Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Απολίθωμα φτερωτού φιδιού που βρέθηκε σε αρχαία καταβόθρα, επιβεβαιώνει ότι το μυθικό φτερωτό φίδι -Δράκος έζησε πραγματικά στη γη.


 ΗΠΑ, απολίθωμα αρχαίου και ασυνήθιστου, φτερωτού είδους φιδιού ανακάλυψαν  οι παλαιοντολόγοι Steven Jasinski* και David Moscato**.
Τα απολιθωμένα του λείψανα,  βρέθηκαν σε μια αρχαία καταβόθρα  ηλικίας 5 εκατομμυρίων χρόνων, σε ένα μέρος που ονομάζεται Gray Fossil Site, ανατολικά στο Tennessee.
Οι ανασκαφές στην αρχαία αυτή καταβόθρα του Tennessee, έχουν αποδώσει εκατοντάδες οστά φιδιών και ανάμεσά τους αυτό το μυστηριώδες,  νέο φτερωτό είδος.
 φωτο: The Gray Fossil Site in eastern Tennessee is one of the richest stores of fossils in the eastern United States, particularly from the Neogene period, 23 to 2.58 million years ago.

Οι ανακαλύψεις αυτών των απολιθωμάτων, μας οδηγούν περισσότερο στην κατεύθυνση της ύπαρξης-και από βιολογική άποψη- μυθολογικών πλασμάτων. Το συγκεκριμένο είδος αναφέρεται σαν φτερωτός όφις ή φτερωτός δράκος (αλλά  εάν έβγαζε φωτιές από το στόμα του, δεν το γνωρίζουμε)

*Steven Jasinski,the lead author of the study and a doctoral student in Penn's Department of Earth and Environmental Science.
**David Moscatoa, researcher at East Tennessee State University
πηγή    17-5-17
http://www.scienceworldreport.com/articles/59466/20170518/fossils-ancient-winged-snake-unearthed-tennessee.htm


Οι παλαιοντολόγοι παρατήρησαν ότι τα οστά του αλλόκοτου φιδιού,  ήταν διαφορετικά από τα οστά οποιουδήποτε άλλου είδους. Τα οστά περιλαμβάναν σπονδύλους με ευρείες προεξοχές σε σχήμα φτερού, που έβγαιναν από τις δυο πλευρές του σώματος.

Οι ερευνητές προτού ανακοινώσουν την ανακάλυψή τους, εξέτασαν κάθε παρόμοιο είδος φιδιού που μπορούσαν να σκεφτούν, που θα μπορούσε να ήταν ζωντανό ή να είχε εξαφανιστεί.

Η εκτενής έρευνα έδειξε ότι, τα οστά ανήκουν σε ένα νέο φτερωτό είδος φιδιού, που έζησε πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια και το ονόμασαν Zilantophis schuberti,
ή “Schubert's Winged Serpent.” (προς τιμή του Blaine's Schubert*** ) 
Η εργασία τους δημοσιεύτηκε στο "the Journal of Herpetology ".


***[“Schubert” honors Blaine Schubert, the executive director of East Tennessee State's Don Sundquist Center of Excellence in Paleontology.He was the adviser of both Jasinski and Moscato when they were students there]

Η ονομασία Zilantophis προέρχεται από τη λέξη «Zilant», από το μυθικό φτερωτό φίδι  Zilant, ένα θρυλικό πλάσμα κάτι ανάμεσα σε δράκο και γουίβερν "Wyvern " (γιγαντιαίο ερπετό που συχνά είχε φτερά και πόδια)
Από το 1730, έχει γίνει το επίσημο σύμβολο -εθνόσημο-του Καζάν (πρωτεύουσα του Ταταρστάν, ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας)
το  Zilant, είναι ένας δυνατός Δράκος φίδι.
[σύμφωνα  με το μύθο, στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το Καζάν, υπήρχαν πολλά φίδια. Τον χειμώνα που τα φίδια έπεσαν σε χειμερία νάρκη, περιέβαλλαν την περιοχή με καυσόξυλα και μόλις τα φίδια ξύπνησαν και βγήκαν για να απολαύσουν τον ήλιο της άνοιξης, έκαψαν τα καυσόξυλα. όλα τα φίδια έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά. Μόνο ο βασιλιάς φίδι, ο φτερωτός εκδικητικός δράκος- φίδι Zilant, αναδύθηκε μέσα από τη φωτιά και πέταξε στην άλλη πλευρά του ποταμού Kazanka, στο λόφο Jilan-Tau (η Zilantov Hill), από εκεί το εκδικητικό σκουρόχρωμο ερπετό τρομοκράτησε τους πολίτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι που νικήθηκε (όπως σε κάθε μύθο με δράκο) από τον γενναίο πολεμιστή.
Source : https://realnoevremya.com/articles/598

 Το  νέο φτερωτό είδος φιδιού  "Zilantophis schuberti" είχε μήκος 30 έως 40 εκατοστά, ζούσε μέσα σε πεσμένα φύλλα και έτρωγε έντομα. Στενοί συγγενείς του είναι τα rat snakes και τα kingsnakes.  «Τα φίδια δεν έχουν χέρια ή τα πόδια, αλλά έχουν υψηλό αριθμό σπονδύλων», ανέφερε ο παλαιοντολόγος Steven Jasinski
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4508864/Fossil-winged-serpent-lived-5-million-years-ago.html

Ο δράκος υπάρχει σε όλες τις μυθολογίες, σχεδόν όλων των πολιτισμών.  Υπάρχουν μυθικοί δράκοι από την Ινδία ως την Ουαλλία και από την Αμερική ως την Κίνα, από την Ελλάδα ως το Μεξικό και από την Αίγυπτο ως τη Μεσοποταμία.
Παίρνει διάφορες μορφές, σαν φτερωτός δράκος, σαν φίδι, σαν τον ουράνιο αστερισμό του Δράκοντα γύρω από τον Πολικό Αστέρα. Πρωταγωνιστεί στα έργα επιστημονικής φαντασίας και στη φανταστική λογοτεχνία.  ΄Εντονη η διασπορά απόψεων και οι συμβολισμοί για τους δράκους. Ανακαλύψεις απολιθωμάτων μας  οδηγούν στην πίστη ότι, στο παρελθόν υπήρξαν δράκοι-από βιολογική άποψη-  και η ύπαρξη τους αποτυπώθηκε στη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας.
Από που προήλθε το όνομα για τον αστερισμό του Δράκοντα;   Με ποιους άλλους αστερισμούς συσχετίζεται;
Η λέξη Δράκος συμβολίζει την ιδιότητα της δύναμης και σοφίας
Στην Δύση συνδέθηκε περισσότερο με την έννοια του προστάτη, του φύλακα.
Οι εικόνες από Δράκοντες στην Παγκόσμια Τέχνη μαγεύουν,   υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά  με την μελέτη του αποσυμβολισμού, της απεικόνισης σε διάφορους πολιτισμούς και εποχές των Δράκων.
υπάρχουν επίσης αρκετά sites που αναφέρονται στους Δράκους και στη Μυθολογία τους.

Γνωρίζουμε ελάχιστα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, ωστόσο υπάρχουν απόψεις που υποστηρίζουν ότι ανθρώπινες μορφές ίσως και να έχουν συνυπάρξει με εξαφανισμένα πλέον εδώ και πολλά εκατομύρια χρόνια είδη ζωής, όπως οι Δεινόσαυροι. Υπάρχουν μάλιστα αρχαιολογικά ευρήματα που στηρίζουν αυτή τη θεωρία.
οι στενές επαφές των προγόνων μας με αυτούς τους δράκους  (φτερωτά φίδια και δεινόσαυρους) ίσως οδήγησαν -μέσω κυτταρικής μνήμης- να μεταφερθούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο κατώτερα ένστικτα και φοβίες.

Οι ενστικτώδεις λειτουργίες που αναφέρονται ως κατώτερες,  εκτελούνται στο πιο πρωτόγονο κομμάτι του εγκεφάλου μας, στον ερπετικό εγκέφαλο.  (κοινό σημείο του εγκεφάλου μας με τον εγκέφαλο των ερπετών είναι το λεγόμενο τρίτο μάτι ή επίφυση ή κωνάριο. )


Ο ερπετοειδής εγκέφαλος, το παλαιότερο και πιο πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από την εξέλιξη και το μοιραζόμαστε με όλα τα άλλα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη.

Αυτό το πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας ελέγχει τις λειτουργίες του σώματος που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής, όπως η αναπνοή και η θερμοκρασία του σώματος.


Τα ερπετά είναι ψυχρόαιμα ζώα που θερμαίνονται από τον ήλιο στο φως της ημέρας και  εξοικονομούν ενέργεια, μέσω του περιορισμού της δραστηριότητας τους, όταν είναι σκοτεινά (η ερπετική θερμορρύθμιση είναι μια πολύπλοκη και  ζωτική διαδικασία)
Σε αυτό το επίπεδο της εξέλιξης,
η συμπεριφορά που σχετίζεται με την επιβίωση του είδους, η σεξουαλική συμπεριφορά, είναι ενστικτώδης και η ανταπόκριση είναι αυτόματη.
Η υπεράσπιση της εδαφικότητας γίνεται με τη βία.H έρευνα της λειτουργίας του εγκεφάλου σε σχέση με τη συμπεριφορά,  δείχνει το πως η ανθρώπινη συμπεριφορά επηρεάζεται από τα πρωτόγονα ένστικτα των ερπετών προγόνων μας.
Η έρευνα για τη λειτουργία των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου και τη σχέση μεταξύ τους, δείχνει ότι συνήθως το δεξί ημισφαίριο επικοινωνεί με τις πρωτόγονες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου και αυτό έχει σχέση με τη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.το Φτερωτό φίδι Δράκος ως σύμβολο του απελευθερωμένου ανθρώπου, αντλεί τη σημειολογία του και από το γεγονός ότι είναι κατ'ουσία μία απεικόνιση ενός φιδιού που διαθέτει πλέον Φτερά.  Έχει δηλαδή ξεφύγει από την περιοριστική γήινη κατάσταση και απέκτησε - μέσω της  εξέλιξής του - τα μέσα της απελευθέρωσης
Ο δράκος είναι σύμβολο σοφίας και εσωτερικής δύναμης. Στη Δύση συνδέθηκε περισσότερο με την έννοια του προστάτη, του φύλακα.
Αν είναι φτερωτός Δράκος, τότε συμβολίζει τη Δύναμη και τη Βούληση του Πνεύματος.
Στην Κινέζικη κοσμοθεωρία  αντιπροσωπεύει την σοφία αλλά και την δύναμη (εσωτερική ενέργεια).Υπάρχει η άποψη ότι μέσα στον άνθρωπο βρίσκεται κοιμισμένος ένας δράκος ο οποίος με την κατάλληλη άσκηση (πολεμικές τέχνες, Chi Kung, διαλογισμός) ξυπνάει και αρχίζει να χορεύει στο σώμα, με θαυμαστά αποτελέσματα.
Στη Δυτική παράδοση ο Δράκος  συμβολίζει την σεξουαλική δύναμη και ορμή και ο Άγιος Γεώργιος συμβολίζει την εργασία που πρέπει να γίνει για να ελεγχθεί αυτή η δύναμη και να χαλιναγωγηθεί. Συμβολίζει την δύναμη που έρχεται μέσω της εγκράτειας αφού καταφέρει κάποιος και καταπολεμήσει την επιθυμία (δράκο)


Δεν υπάρχουν σχόλια: