Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν την επιβολή προστίμου στο Facebook, το Twitter και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, όταν αργούν να αφαιρέσουν παράνομο και επικίνδυνο περιεχόμενο με ρητορική μίσους και προώθηση τρομοκρατίαςΗνωμένο Βασίλειο, η Yvette Cooper "Labour MP " βουλευτής του εργατικού κόμματος και επικεφαλής της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο στο Facebook, το Twitter και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, όταν αργούν να αφαιρέσουν παράνομο και επικίνδυνο περιεχόμενο αναρτήσεων.

H  Επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση -με μια ιδιαίτερα επικριτική έκθεση- να φέρει νέους νόμους και επιβολή κυρώσεων στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, που καθυστερούν να αντιμετωπίσουν το παράνομο και επικίνδυνο υλικό που ποστάρουν οι χρήστες τους.
Ζήτησε από τα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, να συνεισφέρουν οικονομικά για το κόστος της αστυνόμευσης στο διαδικτυακό τους χώρο και τα σύγκρινε  με μια ποδοσφαιρική ομάδα που πληρώνει για την αστυνόμευση στο στάδιο της, τις ημέρες των αγώνων.
στην έκθεσή τους οι βουλευτές της επιτροής είπαν ότι εντελώς ανεύθυνα οι μεγαλύτερες social media companies, δεν αντιμετωπίζουν ενεργά τη ρητορική μίσους και άλλο επικίνδυνο ή παράνομο περιεχόμενο αναρτήσεων στο διαδίκτυο, δεδομένου του μεγέθους τους, των πόρων και της τεχνολογίας τους.
Εκπρόσωπος για το Twitter επισήμανε ότι στην τελευταία έκθεση διαφάνειας της εταιρείας αναφέρεται ότι το 74% των λογαριασμών που προωθούν την τρομοκρατία απομακρύνθηκαν με την δική τους τεχνολογία του Twitter, ενώ για το 2% των λογαριασμών έγινε αναφορά στην αστυνομία.
Από την αρχή του Αυγούστου του 2015 έως και το τέλος του 2016, το Twitter ανακοίνωσε ότι ανέστειλε  636.248 λογαριασμούς για την προώθηση της τρομοκρατίας.

ο Simon Milner, (Facebook¹s Policy Director for UK, Middle East, Africa and Turkey) ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για εμάς, από ό, τι η ασφάλεια των ανθρώπων στο Facebook. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε γρήγορο και εύκολο τρόπο για να αναφέρουν οι χρήστες μας το περιεχόμενο, έτσι ώστε να μπορούμε να το επανεξετάσουμε και αν χρειαστεί να το αφαιρέσουμε από την πλατφόρμα μας.

«Συμφωνούμε με την επιτροπή ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε για να εμποδίσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να εξαπλωθεί το μίσος και ο εξτρεμισμός σε απευθείας σύνδεση.
Γι 'αυτό και συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των εμπειρογνωμόνων στο Kings College του Λονδίνου, και το Institute for Strategic Dialogue, για να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα της προσέγγισής μας.
Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση και το κοινοβούλιο για τα σημαντικά αυτά ζητήματα μετά τις εκλογές.»

πηγή 1-5-17
https://www.buzzfeed.com/matthewchampion/facebook-and-twitter-should-be-fined-if-they-are-too-slow?utm_term=.aqgWklmVL#.bdpAm9RMp
φωτο:
Peter Barron, vice-president, communications and public affairs for Google Europe, the Middle East and Africa;
Simon Milner, policy director for the UK, Middle East and Africa for Facebook, and Nick Pickles, senior public policy manager for UK and Israel for Twitter, gave evidence to the committee earlier this year.
MPs found repeated evidence of illegal material not being removed after it had been reported, including terror recruitment videos on Facebook from jihadi and neo-Nazi groups (despite being reported by the committee itself), anti-Semitic attacks made against MPs, and material encouraging child abuse or sexual images of children.

Δεν υπάρχουν σχόλια: