Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Πανοραμική θέα της αφρικανικής άγριας φύσης, με το φακό του φωτογράφου Michael Poliza

υπέροχες αεροφωτογραφίες αποκαλύπτουν πως τα άγρια ζώα φαίνονται από ψηλά, ο 58χρονος Γερμανός φωτογράφος Michael Poliza μετακόμισε από το Αμβούργο, της Γερμανίας στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, πριν από 13 χρόνια.
Αποθανάτισε τη μοναδική πανοραμική  θέα της αφρικανικής άγριας φύσης και του τεράστιου αφρικανικού τοπίου με τις δικές του αεροφωτογραφίες, σε μια σειρά από βόλτες με ελικόπτερο και μικρά αεροπλάνα σε όλη την Αφρική.
τα ζώα που απεικονίζονται περιλαμβάνουν ελέφαντες, αντιλόπες, ζέβρες, φλαμίνγκο, βουβάλια, καμήλες, και πολλά άλλα
🐯κοπάδια ερωδιών που πετούν πάνω από τα βουβάλια στο Okavango Delta, Μποτσουάνα,  το Νοέμβριο του 2002   
🐃Τον Οκτώβριο του 2006, αποτύπωσε εικόνες με ελέφαντες ελεύθερης βοσκής, από κοντά, στο Εθνικό Πάρκο Amboseli, Κένυα.
📷 την καταπληκτική θέα του Κιλιμάντζαρο, όταν δεν καλύπτεται από σύννεφα
🐒στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, Μποτσουάνα,  οι ελέφαντες περιπλανώνται κατά μήκος τεράστιων κοιτασμάτων γεμάτων με πολύχρωμα χόρτα που φώτισαν τις φωτο, με ζεστό πορτοκαλί και καφέ χρώμα, οι φωτογραφίες  αποτυπώνουν τη διαδρομή που κάνουν τα τεράστια ζώα όταν διασχίζουν την ιδαίτερη χλωρίδα της περιοχής
🐫μεγάλο κομβόι καμηλών που εκτείνεται για μίλια στο , Danakil  της Αιθιοπίας,
φωτο που απεικονίζουν αντιλόπες, ελέφαντες, καμήλες, φλαμίνγκο και πολλά άλλα είδη από μια μοναδική οπτική πάνω  από τα πιο άγρια ​​μέρη της ηπείρου.
"για τις φωτο, χρειάζεται υπομονή και αναμονή, κατανόησα τη συμπεριφορά των μεμονωμένων ζώων" λέει ο Michael Poliza
📷Ο κ Poliza ταξίδεψε στη λίμνη Bogoria, στην Κένυα, τον Απρίλιο του 2001, όπου απεικονίζονται χιλιάδες φλαμίνγκο που φαίνεται να δημιουργούν ένα ροζ χαλί στο τοπίο - με μια μεγάλη τρύπα σε αυτό.τα Φλαμίνγκο αποφεύγουν τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται κυρίως στη δυτική πλευρά της λίμνης. Το νερό είναι πολύ ζεστό για αυτά.
τρέφονται με μικροσκοπικές γαρίδες που δίνουν στα πουλιά το ροζ "σήμα κατατεθέν"  χρώμα τους. Χωρίς τις γαρίδες, που θα ήταν απλώς λευκά, τα πουλιά αυτά φιλτράρουν από το νερό την τροφή τους.
📷Φλαμίνγκο  στη λίμνη Τουρκάνα της Κένυας, που φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών που συγκεντρώνονται στην ακτή για τροδότηση σε περιόδους αφθονίας
🌵ένα κοπάδι Gemsboks στη Ναμίμπια. τα Gemsbok είναι σε θέση να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες, χάρη σε ένα περίπλοκο δίκτυο  αιμοφόρων αγγείων στη μύτη τους η οποία κρυώνει το αίμα που παρέχεται στον εγκέφαλο.
🌵δύο ελέφαντες στο Καταφύγιο Moremi Game Reserve στην Μποτσουάνα.
Η αγορά των βοοειδών στο βορειοανατολικό Μασάι Μάρα,στην Κένυα,
🐂οι Μασάι ζουν κυρίως από κρέας βοοειδών και το γάλα τους, στις διάφορες τελετές τους πίνουν αγελαδινό αίμα.
🐵Κόκκινη αντιλόπη lechwe, του νερού, στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, Μποτσουάνα.  Η κόκκινη lechwe αντιλόπη έχει προσαρμοστεί στο υδάτινο περιβάλλον και το χρησιμοποιεί για την προστασία της, από τα αρπακτικά ζώα.
αντιλόπες στην Chyulu Hills, στην Κένυα.  Παρά το βάρος και το μέγεθος τους, τα μέλη αυτού του μεγαλύτερου είδους αντιλόπης μπορούν να τρέξουν μέχρι 45 μίλια/ώρα για να ξεφύγουν από τα αρπακτικά ζώα.   
📷ιπποπόταμοι που βυθίζουν τον εαυτό τους στη λάσπη και ζέβρες στο Εθνικό Πάρκο Amboseli,στην Κένυα

(Other locations he has visited to photograph wildlife include the Okavango Delta, Botswana, Skradinski buk waterfall, Croatia, and the northern Skeleton Coast, Namibia, where he pictured a Gemsbok herd.)

πηγή : 18-8-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3747999/A-bird-s-eye-view-nature-Beautiful-aerial-photographs-reveal-wildlife-looks-above.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: