Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Η έρευνα στο σπίτι του βομβιστή του Μάντσεστερ, τι είπε ο ιμάμης του τζαμιού, που τον γνώριζε


Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν τη σχέση της βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ  με τρομοκρατικές ομάδες όπως η al-Qaeda και η Isis. (καθώς o ιμάμης του Manchester λέει ότι του έδειξε "the face of hate" όπως αναφέρει η Telegraph.
Μετά την ταυτοποίηση του βομβιστή η αστυνομία ερευνά το σπίτι του για στοιχεία (με ελεγχόμενη έκρηξη μπήκε στο σπίτι του στο Elsmore Road  στην Fallowfield)
-η διεύθυνσή του βρέθηκε από τους εκλογικούς καταλόγους-

ένας "police forensic" ερευνητής  φωτογραφήθηκε να  κρατάει ένα φυλλάδιο με τίτλο  "KNOW YOUR CHEMICALS!"

ο Salman Abedi γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1994 από Λίβυους γονείς σύμφωνα με τους αξιωματούχους ασφαλείας των ΗΠΑ, που επικαλέστηκαν πληροφορίες από αξιωματούχους στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
ο Abedi μεγάλωσε σε μια κοινότητα της Λιβύης,γνωστή για την έντονη αντίθεσή της, στο καθεστώς του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε η Telegraph.
 «πρόσφατα» έγινε ιδιαίτερα ριζοσπαστικός και οι υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν ότι έκανε πρόσφατα ταξίδια στη Λιβύη, όπου οι γονείς του έζησαν για κάποιο χρονικό διάστημα, η Telegraph ανέφερε.
Ο μεγαλύτερος αδερφός του Abedi που ονομάζεται Ismail ήταν  δάσκαλος Κορανίου (tutor) στο τζαμί " Manchester's Didsbury mosque's Koran school"

Ο ιμάμης του τζαμιού είπε στην Telegraph ότι ο Salman Abedi, που φορούσε ισλαμική ενδυμασία, του είχε δείξει «το πρόσωπο του μίσους» όταν έκανε μαζί του μια προειδοποιητική συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους από το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος.


Ο Salman Abedi φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Salford από το 2014 έως και το 2016.Θα αποφοιτούσε τους προσεχείς μήνες.
Οι γονείς του Abedi μετανάστευσαν από τη Λιβύη στο Λονδίνο πριν από τη μετάβαση τους στην περιοχή Fallowfield του νότιου Μάντσεστερ, όπου έζησαν για τουλάχιστον 10 χρόνια, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την " Guardian" η αστυνομία έχει το CCTV footage που δείχνει τον Abedi να βαδίζει προς την Manchester Arena πριν από την έκρηξη. Αναφέρεται ότι είχε τη βόμβα σε μια τσάντα.
ο Abedi ήταν ένα από τα 4 παιδιά  της οικογένειάς του, οι γονείς του είναι η 50χρονη Samia Tabbal, και ο πατέρας του Ramadan Abedi.
Είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό που γεννήθηκε στο Λονδίνο και δυο μικρότερα αδέλφια που γεννήθηκαν στο Μάνστεστερ.
Ο διαχειριστής του τζαμιού, Fawzi Haffar, είπε ότι  ο πατέρας του Abedi βρισκόταν  στη Λιβύη.

Ο βομβαρδισμός του Μάντσεστερ είναι η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, όπου σκοτώθηκαν 56 άνθρωποι. Έρχεται μόλις δύο μήνες μετά  την επίθεση κοντά στο Κοινοβούλιο του Λονδίνου όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.
Η έκρηξη βόμβας στο τέλος της συναυλίας της ποπ σταρ Ariana Grande στην Manchester Arena σκότωσε τουλάχιστον 22 άτομα και 59 τραυματίστηκαν. (πολλά άτομα φέρουν θανάσιμους τραυματισμούς και πιστεύεται ότι υπάρχουν πολλά παιδιά ανάμεσά τους)

πηγή 24-5-17
http://www.stuff.co.nz/world/europe/92911194/The-face-of-hate-Manchester-Arena-attack-suspect-Salman-Abedis-home-raided-disturbing-book-foundΔεν υπάρχουν σχόλια: