Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Μεγάλη ποσότητα όπλων με προορισμό την πΓΔΜ, κατασχέθηκε στη Σερβία, θα τα χρησιμοποιούσαν στελέχη μεγάλου Αλβανικού κόμματος

όπλα που επρόκειτο να μεταφερθούν στην πΓΔΜ, κατασχέθηκαν στη Σερβία.
H Υπηρεσία Στρατιωτικής-Ασφάλειας της Σερβίας (VBA) κατάσχεσε μεγάλη ποσότητα όπλων στις νότιες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Blic, τα όπλα μεταφέρονταν παράνομα στη πΓΔΜ .
τα όπλα προορίζονταν για την οργάνωση του μεγαλύτερου Αλβανικού κόμματος, στελέχη του οποίου, πήραν μέρος σε ένοπλες συγκρούσεις στην πΓΔΜ,  στο Κόσοβο και στα Μετόχια, η εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενη «πηγές VBA.»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετές χιλιάδες τουφέκια, πολυβόλα, όλμοι και χειροβομβίδες κατασχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα κοντά στις πόλεις  Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς, καθώς  ένας αλλοδαπός και δύο Σέρβοι πολίτες αλβανικής εθνικότητας προσπαθούσαν να τα μεταφέρουν  στην πΓΔΜ παράνομα.
το μεγάλο αυτό φορτίο όπλων,προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί στην πΓΔΜ σε περίπτωση επιδείνωσης της καταστασης, ή για να προκληθούν επεισόδια ή ακόμα για μια  πιθανή κατάληψη της εξουσίας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έχουν αναληφθεί από την VBA και τις άλλες υπηρεσίες ασφαλείας - που αύξησαν τις δραστηριότητές τους στο υψηλότερο επίπεδο, υπό τις διαταγές της κρατικής ηγεσίας της Σερβίας.
«Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε απόλυτη μυστικότητα, αλλά ο αρχηγός VBA και κορυφαίοι ηγέτες (top state leaders) έχουν ενημερωθεί γι 'αυτό - και αποφάσισαν να μην δημοσιοποιήσουν τις πληροφορίες», γράφει η καθημερινή, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές της.
«Ο πρωθυπουργός Βούτσιτς σκέφτηκε ότι οι εικασίες σχετικά με την κατάσχεση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας όπλων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ορισμένους για να προστεθεί λάδι στη φωτιά, στις ήδη ασταθείς πολιτικές συνθήκες στην πΓΔΜ», είπε η πηγή, και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της πΓΔΜ ενημερώθηκαν επίσης.
"Την ίδια στιγμή, η VBA παρατήρησε αύξηση των κινήσεων των μελών της αλβανικής εθνικής μειονότητας, από την περιοχή του Πρέσεβο και το Μπουγιάνοβατς προς την πΓΔΜ τις τελευταίες ημέρες. Η κατάσταση είναι παρόμοια  για Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, πάνω απ 'όλα για εκείνους που είναι γνωστοί ως πρώην μαχητές του KLA ", δήλωσε η πηγή.
πηγή  4-5-17
http://www.b92.net/eng/news/crimes.php?yyyy=2017&mm=05&dd=04&nav_id=101183

Δεν υπάρχουν σχόλια: