Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Έτσι με μαχαίρωσαν οι αφγανοί»

Ο Φίλιππος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο την περασμένη εβδομάδα διαβάσαμε ότι δέχτηκε την επίθεση των Αφγανών στον Άγιο Παντελεήμονα. Ήταν συγκεκριμένα αυτός που παρέμεινε στο νοσοκομείο, γιατί είχε δεχτεί το πιο σοβαρό χτύπημα -από τους τρεις οι οποίοι δέχτηκαν την επίθεση- στην κοιλιακή χώρα. Επικοινωνήσαμε μαζί του και τον ρωτήσαμε τι ακριβώς συνέβη.

Τι ακριβώς έγινε, πώς τραυματίστηκες;


Ενώ περπατούσα στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, είδα δέκα περίπου Αφγανούς να εμφανίζονται από την οδό Πιπίνου. Αυτοί έτρεξαν και επιτέθηκαν σε κάτι μικρά παιδιά - γύρω στα 15. Τότε αυτά άρχισαν να φωνάζουν "μαχαίρι". Όπως είναι φυσικό, έτρεξα προς τα εκεί για να βοηθήσουμε τα παιδιά που κινδύνευαν. Κάπου εκεί, πάνω στη φούρια τους να ξεφύγουν, γιατί ερχόταν και άλλος κόσμος, χρησιμοποίησαν τα μαχαίρια τους. Και έτσι τραυματίστηκα και εγώ.

Γιατί πιστεύεις ότι συνέβη όλο αυτό το περιστατικό; Και όχι μόνο αυτό αλλά και άλλα παρόμοια περιστατικά βίας.

Δεν πιστεύω ότι όλο αυτό είναι κάτι τυχαίο. Εκείνες τις ημέρες όλο και κάτι γινόταν. Θέλετε κάποια δημοσιεύματα στο indymedia, στην "Ελευθεροτυπία", θέλετε κάτι δηλώσεις της κ. Αλ Σαλέχ. Δεν νομίζω ότι όλα αυτά συνέπεσαν. Επιπλέον, έχω μια υποψία. Μόλις είχε τελειώσει το ραμαζάνι. Παρόμοια περιστατικά είχαν γίνει και λίγο πριν την αρχή του ραμαζανίου. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά άλλη μια επίθεση είχε σημειωθεί κατά Ελλήνων και μια μέρα πριν, αυτή σε βάρος μου.

Πού πιστεύεις ότι θα καταλήξει η όλη κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα;

Θα υπάρξει σίγουρα νεκρός. Είναι απλά θέμα χρόνου. Και πιστεύω ότι θα είναι Έλληνας όχι ξένος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: