πηγαίνουν για τους Ανέργους! Η πληρωμή ΦΠΑ θα σημαίνει πλέον και «Εξασφάλιση έναντι Ανεργίας»!

20. Μείωση των φόρων στα καύσιμα, που θα εξισορροπηθεί από τη μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων και την κίνηση της αγοράς του αυτοκινήτου (πωλήσεις, συνεργεία, ανταλλακτικά), ενώ θα επιφέρει σειρά μειώσεων σε πλήθος υπηρεσιών και προϊόντων, με πολύ σημαντική μείωση του κόστους ζωής

21. Ιδρύεται Εθνικό Παρατηρητήριο Καυσίμων (ΕΠΑΚ), που παρακολουθεί όλο το κύκλωμα από τις τιμές αργού, τα διυλιστήρια, τη διακίνηση, ως τη λιανική τιμή, προτείνει ανώτατες τιμές χονδρικής και λιανικής και εισηγείται πρόστιμα ή μέτρα – Η τελική τιμή βενζίνης πρέπει να είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη

22. Το πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης δεν διαχωρίζεται, εφόσον έχει μειωθεί σημαντικά και η τιμή του – Κατά τον εφοδιασμό όμως καυστήρων θέρμανσης ο λιανοπωλητής, παραδίδει ειδικό αποδεικτικό, θεωρημένο, εκπτωτικό κουπόνι θέρμανσης, κλιμακωτό για τις ζώνες της χώρας (ψυχρές, μέσες, θερμές), το οποίο εξαργυρώνεται σε συμβεβλημένες τράπεζες – Οι όλες συναλλαγές παρακολουθούνται ηλεκτρονικά για την αποφυγή και σύλληψη τυχόν απάτης από Ειδική Υπηρεσία, η οποία μπορεί να επιβάλει πρόστιμα, ακύρωση ή στέρηση κουπονιών και έλεγχο καυστήρων από κρατικούς υπαλλήλους

23. Απαγόρευση με Νόμο του «Πόθεν Έσχες», με εξαίρεση τους Κρατικούς Λειτουργούς, Δημοσίους Υπαλλήλους και Βουλευτές, για όλους τους Έλληνες εσωτερικού και εξωτερικού – Με εισαγγελική παραγγελία θα επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» μόνο σε περιπτώσεις εξέτασης κακουργημάτων για τη διευκόλυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, σχετικά και μόνο με το εν λόγω κακούργημα

24. Γενναία κίνητρα επαναφοράς καταθέσεων και κεφαλαίων από το εξωτερικό, με καθορισμό ενός λογικού και αμοιβαία συμφέροντος συντελεστή εφάπαξ φορολόγησης και αυτόματης υπαγωγής στο Νόμο Απαγόρευσης του «Πόθεν Έσχες», ώστε να επιστρέψουν κεφάλαια και καταθέσεις στην Ελλάδα και πολλά από αυτά να επενδυθούν άφοβα στη χώρα, π.χ. αγορά διαμερισμάτων, αυτοκινήτων, σκαφών, υπηρεσιών κλπ, ζωντανεύοντας την οικονομία και την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών

25. Διατίμηση αγαθών ή υπηρεσιών (καθορισμός ανώτατης τιμής για προστασία του εισοδήματος αλλά και της αγοράς από κερδοσκοπία)

26. Όλες οι παραβάσεις ή πρόστιμα εταιρειών, δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά σε όλα τα ΜΜΕ, τα δελτία ειδήσεων και το διαδίκτυο, με επωνυμία, φωτογραφία επιχείρησης και δ/νση

27. Δημιουργία του Αγροτικού Χρηματιστηρίου on line σε διαδίκτυο και τηλεόραση, όπου προσφέρονται ανοιχτά και δημόσια αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και κλείνονται συμφωνίες άμεσες, διευκολύνοντας τους παραγωγούς

28. Εθνική Κάρτα Διοδίων ετήσιας διάρκειας που δεν θα ξεπερνά τις 20.000 δραχμές (50 ευρώ) το χρόνο, για άπειρες διελεύσεις Ι.Χ. σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, για ένα έτος.

29. Ενιαίο κοινωνικό εισιτήριο αστικής συγκοινωνίας των 200 δραχμών για την Αθήνα για 24 ώρες και των 100 δραχμών για τη Θεσσαλονίκη (θα έχει προηγηθεί μείωση των καυσίμων)

Β. Ψήφος Ομογένειας

30. Απόδοση του Δικαιώματος ψήφου σε κάθε Έλληνα του Εξωτερικού, έναντι καταβολής κάποιου τιμήματος για τη τεχνική ενσωμάτωση της Ομογένειας.

Γ. Πραγματική Αυτοδιοίκηση

31. Επανασύσταση Δήμων και Κοινοτήτων κατά τη δημοκρατική θέληση των κατοίκων τους, για το κατοχυρωμένο δικαίωμα της Αυτοδιοίκησης και όχι της Ετεροδιοίκησης (μέτρο σωτήριο για τα χωριά, τα νησιά και τη μεθόριο)

32. Οι Νομάρχες και Περιφερειάρχες διορίζονται και αποτελούν όργανα της Κεντρικής Διοίκησης για την εύρυθμη και ισόρροπη περιφερειακή και νομαρχιακή λειτουργία του ενιαίου και αδιαίρετου Κράτους, διευκολύνοντας τους εκλεγμένους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων, στων οποίων την εκλογή λαμβάνουν μέρος και οι Απόδημοι Έλληνες ηλεκτρονικά – Η εκλογή τους γίνεται από την πρώτη Κυριακή, με απλή πλειοψηφία. Η κακοποίηση, οι στρεβλώσεις, η αντιδημοκρατικότητα, οι αδικίες, η στυγνή κομματικοποίηση και η ερημωσύνη που επέφεραν στην Αυτοδιοίκηση ο «Καλλικράτης» και ο «Καποδίστριας» εξαλείφεται

33. Δυνατότητα λειτουργίας «θερινών σχολείων» σε Κοινότητες (χωριά), για τα παιδιά των Ομογενών που επιστρέφουν κάθε Καλοκαίρι, για εξοικείωση με την ελληνική γλώσσα, την εθνική και τοπική ιστορία, την Ορθόδοξη πατροπαράδοτη Πίστη και Εκκλησία, τη λαογραφία, την λαϊκή τέχνη και παράδοση

Δ. Εσωτερική Ασφάλεια – Δημόσια Τάξη – Δικαιοσύνη

34. Κοινωνική «θητεία» νεαρών γυναικών στον τόπο κατοικίας τους – Πολιτική Άμυνα – π.χ. κάθε Σάββατο 8.00-12.00 για ορισμένο διάστημα

35. Πάταξη εγκληματικότητας με το θεσμό των Ομάδων Περιφρούρησης Τετραγώνων από δύο πολίτες κάθε βράδυ, σε όλη την επικράτεια.

36. Υπηρέτηση ποινών φυλακισμένων κατά κατηγορίες και περιπτώσεις, σε συστηματικές δενδροφυτεύσεις σε όλη την επικράτεια.

37. Αποδέσμευση της Ελλάδος από τη συμφωνία του Δουβλίνου για τη λαθρομετανάστευση, χάρη στην οποία η χώρα μας έγινε το στρατόπεδο λαθρομεταναστών της Ευρώπης

38. Εθνική επιχείρηση επαναπροώθησης λαθρομεταναστών, σε δύο στάδια: α. Εθελοντικό με χρηματική ενίσχυση και φροντίδα, χωρίς νομικά επακόλουθα β. Υποχρεωτικό με επιβολή χρηματικών προστίμων ή και ποινών φυλάκισης

39. Απόλυτη αυστηροποίηση ποινών (ληστεία, ασέλγεια, βιασμός, εμπόριο ναρκωτικών)

40. Υιοθέτηση τεκμηρίου νομίμου άμυνας και οπλοχρησίας σε περίπτωση και απλής παραβίασης της οικίας του πολίτη

41. Απαγόρευση φυλάκισης για χρέη – μέριμνα ειδικής Κρατικής Αρχής Μεσολάβησης (ΚΑΜΕ), για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και εύρεση εργασίας αναλόγου προσόντων ή κοινωνική εργασία, με παρακράτηση ποσοστού μισθού μέχρι εξοφλήσεως

42. Απαγόρευση κατάσχεσης ή πλειστηριασμού α΄ κατοικίας για χρέη προς Τράπεζα – παρέμβαση Κρατικής Αρχής Μεσολάβησης για διευθέτηση

43. Ηθικός Κώδικας ΜΜΕ – απαγόρευση δημοσίευσης σεξιστικών διαφημίσεων, ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, τηλεπαιχνιδιών, εκπομπών, καταχωρήσεων, περιοδικών, ιστοσελίδων – προστασία των παιδιών, της νεολαίας και της οικογένειας από τις αθλιότητες της τηλεόρασης, των έντυπων μέσων και του διαδικτύου – Ηθική ομορφιά και ευπρέπεια παντού – Τα ΜΜΕ για να υπάρχουν οφείλουν να υπηρετούν τον Εκπολιτισμό, που σημαίνει την αρετή και όχι τη διαφθορά, το κάλος και όχι την ασχήμια, την ηθική φύση και όχι την ανήθικη διαστροφή, την ποιότητα και όχι την φαυλότητα

Ε. Εθνική Άμυνα – Εθνικά Θέματα

44. Ακοίμητη υπεράσπιση της Ιστορικής μας Κληρονομιάς, των Συμβόλων και των Εθνικών μας Θεμάτων και Δικαίων, καθώς και Ελληνικών Μειονοτήτων-Κοινοτήτων

45. Γενίκευση και εκσυγχρονισμός της Παλλαϊκής Άμυνας

46. Απόλυτη προτεραιότητα στην ενδυνάμωση και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας

47. Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, Δόγμα Πολλαπλής Ανταπόδοσης, Ενιαίος Αμυντικός Χώρος Ελλάδας-Κύπρου, ναυπήγηση 2ου Πολεμικού Στόλου Μεσογείου-Ιονίου σε Ελληνικά Ναυπηγεία με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, συμπαραγωγή εξελιγμένου Μαχητικού Α/Φ πολλαπλών ρόλων με στόχο την διατήρηση ποιοτικής και σταδιακά ανάκτησης και ποσοτικής υπεροχής στον αέρα, προτεραιότητα στην ενσωμάτωση νέων εξελιγμένων μέσων και τεχνολογιών που θα κατασκευάζονται υποχρεωτικά στην Ελλάδα κατά 70%, ίδρυση υπερσύγχρονου Κέντρου Αμυντικών Ερευνών και Τεχνολογιών και επάνδρωσή του με άριστους Έλληνες Επιστήμονες εσωτερικού και εξωτερικού, που θα υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο οποίος βάση του νέου Συντάγματος που επεξεργαζόμαστε ήδη, θα εκλέγεται απευθείας από τους Έλληνες όλου του κόσμου

Στ. Πολύτεκνοι – Δημογραφική Καταστροφή

48. Αυτόματη ένταξη της Πολύτεκνης Μητέρας στις Ένοπλες Δυνάμεις με ίδια βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη (από το 4ο παιδί) και του πατέρα από το 6ο παιδί (το μέτρο θα ισχύσει για παλαιούς και νέους Πολυτέκνους)

49. Αποφασιστική θωράκιση των Πολυτέκνων, ως εγγύηση της συνέχειας του Έθνους – άτοκα δάνεια και μέριμνα δωρεάν εγκατάστασής τους σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές

Ζ. Εθνική Παιδεία

50. Επαναφορά της Εθνικής μας Παιδείας

51. Κατάργηση συγχωνεύσεων. Λειτουργία όλων των Σχολείων ως είχαν

52. Υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα Προνήπια

53. Μέγιστος μικτός αριθμός παιδιών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού 15

54. Μέγιστος αριθμός μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου 20

55. Σταδιακή μετατροπή όλων των Σχολείων σε Αθλητικά Σχολεία-Κέντρα Ελληνικού Πολιτισμού

56. Υποχρεωτικά Φροντιστηριακά Τμήματα για αδύναμους ή αμελείς μαθητές

57. Επαναβάπτιση στη συγκλονιστική μας Ελληνική Ιστορία, την Ορθοδοξία και το ολοζώντανο μνημείο της Ελληνικής μας Γλώσσας και Λογοτεχνικής μας Κληρονομιάς

58. Δημιουργία του πρωτοπόρου Λυκείου Ολοκληρωμένου Πολίτη

59. Εισαγωγή στα Κλασικά ή Τεχνολογικά Πανεπιστήμια με εξετάσεις κατά ομάδα συναφών Σχολών. Η προετοιμασία γίνεται επί συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης στην Γ΄ Λυκείου, η οποία θα είναι αφιερωμένη εξ΄ ολοκλήρου στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό - Αποκατάσταση του Νέου Έλληνα Πολίτη! Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα γίνονται ανά εξάμηνο (δύο φορές το χρόνο)

60. Αυτόματη αναγνώριση Ξενογλωσσίας με το Απολυτήριο Γυμνασίου ως «ΜΕΤΡΙΑ», με το Απολυτήριου Λυκείου ως «ΚΑΛΑ», με Πτυχίο Κλασικού ή Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ως «ΑΡΙΣΤΑ» ή ΙΕΚ Ξένων Γλωσσών - Το μέτρο θα ισχύσει αυτόματα για όλους τους Πολίτες, χωρίς πλέον να χρειάζονται επιπλέον Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας ώστε το Δημόσιο να μην αυτοκαταργεί τον εαυτό του και την προσφερόμενη Παιδεία του – Μόνο για ελάχιστες και εξειδικευμένες θέσεις του Δημοσίου θα απαιτείται γνώση «ΤΕΛΕΙΑ», που θα εξακριβώνεται με εξετάσεις – «ΤΕΛΕΙΑ» γνώση ξένης γλώσσας θα κατέχουν αυτόματα οι πτυχιούχοι των Πανεπιστημιακών Σχολών Ξένων Γλωσσών - Με τον τρόπο αυτό και την εσωτερική αναβάθμιση του τρόπου και των μέσων διδασκαλίας των ξένων γλωσσών από το Δημόσιο Σχολείο, εκατομμύρια Έλληνες θα απαλλαγούν από ένα δυσβάσταχτο οικονομικά φορτίο, που αφορούσε τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, ενώ παράλληλα θα απορροφηθούν στο Δημόσιο Σχολείο χιλιάδες επιτυχημένοι Καθηγητές Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών – Δηλαδή ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

61. Αυτόματη αναγνώριση επαρκούς γνώσης χειρισμού Η/Υ, θα χορηγείται πλέον και με το Απολυτήριο Λυκείου ως «ΚΑΛΑ» – Περαιτέρω εξειδίκευση θα αναγνωρίζεται στα σχετικά τμήματα των ΙΕΚ ή στα Πανεπιστήμια ως «ΑΡΙΣΤΑ» - Τα Ειδικά Τμήματα Πανεπιστημιακών Σχολών Πληροφορικής θα αναγνωρίζονται ως «ΤΕΛΕΙΑ»

Η. Υγεία

62. Ενιαίος Κρατικός Φορέας Υγείας για όλους

63. Κρατικός Οργανισμός Προμηθειών Ιατροφαρμακευτικού & Νοσοκομειακού Υλικού ( Κ.Ο.Π.Ι.Ν.Υ.) – οριστικό τέλος στις σκανδαλώδεις και δαιδαλώδεις προμήθειες των Νοσοκομείων από γάζα έως ιατρικά μηχανήματα - Κρατικός Φορέας με δύο Εισαγγελείς στο Δ.Σ. λαμβάνει εγκαίρως παραγγελίες και διενεργεί εγκαίρως τακτικούς και έκτακτους διαγωνισμούς, φροντίζοντας για τις συνολικές προμήθειες όλων των Νοσοκομείων της χώρας

64. Περιφερειακά Νοσοκομεία παντού

65. Ετήσιες ή περιοδικές προληπτικές εξετάσεις για όλους

66. Οι Ιατροί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: όσους ασκούν Ιδιωτικά το λειτούργημα και σε όσους το ασκούν ως Κρατικοί Λειτουργοί – Οι Ιδιώτες Ιατροί δεν καλύπτονται από τον Ενιαίο Φορέα Υγείας, ούτε οι συνταγογραφήσεις τους – Εξαίρεση αποτελούν οι Ιδιώτες Μαιευτήρες οι οποίοι καλύπτονται από τον Ενιαίο Φορέα με συγκεκριμένο ποσόΟι Κρατικοί Ιατροί, χωρίζονται στους Νοσοκομειακούς και στους Μη Νοσοκομειακούς – Οι Νοσοκομειακοί εργάζονται σε Κρατικές Μονάδες Υγείας – Οι Μη Νοσοκομειακοί εργάζονται στο Ιατρείο τους και εξετάζουν ασφαλισμένους του Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ασφάλισης, λαμβάνοντας επίσης αξιοπρεπή κρατικό μισθό – Στο μέτρο αυτό εντάσσονται και Οδοντίατροι με δικό τους Οδοντιατρείο

67. Καταργείται η ταλαιπωρία του Ελέγχου Βιβλιαρίων στους Ελεγκτές Ιατρούς

68. Ασθενείς του Ενιαίου Κρατικού Φορέα που θα νοσηλευθούν σε συμβεβλημένη Ιδιωτική Κλινική, καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Ενιαίο Φορέα, αφού Ειδική Τριμερής Επιτροπή θα εξετάσει επιτόπου την περίπτωσή τους και τα νοσήλειά τους, τα οποία εάν είναι νόμιμα και αναγκαία καταβάλλονται από τον Ενιαίο Κρατικό Φορέα στην Ιδιωτική Κλινική εντός μηνός

69. Δεν επιτρέπεται σε καμμία περίπτωση η καταβολή χρηματικού ποσού από τον ασφαλισμένο σε Ιδιωτική Κλινική ή Θεραπευτήριο ή Διαγνωστικό ή Ακτινολογικό Κέντρο – Εάν διαπραχθεί κάτι τέτοιο, ο ασφαλισμένος χάνει για τρία χρόνια την Ασφαλιστική του Κάλυψη, ενώ αφαιρείται η άδεια λειτουργίας της Ιδιωτικής Κλινικής ή Κέντρου επ΄ αόριστον – Οι πληρωμές γίνονται μόνον από τον Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ασφάλισης & Υγείας

70. Τα έξοδα γέννας, καλύπτονται από τον Ενιαίο Φορέα, σε οποιαδήποτε ιδιωτική κλινική - Η «καισαρική» δεν λογίζεται ως πρόσθετη δαπάνη και δεν επιτρέπεται πρόσθετη καταβολή από κανέναν, σύμφωνα και με την παραπάνω παράγραφο

71. Τα Φαρμακεία όλης της χώρας εκτελούν υποχρεωτικά συνταγές του Ενιαίου Κρατικού Φορέα, με συγκεκριμένο τιμολόγιο

72. Η εγχώρια τιμή φαρμάκων, δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από την χαμηλότερη τιμή του ίδιου φαρμάκου στις χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Γι’ αυτό ιδρύεται το Εθνικό Παρατηρητήριο Φαρμάκων (ΕΠΑΦ). Αν π.χ. ένα φάρμακο κοστίζει στη Γερμανία 1 ευρώ και στις άλλες χώρες πάνω από ένα ευρώ, στην Ελλάδα θα κοστολογείται αυτόματα 1 ευρώ. Το ΕΠΑΦ υποδεικνύει και τις χαμηλότερες τιμές φαρμακοβιομηχανιών ή φαρμακαποθηκών προς τον ΚΟΠΙΝΥ, με εβδομαδιαία δελτία

73. Κέντρα Απεξάρτησης – Ιατρικές Μονάδες χορήγησης Μεθαδόνης παντού με συμμετοχή Εισαγγελέων

74. Ειδικό Μάθημα Υγείας – Άθλησης- Διατροφής σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Θ. Ανεργία

75. Αντικατάσταση Επιδόματος Ανεργίας με υψηλότερο Επίδομα Εργασίας, σε περίπτωση εθελοντικής ένταξης των ανέργων σε Πρόγραμμα Κρατικής Εργασίας (π.χ. Δενδροφυτεύσεις – Φύλαξη Χώρων – Επιτηρητές Εξετάσεων – Απογραφείς – Παρατηρητές Τιμών κλπ) ή παρακολούθησης Κρατικών Σχολών Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΚΣΕΑ), όπου ο «άνεργος» θεωρείται εκπαιδευόμενος εργαζόμενος (π.χ. Σχολή Υπολογιστών, Σχολή Ξένων Γλωσσών και άλλες Σχολές ή ΙΕΚ) ή συμμετοχή σε Επαγγελματική Εκπαίδευση-Εξειδίκευση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, οι οποίες και θα δεσμεύονται για απορρόφηση των εκπαιδευομένων για ορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. δύο έτη). Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει Επίδομα Εργασίας ύψους 300.000 δραχμών (750 ευρώ) και ασφαλιστική κάλυψη!

Ι. Ελληνικός Τουρισμός - Ναυτιλία – Οικολογική Ανάπτυξη

76. Νέα ώθηση του Ελληνικού Τουρισμού, με ελκυστικότερα πακέτα λόγω δραχμής, αλλά και την προσφορά μίας (1) επιπλέον δωρεάν διανυκτέρευσης στην Ελλάδα, σε κάθε ζευγάρι ξένων τουριστών που θα μείνει τουλάχιστον πέντε ημέρες στη χώρα μας, οποιαδήποτε περίοδο, καθ’ όλο το έτος.

77. Ενίσχυση της Εμπορικής Ναυτιλίας με σειρά κινήτρων και διευκολύνσεων

78. Κίνητρα για την ανάπτυξη της εγχώριας Ναυπηγο-επισκευαστικής Βιομηχανίας

79. Στροφή των αγροτών προς τη βιολογική γεωργία και τις βιο-ενεργειακές καλλιέργειες

80. Αποφασιστική ώθηση της πράσινης ενέργειας παντού

81. Κίνητρα για δημιουργία Ελληνικής Βιομηχανίας Πράσινης Ενέργειας

82. Κίνητρα για δημιουργία Ελληνικής Βιομηχανίας Πράσινου Αυτοκινήτου

83. Ενίσχυση αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας

84. Δημιουργία Θαλάσσιων Πάρκων Ερασιτεχνικής Αλιείας

85. Δημιουργία Θαλάσσιων Πάρκων Καταδυτικού Τουρισμού

ΙΑ. Αποκέντρωση – Νέα Πρωτεύουσα

86. Μεταφορά της Πρωτεύουσας στη δυτική Χίο, τη νήσο σύμβολο-ολοκαύτωμα στον Αγώνα της Ελευθερίας, το νησί του Ομήρου, το νησί που οδήγησε τον Χριστοφόρο στην ανακάλυψη της Αμερικής, σε μια κίνηση που θα ξανακάνει την Ελλάδα ναυτική χώρα και μοναδικό τουριστικό προορισμό, θα αλλάξει τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία μας και θα δώσει μήνυμα αποφασιστικότητας, αλλά και αλλαγής των εγκληματικών πολιτικών εγκατάλειψης του Αιγαίου, του πλέον ζωτικού ιστορικού ελληνικού χώρου! Μια κίνηση «ματ» που θα ζωντανέψει τον ελληνισμό των νησιών, την ελπίδα των ακριτών, τη θωράκιση των συνόρων και ταυτόχρονα θα απελευθερώσει την Αθήνα από τις συνεχείς διαδηλώσεις, πορείες και ταραχές. Η νέα Πρωτεύουσα θα απαιτήσει νέα μεγάλα έργα, δίνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα γεμίσει τη δυτική και βόρεια σχεδόν έρημη πλευρά του νησιού, ενώ θα δημιουργήσει μια πρωτεύουσα παγκόσμιο-υπόδειγμα, ενεργειακά αυτόνομη, βασισμένη σε φωτοβολταϊκά, αιολική ενέργεια, ηλεκτρόλυση νερού-απομόνωση υδρογόνου καυσίμου, μοναδικά αντισεισμική, βιοκλιματική και οικολογική, με εξελιγμένα δίκτυα αποχέτευσης-βιολογικού καθαρισμού και ανακύκλωσης απορριμμάτων. Θα διαθέτει τέλος μεγάλο λιμάνι, μαρίνες, διεθνές αεροδρόμιο, ελικοδρόμια, το πλέον υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Ευρώπης και εκατοντάδες τριγύρω ενεργειακά αυτόνομα τουριστικά χωριά, με το παραδοσιακό χρώμα και γεύσεις του αιώνιου ελληνικού νησιού.

ΙΒ. Νέες τεχνολογίες θαλάσσιων μεταφορών

87. Ευρεία χρήση των τεχνολογικά εξελιγμένων «Ιπτάμενων Πλοίων» (hoverwing ή flight-ships) που λύνουν όλα τα προβλήματα του Αιγαίου, καθώς συνδυάζουν την ταχύτητα αεροπλάνου με την ασφάλεια και την οικονομία πλοίου, πετούν έως 12 μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε στρώμα αέρα, ακόμη και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και μπορούν να προσεγγίσουν όλα τα ελληνικά λιμάνια και μάλιστα με ταχύτητες 180-200χλμ/ώρα, σε τιμή εισιτηρίου φθηνότερη ακόμη και από του πλοίου! Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η απόσταση Ραφήνα-Χίος (νέα Πρωτεύουσα) θα καλύπτεται σε μία μόλις ώρα! Ενώ η απόσταση Θεσσαλονίκη-Χίος σε μία ώρα και σαράντα περίπου λεπτά! Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται! Η Θάλασσα μας ενώνει όσο ποτέ!

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι θα γεννηθεί μια άλλη, μια νέα Ελλάδα, πολύ ομορφότερη, ανθρωπινότερη, ποιητικότερη, δυναμικότερη και αποφασιστικότερη από ποτέ!

Μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο!

Στη νέα ενέργεια, τη νέα τεχνολογία, το περιβάλλον, στις τέχνες και τα γράμματα, τον Πολιτισμό, στο παγκόσμιο μήνυμα της ταπεινής, αυθεντικής και αναλλοίωτης Ορθοδοξίας, στην ανθρωπιά και την ευημερία, την αξιοπρέπεια του ατόμου και της πατρίδας, που διδάσκει απαράμιλλα η συγκινητική Ιστορική μας πορεία!

Μια Ελλάδα που θα την αναστυλώσουμε από τις στάχτες του παλαιοκομματισμού, της σαπίλας, της ηθικής και οικονομικής διαφθοράς και του παραλυτικού «δεν γίνεται», για να κυματίζει περήφανα στα μάτια παιδιών μας και της ανθρωπότητας!

Αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες μπορούν όταν θέλουν και θέλουν όταν τολμούν!

www.NOIAZOMAI.net

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γουάου!!!

Τρομερή έκθεση ιδεών. Δε μας λέτε και πως θα γίνει (με ποιο τρόπο και σε ποιο χρονικό ορίζοντα) έστω 1 από τα παραπάνω;