Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

32χρονη Κινέζα κατηγορείται για λαθρεμπόριο διαστημικού εξοπλισμού, που έστελνε από τις ΗΠΑ, στην Κίνα. Αντιμετωπίζει φυλάκιση έως και 150 χρόνων, εάν καταδικαστεί.Καλιφόρνια, μια γυναίκα συνελήφθη με τις ομοσπονδιακές κατηγορίες της συνωμοσίας, για την προμήθεια και την παράνομη εξαγωγή ευαίσθητων πληροφοριών και εξοπλισμού διαστημικής τεχνολογίας επικοινωνιών,  στην πατρίδα της, την Κίνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Η Si Chen, επίσης γνωστή και ως Cathy Chen, αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες για την αγορά και το λαθρεμπόριο διαστημικού εξοπλισμού συνολικής αξίας μεγαλύτερης από $ 100.000  (89.000 ευρώ), που εξήγαγε από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, από τον Μάρτιο του 2013 έως και τον Δεκέμβριο του 2015.  Η Chen έκανε αυτές τις ενέργειες, χωρίς να έχει λάβει την κατάλληλη άδεια εξαγωγής, που απαιτείται από τον ομοσπονδιακό νόμο.
Η 32χρονη Si Chen, κάτοικος του προαστίου Pomona, του Λος Άντζελες, κατηγορείται για παραβίαση του διεθνούς νόμου "International Emergency Economic Powers Act",  που ελέγχει την εξαγωγή ορισμένων αγαθών και τεχνολογίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Chen "ψάρευε" και έστελνε  τα στοιχεία στους συνεργούς της στη συνομωσία, στην Κίνα μέσω του Χονγκ Κονγκ με διάφορα ψεύτικα ονόματα και δήλωνε ψευδώς την περιγραφή των προϊόντων και τις τιμές τους.
«Οι ομοσπονδιακοί νόμοι των εξαγωγών, αποσκοπούν στην προστασία των αμερικανικών συμφερόντων, με την πρόληψη της διάδοσης της τεχνολογίας που μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια», είπε η εν ενεργεία Εισαγγελέας (acting US Attorney) των ΗΠΑ, Sandra Brown, σε δήλωσή της.
Μαζί με τις κατηγορίες της εξαγωγής του υλικού, που περιλαμβάνει εξαρτήματα από jammers (συσκευή που χρησιμοποιείται στο ραδιόφωνο παρεμβολών) στρατιωτικής επικοινωνίας, η Chen κατηγορήθηκε για συνωμοσία, ξέπλυμα χρήματος, ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την αίτηση της μετανάστευσης και για τη χρήση ενός πλαστού διαβατηρίου.
Τα προϊόντα που διακινούσε παράνομα, περιλαμβάνουν "microwave components" που είχαν εφαρμογές στην διαστημική τεχνολογία και ένα "Traveling Wave Tube Amplifier  (TWTA)" -όπως αποκαλείται- που χρησιμοποιείται στις διαστημικές επικοινωνίες.
Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η Chen αγόραζε τα απαγορευμένα προϊόντα διαστημικής τεχνολογίας και τα μετέφερε στο Χονγκ Κονγκ σε δέματα που έφεραν ταμπέλες με ψεύτικο όνομα, μαζί με ψευδείς περιγραφές των προϊόντων (αφαιρούσε τις ετικέτες τους) και της νομισματικής τους αξίας.
Η Chen δεν ομολόγησε την ενοχή της όταν κλήθηκε  στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες και ορίστηκε η ακροαματική διαδικασία για τις 18-7-17
Αν η Chen καταδικαστεί σε όλες τις (14) κατηγορίες, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει φυλάκιση μέχρι και 150 χρόνια .
πηγή 24-5-17
http://www.dw.com/en/woman-arrested-for-smuggling-us-space-technology-to-china/a-38963539

Δεν υπάρχουν σχόλια: