Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η Δωδώνη πρέπει να ενταχθεί στα μνημεία της UNESCO

Η πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου είναι ανάγκη να προωθηθεί και να αναδειχθεί, τόνισε η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα στον εκπρόσωπο της UNESCO στη Μέση Ανατολή Γιώργο Παπαγιάννη (Ηπειρώτη στην καταγωγή), που την επισκέφθηκε χθες.

Και ζήτησε να ενταχθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυσή της, αλλά και την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν ακόμη οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες για την ένταξη στον κατάλογο του Διεθνούς Οργανισμού και του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, όσο και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι τα πολυφωνικά τραγούδια του Πωγωνίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κ. Γεωργακοπούλου, παρατήρησε ότι «η Ήπειρος είναι ένα απέραντο αρχαιολογικό μνημείο και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Παπαγιάννης ως Ηπειρώτης. Επεσήμανα, λοιπόν, πως είναι αδικία να μην συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO ούτε ένα μνημείο από την Ήπειρο και δεσμευτήκαμε και οι δύο πως θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε εγώ με το Υπουργείο Πολιτισμού και εκείνος με το όργανα της UNESCO προκειμένου να προωθήσουμε το θέμα αυτό».

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια: