Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Τα λεφτά έκαναν φτερά, έγιναν οριγκάμι πουλιά και φέρνουν εκπλήξεις στα Intu εμπορικά κέντρα της Βρετανίας


 Βρετανία, Εκατοντάδες ψεύτικα χαρτονομίσματα των £10  (που στην πραγματικότητα είναι κουπόνια αγορών των £10) διπλωμένα σε πουλιά οριγκάμι, βρίσκονται κρυμμένα μέσα  σε περίπου 14 εμπορικά κέντρα σε όλη τη Βρετανία. (περιλαμβάνονται το Trafford Centre, Lakeside και το Metro Centre)

οι ειδικοί πέρασαν πάνω από 130 ώρες για να διπλώσουν τα ψεύτικα χαρτονομίσματα,
σε οριγκάμι 7 είδη πτηνών.
Ιδιοκτήτρια εταιρεία αυτών των 14σάρων εμπορικών  κέντρων είναι η INTU PROPERTIES PLC (πρώην  Liberty International plc,  που ιδρύθηκε από τον Sir Donald Gordon)
κατέχει 18 από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή εμπορικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα στην Ισπανία. (επίσης κατέχει το UK's first online shopping centre, intu.co.uk.)
το "κυνήγι θησαυρού" θα διαρκέσει από 12-14 Μαϊου και η έκπληξη των τυχερών πελατών που θα καταφέρουν να τα βρουν,  θα τους φέρει χαμόγελα και χαρά.

ο Roger Binks (customer experience director for intu) δήλωσε: "ελπίζουμε ότι τα οριγκάμι πουλιά μας θα φέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο των πελατών μας, που θα είναι αρκετά τυχεροί να τα ανακαλύψουν -βρίσκονται κρυμμένα σε κάθε σημείο-μέσα στα εμπορικά κέντρα μας.
Το δώρο που επιφυλάσσει η εταιρεία INTU, στους πελάτες αυτών των καταστημάτων της, βασίζεται στο πόρισμα μιας νέας έρευνας που αποκαλύπτει ότι, όταν βρίσκεις απρόσμενα κάποια χρήματα, αυτό αποτελεί μια πολύ χαρούμενη έκπληξη.

 "research revealed that finding money was voted Manchester’s happiest surprise"

αποδείχθηκε ότι το στοιχείο της έκπληξης έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πως αισθανόμαστε από στιγμή σε στιγμή και είμαστε πιο ευτυχισμένοι αν κάτι ικανοποητικό συμβαίνει απροσδόκητα, σε αντίθεση με το αν αυτό που θα συμβεί,το γνωρίζουμε από πριν.

According to a new study, experiencing joy when you least expect it is the greatest boost to wellbeing (study author and neuroscientist Robb Rutledge of the Max Planck UCL Centre for Computational Psychiatry and Ageing Research.The study was published online in the Proceedings of the National Academy of Sciences)

οι 10 πρώτες απλές εκπλήξεις που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους είναι, όταν βρίσκουμε χρήματα που δεν ξέραμε ότι τα είχαμε, (απρόσμενη ανακάλυψη κάποιων χρημάτων) όταν ακούμε το αγαπημένο μας τραγούδι στο ραδιόφωνο, παίρνουμε πίσω χρήματα που νομίζαμε ότι έπρεπε να τα πληρώσουμε, ακούμε νέα από έναν παλιό φίλο, απροσδόκητα. Δεχόμαστε μια φιλοφρόνηση από έναν ξένο, συνειδητοποιούμε ότι είναι Σαββατοκύριακο και όχι μια καθημερινή ημέρα εργασίας, ετοιμάζουμε ένα φλυτζάνι τσάϊ ή καφέ, παίζει η τηλεόραση, ένα αγαπημένο μας φιλμ. Κερδίζουμε ένα ξυστό, παίρνουμε το τελευταίο προϊόν από ένα ράφι

( following new research revealing that unexpectedly finding money is the nation’s happiest surprise. Over half of British adults (55 per cent) get more happiness from something unexpected than something planned and more than a third (35 per cent) said shopping makes them happier.

η intu ανέλυσε σε εθνικό επίπεδο, τις συνήθειες των αγοραστών όταν ψωνίζουν,
τα ψώνια συνήθειες των αγοραστών σε εθνικό επίπεδο
για να καταλήξει σε επτά τύπους αγοραστή που αντιπροσωπεύονται από τα πουλιά οριγκάμι που περιλαμβάνουν ένα γεράκι, όπως ο αγοραστής - κυνηγός (bargain hunter shopper)  που αγαπά μια καλή προσφορά,
την Κουκουβάγια, όπως ο σοφός αγοραστής που σχεδιάζει το μέλλον
το Κοτόπουλο, ο αγοραστής της τελευταίας στιγμής, την πάπια που αντιπροσωπεύει τον αγοραστή που ψωνίζει για να περάσει τη μέρα με την οικογένειά του.
το φλαμίνγκο, όπως ο αγοραστής που αγαπά τα ψώνια για την καλή εμφάνιση και την περίσταση. τον κύκνο, που αντιπροσωπεύει τον αγοραστή που κοιτάζει από το παράθυρο -του αρέσει να περιηγείται γύρω από τα καταστήματα και το παγώνι που αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμένο αγοραστλη που αγαπά να ψωνίζει για ένα μεγάλο γεγονός ή οποιαδήποτε ειδική περίσταση .
πηγές 10-5-17

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4492752/Bosses-hide-hundreds-10-notes-inside-shopping-centres.html
http://neconnected.co.uk/money-birds-go/

Δεν υπάρχουν σχόλια: