Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Γερμανός έδεσε με σχοινί γύρω από το λαιμό την πρώην φίλη του και την έσυρε πίσω από το αυτοκίνητο. Μάλωσαν για τη διατροφή του παιδιού τους και αποφάσισε να την σκοτώσει με αυτό τον τρόπο.



39χρονος από τη βόρεια Γερμανία, συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας, αφού ομολόγησε ότι, έδεσε με σχοινί γύρω από το λαιμό,  την 28χρονη πρώην φίλη του  και την έσυρε πίσω από το αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης,  ο νεαρός γιος του ζευγαριού ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.
τη Δευτέρα στο Ανόβερο, κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο,  παραδέχτηκε την ενοχή του.
΄Εδεσε με σχοινί γύρω από το λαιμό την πρώην φίλη του και  την έσυρε πίσω από το αυτοκίνητο, στους δρόμους,  βόρεια της πόλης Hameln, στην Κάτω Σαξονία.
 Η γυναίκα που είναι γερμανικής και κουρδικής καταγωγής, υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.
Μόλις εντοπίστηκε από τους παρευρισκόμενους στο δρόμο, μεταφέρθηκε αμέσως σε κοντινό νοσοκομείο, στο Ανόβερο, όπου τέθηκε σε "induced coma" (τεχνητό κώμα και απώλεια συνείδησης, με ελεγχόμενη δόση ενός βαρβιτουρικού φαρμάκου για την προστασία του εγκεφάλου της)
Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου είπε ότι, ο πελάτης του είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τη γυναίκα τον περασμένο Νοέμβριο, σύροντάς την με σχοινί πίσω από το αυτοκίνητο, σε απόσταση πάνω από 200 μέτρα, στην άσφαλτο και στα καλντερίμια της πόλης Hameln. Το σχοινί τελικά λύθηκε από το "tow-bar" του αυτοκινήτου -αφού ο κόμπος ήταν μάλλον χαλαρός- αλλά η γυναίκα είχε ήδη υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.
Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο για εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα. 
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Jens Peterson δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ τη Δευτέρα ότι, η κατάσταση της γυναίκας παραμένει «πολύ κρίσιμη».
Ο 39χρονος παρουσιάστηκε μόνος του σε αστυνομικό τμήμα της πόλης, μετά από το περιστατικό και υποστήριξε ότι είχε διαπράξει το έγκλημα, πρόσθεσε ο Petersen.

Η τοπική εφημερίδα «Diester- und Weserzeitung» ανέφερε ότι η γυναίκα έφερε επίσης μαχαιριές (ή πληγές από τσεκούρι), που υπέστη πριν να συρθεί στην άσφαλτο, δεμένη από το λαιμό, πίσω από το αυτοκίνητο.
Μια γυναίκα που ήταν ερωμένη του 39χρονου στο παρελθόν, κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ άλλοι 9 μάρτυρες πρόκειται να καταθέσουν στη διάρκεια των τριών ημερών.
Ο δικηγόρος είπε ότι, ο πελάτης του εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τις πράξεις του, αλλά δεν ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις, όταν έκανε κάποια σχόλια δημοσίως.
Πριν από την επίθεση το ζευγάρι διαφωνούσε για την επιμέλεια και διατροφή του παιδιού τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας απείλησε τη γυναίκα πως ένας από τους δυο τους δεν θα συνέχιζε να ζει, εάν δεν σταματούσε να απαιτεί τη διατροφή.

 Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι, δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα πριν να κάνει το ταξίδι για να τη δει, αλλά ήθελε να αυτοκτονήσει.
είπε ότι,  το σχοινί και το τσεκούρι υπήρχαν στο αυτοκίνητο για κηπουρικές εργασίες...

πηγή 21-5-17
http://www.dw.com/en/man-admits-to-dragging-ex-girlfriend-on-rope-behind-car/a-38940194
http://www.dw.com/en/german-woman-in-coma-after-being-dragged-by-car/a-36472168

Δεν υπάρχουν σχόλια: